iCloud-foto’s heeft een nieuwe interface

10 reacties

Apple heeft de interface van iCloud-foto’s grondig vernieuwd. Deze lijkt nu meer op de Foto’s-app van macOS Sierra en bevat een zijbalk met daarin al je foto-mappen. Ook worden Live Foto’s -gemaakt met de iPhone 6s of nieuwer- sneller weergeven.

Bij het weergeven van een foto op de webportal worden nu onderaan ook miniaturen van volgende en vorige foto’s getoond. Gedeelde albums, herinneringen, gezichten en editing tools blijven opvallend afwezig. 

icloudphotonew
Klik/tap voor groter.

Mooie verbeteringen die het beheren van foto’s met de webinterface een stuk aangenamer maken. Helaas biedt Apple biedt in tegenstelling tot bijvoorbeeld Google of Amazon standaard erg weinig opslagruimte voor foto’s. 5 GB is in tijden van 12 megapixel-camera’s en HD-video te weinig. Gelukkig kost 50 GB opslag maar € 0,99 per maand.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Bryan

  Zo’n balk links, ook in iTunes… Dat vind ik geen gezicht. Gelukkig kun je het uitzetten!

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  andere vraag? waarom schrijft Raymon nu bijna alle nieuws? Is one more thing een stille dood aan het sterven?

 • Profielfoto
  html-junky

  Ziet er mooi uit, in principe is hiermee de Photos app voor elk besturingssysteem bereikbaar geworden via de webbrowser. Ook fijn dat je er dan vanaf een windows machine foto’s erbij kan plaatsen en dat het dan direct toegevoegd wordt in de bibliotheek op je mac

 • Profielfoto
  Shyos

  andere vraag? waarom schrijft Raymon nu bijna alle nieuws? Is one more thing een stille dood aan het sterven?

  Wat een bizarre conclusie?!? Er verschijnen toch voldoende artikelen…

 • Profielfoto
  4GTL

  Gelukkig kost 50 GB opslag maar € 0,99 per maand.

  Gelukkig heeft google een gratis alternatief dat ook prima op iOS werkt.

 • Profielfoto
  JdeTuitE

  Ik mis nog 1 ding: ik wil graag mijn 20.000 foto’s vanuit de cloud downloaden op me pc tbv extra backup …. nu kan dit volgens Apple… maar hoe kun je nu alles selecteren? Met de webinterface gaat dit niet merk ik….:-(

 • Profielfoto
  Shmoo

  Werkt CMD + A (selecteer alles) niet?

 • Profielfoto
  SnowFall

  Gelukkig kost 50 GB opslag maar € 0,99 per maand.

  Gelukkig heeft google een gratis alternatief dat ook prima op iOS werkt.

  Ja als je alle data en weet ik veel met Google wilt delen wel ja:)

 • Profielfoto
  Froggle

  200GB opslag voor de fotobibliotheek. Meer dan genoeg. Zolang je niet alle RAW data door de Fotos app laten importeren. Na bewerking in Lightroom bij export laten openen in de Fotos app. Scheelt een hoop ruimte. Die Foto app van Google, daar weet ik het ook even niet mee.

  Overigens niet alles van Google heb ik zo m’n bedenkingen bij. Heb onlangs goed gebruik gemaakt van de Fotoscan app. Werkt ook lekker snel. Even in een middag alle fotoboeken erdoorheen gehaald. App werkt offline, dus niets wat naar Google wordt gestuurd (ik gebruikte die app ook expres in vliegtuigmodus). Accu wordt wel per fotoboek geheel leeg getrokken.

 • Profielfoto
  Nummer 49

  @Froggle, ik heb wat bedenkingen bij de fotografische services van Google: ze zijn gebruiksvriendelijk en ze zijn praktisch onbeperkt, dit is dan allemaal ook nog eens “gratis”. Google is niet bepaald een vzw dus ik veronderstel dat ze je foto’s gebruiken om advertenties meer passend te maken voor de gebruiker. Doormiddel van verschillende algoritmes zouden ze de advertenties gerichter kunnen maken en er dus ook meer geld voor kunnen vragen. Als jij dus bv alleen maar blikjes Cola op je foto’s hebt staan en geen enkel blikje Fanta, dan weet Google dat jij waarschijnlijk vooral Cola drinkt, aan de frequentie ervan kan Google ook nog eens achterhalen in welke mate je het drinkt. Persoonlijk zou ik deze methode verschrikkelijk vinden en een regelrechte aanslag op de mensenrechten, ook al ga je er in de gebruiksvoorwaarden akkoord mee. Ik zeg niet dat het op deze manier gebeurt, maar ik zie niet direct andere opties…