Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 december 2016

Grafische problemen MacBook Pro blijven na macOS-update

Die grafische problemen waar de nieuwe MacBook Pro last van heeft? Geen zorgen, ze worden in de beta 6 van macOS Sierra 10.12.2 opgelost, zei Apple’s softwareman Craig Federighi in aan een bezorgde koper. Toch blijkt dat niet het geval.

Gebruikers met de problemen hebben de beta die donderdagavond uitkwam geïnstalleerd en blijven op willekeurige momenten sterk afwijkende kleuren of een ernstig verstoord beeld zien.

Op dit moment is het onduidelijk of het nog steeds om een softwarematig euvel gaat. Als Apple inderdaad alles softwarematig gefikst heeft, zoals Federighi zegt, kan het niets anders dan een productiefout bij de GPU zijn. Dat het zowel bij MacBooks met grafische chips van Intel als AMD voorkomt, maakt het niet gemakkelijker.

Meer kinderziektes

De nieuwe MacBook Pro heeft last van nog een aantal kinderziektes. Deze problemen zijn bij ons bekend en deels opgelost.

  • Er zijn soms kernel panics (complete vastlopers) bij het aansluiten van meerdere USB-C-apparaten. De status hiervan is onbekend, maar het is waarschijnlijk een driver-probleem.
  • De indicatie van de accuduur in uren is niet erg betrouwbaar. Apple heeft dit ‘opgelost‘ door de schatting in uren uit macOS halen.
  • Een probleem met audiodrivers bij het gebruik van Windows via BootCamp zorgde voor krakende geluiden. Dit is in een driver-update opgelost.

MacBooks met problemen worden door Apple direct omgeruild en twee OMT-lezers lieten ons eerder al weten geen grafische problemen meer te hebben ervaren nadat de laptop bij een Apple Store werd vervangen door een nieuw exemplaar. Laten we Apple nog wat tijd geven om alles op te lossen. Gezien de negatieve berichten die over de MacBooks verschijnen, heeft dit ongetwijfeld de allerhoogste prioriteit.

De e-mail van Federighi over de grafische problemen.
Reageer op artikel:
Grafische problemen MacBook Pro blijven na macOS-update
Sluiten