Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 december 2016

Google verbetert Fotoscan en Motion Stills

Twee fotografie-apps van Google die niet op je iPhone mogen ontbreken. Het onlangs geïntroduceerde Fotoscan zorgt voor snelle en goede digitalisering van oude foto’s en Motion Stills laat je Live Foto’s bewerken, stabiliseren en exporteren.

Beide apps zijn onlangs bijgewerkt. Fotoscan 1.0 hebben we in november besproken en versie 1.2 slaat scans in hogere resolutie op. Motion Stills 1.3 krijgt de mogelijkheid om Live Foto’s van tekst en emoji te voorzien.

Fotoscan: hogere resolutie op iPhone 6s, SE en 7

Met de iPhone 6s maakte Apple de overstap naar een 12 megapixel-camera. Google Fotoscan sloeg gedigitaliseerde foto’s echter steeds in een kleiner formaat op. Met de nieuwe update wordt het volledige potentieel van de iPhone 6s, SE en iPhone 7 gebruikt. Het scanproces in de app maakt vijf foto’s en combineert deze om tegenlicht, glans en spiegelingen tegen te gaan.

Motion Stills: leuker met tekst

Motion Stills is een applicatie die vooral indruk maakt met de stabilisatie van Live Foto’s van de iPhone 6s of nieuwer. De app kan meer zoals Live Foto’s tot een kort filmpje combineren, ze exporteren als GIF en er nu ook tekst en emoji toevoegen. Daarnaast biedt ook Motion Stills nu ondersteuning voor de 12 megapixel camera van de iPhone 6s, SE en 7.

Klik/tap voor groter.

Zowel Google Fotoscan als Motion Stills werken geheel offline en vereisen geen Google-account. Er wordt geen data naar Google gestuurd en de resultaten zijn in je fotorol te bewaren.

Reageer op artikel:
Google verbetert Fotoscan en Motion Stills
Sluiten