Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 december 2016

Google komt in 2017 met Apple Watch-concurrent

Apple krijgt in 2017 meer concurrentie van Google. Dit jaar introduceerde de zoekgigant zijn eigen smartphone, de Google Pixel en volgend jaar komen daar twee smartwatches bij onder de naam ‘Nexus’. Deze komen tegelijk met Android Wear 2.0.

De wearables zullen door een Google-partner worden geproduceerd, al wil het bedrijf nog niet zeggen wie. Het zijn high-end-smartwatches die waarschijnlijk tijdens CES 2017 voor het eerst getoond worden.

Moeilijk jaar voor Android Wear

Het nieuws komt op het eind van een moeilijk jaar voor Android Wear. Terwijl Apple met watchOS innoveerde, stond het Android-smartwatchplatform stil. Google stelde de release van Android Wear 2.0 uit en Motorola en Huawei besloten geen nieuwe wearables uit te brengen. Google-partner Samsung stapte over op zijn eigen besturingssysteem Tizen.

Android Wear 2.0 werkt beperkt met iOS

Na een jaar van stilstand, gaat er in 2017 in het Google-kamp weer het nodige gebeuren. Android Wear 2.0 komt uit en is een grote update voor het smartwatch-platform. Apps worden onafhankelijk van de telefoon en kunnen via een eigen Wi-Fi-verbinding data synchroniseren. Er is een klein toetsenbord en complications op de wijzerplaat komen ook naar Android Wear. Tot slot brengt Google zijn Assistant naar de wearable en is er ondersteuning voor Android Pay. Android Wear-horloges werken beperkt met iOS-telefoons.

Reageer op artikel:
Google komt in 2017 met Apple Watch-concurrent
Sluiten