Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 december 2016

Google-jaaroverzicht 2016: Pokémon GO en iPhone 7 op kop

In 2016 zocht de wereld het meest naar Pokémon Go en de iPhone 7. In Nederland hield het EK 2016 ons net iets meer bezig. Dat blikt uit het jaarlijkse trendrapport van Google met daarin de meestgebruikte zoekwoorden van het jaar.

Apple domineert niet alleen de algemene zoektermen, maar ook de categorie consumentenelectronica. Drie van de vijf meestgezochte worden zijn voor Apple met respectievelijk de iPhone 7, iPhone SE en iPhone 6s.

Top 10 zoekwoorden wereldwijd

Pokémon Go de grootste rage van het jaar en werd meer gezocht dan de iPhone 7 en Donald Trump. Verder geen hele grote verrassingen in de top 10. Al staat de game slither.io (artikel op OMT) als onverwachte nummer 9 tussen de grote namen en wereldgebeurtenissen.

 1. Pokémon Go
 2. iPhone 7
 3. Donald Trump
 4. Prince
 5. Powerball
 6. David Bowie
 7. Deadpool
 8. Olympics
 9. Slither.io
 10. Suicide Squad

Top 10 zoekwoorden consumentenelectronica

Een vrij onbekende smartphone zorgt ervoor dat Apple niet de hele top 3 met meestgezochte consumenten­electronica claimt. Freedom 251? Even het geheugen opfrissen. Dat was de goedkoopste smartphone ter wereld (4-inch scherm, Android) die met wat subsidie van de Indiase overheid voor omgerekend € 3,25 te koop was. Hoe het de Freedom 251 is vergaan weet niemand, de website van de fabrikant is offline en er is geen nieuws meer over het toestel verschenen.

 1. iPhone 7
 2. Freedom 251
 3. iPhone SE
 4. iPhone 6S
 5. Google Pixel
 6. Samsung Galaxy S7
 7. iPhone 7 Plus
 8. Note 7
 9. Nintendo Switch
 10. Samsung J7

En toch krijgt Google het ieder jaar voor elkaar om Apple of iPhone volledig buiten zijn (verder prachtige) filmpje te laten…

Reageer op artikel:
Google-jaaroverzicht 2016: Pokémon GO en iPhone 7 op kop
Sluiten