‘Fitbit staat op het punt Pebble te kopen’

6 reacties

Fitbit is klaar om Pebble in te lijven voor maximaal 40 miljoen dollar, speculeert Venturebeat op basis van meerdere bronnen binnen het bedrijf. Na de overname zou het Pebble-merk verdwijnen en Fitbit zijn wearables van PebbleOS gaan voorzien.

Ondanks twee zeer succesvolle Kickstarters die samen meer dan 40 miljoen dollar opbrachten, heeft de oervader van de smartwatch het moeilijk. Pebble moest eerder dit jaar al 40 van zijn 160 werknemers ontslaan.

Pebble was Apple twee jaar voor met een smartwatch die notificaties weergeeft op een monochroom e-inkscherm en brak in 2012 alle Kickstarter-records. Terwijl Fitbit zich met sportwearables actief blijft onderscheiden van de Apple Watch en Android Wear-horloges, lukt dat Pebble niet zo goed en heeft het bedrijf nog 25 miljoen dollar schulden bij leveranciers openstaan.

V.l.n.r: Fitbit Chrage, Fitbit Charge HR, Fitbit Surge.
V.l.n.r: Fitbit Chrage, Fitbit Charge HR, Fitbit Surge.

Volgens Venturebeat wilde horlogemerk Citizen Pebble in de zomer van 2015 al voor 740 miljoen dollar overnemen, maar dat bod werd afgewezen door CEO Eric Migicovsky. Ook Intel was geïnteresseerd in de oervader van de smartwatch en had 70 miljoen dollar voor Pebble over, maar Pebble kon zich niet vinden in de voorwaarden om de Pebble 2 en Pebble Time 2 niet uit te brengen. Dat het hoogste overnamebod in iets meer dan een jaar van 740 naar maximaal maximaal 40 miljoen dollar is gegaan, spreekt boekdelen.

In 2012 sprak OMT met Pebble-CEO Eric Migicovsk over zijn toen kersverse smartwatch en de Nederlandse oorsprong van het idee:

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Matanza

  Typo ! 70 ipv 740

  Dat het hoogster overnamebod in iets meer dan een jaar van 740 naar maximaal maximaal 40 miljoen dollar is gegaan, zegt een hoop.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik had altijd gedacht dat KarelWillem Pebble ooit zou gaan kopen. ^

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Typo ! 70 ipv 740

  De 740 verwijst naar wat Citizen in de zomer van 2015 voor Pebble over had.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik had altijd gedacht dat KarelWillem Pebble ooit zou gaan kopen. ^

  .
  een Pebble…

  Dat had je verkeerd verstaan denk ik. .;)

  Maar Karel-Willem is overgelopen naar de vijand, dus die heeft al heel lang een Android Wear.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Pebble. Einde verhaal dus na de overname. De wet van de remmende voorsprong. Pebble was een tijdje heel trendy omdat het de eerste was die met een smart watch op de markt kwam, terwijl Apple voor de aandacht zorgde door jarenlange geruchten en een product dat maar steeds niet kwam. Nadat de Apple Watch er was – hoewel nog lang niet perfect – ziet die er toch beter uit dan de Pebble en is de belangstelling voor Pebble volgens mij flink gedaald.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Pebble is wat mij betreft de verkeerde kant op gegaan met haar nieuwe interface. Het is nu vlees noch vis. En er zijn gewoon (veel) betere alternatieven.