Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 december 2016

‘Fitbit staat op het punt Pebble te kopen’

Fitbit is klaar om Pebble in te lijven voor maximaal 40 miljoen dollar, speculeert Venturebeat op basis van meerdere bronnen binnen het bedrijf. Na de overname zou het Pebble-merk verdwijnen en Fitbit zijn wearables van PebbleOS gaan voorzien.

Ondanks twee zeer succesvolle Kickstarters die samen meer dan 40 miljoen dollar opbrachten, heeft de oervader van de smartwatch het moeilijk. Pebble moest eerder dit jaar al 40 van zijn 160 werknemers ontslaan.

Pebble was Apple twee jaar voor met een smartwatch die notificaties weergeeft op een monochroom e-inkscherm en brak in 2012 alle Kickstarter-records. Terwijl Fitbit zich met sportwearables actief blijft onderscheiden van de Apple Watch en Android Wear-horloges, lukt dat Pebble niet zo goed en heeft het bedrijf nog 25 miljoen dollar schulden bij leveranciers openstaan.

V.l.n.r: Fitbit Chrage, Fitbit Charge HR, Fitbit Surge.

Volgens Venturebeat wilde horlogemerk Citizen Pebble in de zomer van 2015 al voor 740 miljoen dollar overnemen, maar dat bod werd afgewezen door CEO Eric Migicovsky. Ook Intel was geïnteresseerd in de oervader van de smartwatch en had 70 miljoen dollar voor Pebble over, maar Pebble kon zich niet vinden in de voorwaarden om de Pebble 2 en Pebble Time 2 niet uit te brengen. Dat het hoogste overnamebod in iets meer dan een jaar van 740 naar maximaal maximaal 40 miljoen dollar is gegaan, spreekt boekdelen.

In 2012 sprak OMT met Pebble-CEO Eric Migicovsk over zijn toen kersverse smartwatch en de Nederlandse oorsprong van het idee:

Reageer op artikel:
‘Fitbit staat op het punt Pebble te kopen’
Sluiten