Facebook Messenger ondersteunt nu groepsvideochats

2 reacties

Facebook voert grote vernieuwingen in zijn Messenger-app door. Niet alleen is de interface onlangs onder handen genomen (lijkt meer op Snapchat…) er is nu ook onder­steuning voor videobellen met een groep van maximaal vijftig personen tegelijk.

Om een groepsvideochat te beginnen, kan vanuit een bestaande groepschat rechtsboven op het video-icoon gedrukt worden. Daarna kan iedere deelnemer zijn camera activeren en meedoen.

Automatisch switchen

Er passen maximaal zes personen in beeld, terwijl een groep uit vijftig personen kan bestaan. Messenger switcht automatisch tussen deelnemers, wie aan het woord is, komt ook vanzelf in beeld. Groepsvideochats worden vanaf vandaag wereldwijd uitgerold naar iOS, Android en Messenger in de browser. Google heeft een soortgelijke functie al jaren met Hangouts en ook Skype ondersteunt groepsvideochats. Alleen FaceTime ondersteunt gesprekken met twee personen. Tijd voor een update, Apple?

msgvideo-001
Klik/tap voor groter.

Een update uit de keuken van Facebook is de laatste tijd niet compleet zonder minimaal één functie die aan Snapchat doet denken, dus heeft Facebook zogenaamde gezichtsmaskers aan Messenger videochats toegevoegd. Deelnemers met een iOS-apparaat kunnen een virtueel masker van bijvoorbeeld een eend of koala opdoen.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Trug naar iChat? Ik heb dat nog nooit gebruikt maar volgens mij kon dat toen ook al.

 • Profielfoto
  Yh-xxl

  Erg genoeg HAD Apple de technologie al, maar heeft ze weggegooid met facetime.
  iChat had groepcideochat.

  Waarschijnlijk zagen ze de toegevoegde waarde niet op iOS, en slooptsen ze alles voor consistentie…:(