Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 december 2016
Leestijd: 2 minuten

Exclusieve foto’s: Apple Campus 2 in aanbouw

Het nieuwe Apple-hoofdkantoor in Cupertino, ook wel de Spaceship Campus genoemd, moet in 2017 openen. Er komen ongeveer 14.000 mensen te werken en de gebouwen worden omgeven door 700.000 vierkante meter grond met parken en groen.

Met de bouw in afrondende fase, heeft Apple op een interne site nieuwe foto’s van het gebouw gepubliceerd. De Franse website MacG heeft ze weten te bemachtigen. Een blik op de campus in aanbouw:

Caffè Macs

De eerste afbeelding toont de bouw van de kantine, bekend als “Caffè Macs”, gehuisvest in een enorm atrium. De betonnen pilaren van de constructie worden afgewerkt met roestvrijstalen omhulsels van 7,6 meter hoog en 500 kg zwaar. Er zijn er vier nodig om één pilaar omringen.

Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.

Enorme glazen deuren

Medewerkers komen het hoofdgebouw binnen door grote glazen (schuif)deuren, bestaande uit tien stukken gebogen glas. Deze deuren lijken op die van de nieuwe Apple Store in San Francisco. Eén van de kranen is speciaal met zuignappen uitgerust voor dit project.

Klik/tap voor groter.
Rolmechanisme voor de schuifdeuren – Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.

Obsessieve details

Een groot deel van de nieuwe campus is ontworpen in de tijd van Steve Jobs. Dat leidt tot obsessieve details, neem deze muur van een tunnel die naar de ondergrondse parkeergarage leidt. Deze bestaat volledig uit kleine tegeltjes die door ongeveer 60 werknemers gedurende 5 maanden worden bevestigd. De wanden zijn gebogen, dat maakt het ingewikkelder.

Klik/tap voor groter.

Glas en marmer

Het dak van Campus 2 dak is bezaaid met 59 grote dakramen die licht brengen. Aan de buitenkant wordt het geheel afgewerkt met -wederom gebogen- glas. De muren in het gebouw zijn van marmer en bevatten speakers. Een werknemer is de kabels aan het installeren.

Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.

Veel groen

De gebouwen staan op een perceel van 700.000 vierkante meter, waar medewerkers van HP -de vorige eigenaar van het land- ooit hun auto parkeerden, wil Apple overal gazons, bomen en meer groei. Werknemers hoeven niet te wachten tot de bomen groeien, want ze hebben bij het planten al de goede grootte, daar heeft een kwekerij voor gezorgd. Er komen zo’n 3000 bomen op het terrein.

Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.

Opening midden 2017

Het nieuwe hoofdkantoor moet in het tweede kwartaal van 2017 openen. Aanvankelijk stond begin 2017 op de planning, maar het aanbrengen van de bebossing zorgt voor vertraging. Goed om te weten: bezoekers zijn welkom en er komt een theater voor productaankondigingen.

Klik/tap voor groter.
Archieffoto november – Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Exclusieve foto’s: Apple Campus 2 in aanbouw
Sluiten