Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 21 december 2016

‘Duitse oorlogsbunker wordt Apple Store’

Ondanks dat Stuttgart een van de grotere Duitse steden is, ontbreekt een Apple Store. Dat zou echter snel kunnen veranderen nu Apple zijn oog heeft laten vallen op een voormalige oorlogsbunker op de Grote Markt in het centrum van de stad.

Volgens het Duitse blog iFun is Apple bereid miljoenen te investeren om de bunker -die nu leegstaat- te transformeren tot ondergrondse Apple Store. Vergelijkbaar met de 5th Avenue Store in New York City.

De Stuttgarter Marketplace Bunker werd na de oorlog incidenteel gebruikt als hotel, maar staat sinds 1985 grotendeels leeg. In 1995 was er even sprake van een transformatie tot winkelcentrum met glazen pui, maar dat project is nooit gerealiseerd. De locatie past perfect in het portfolio van Apple.

Ontwerp voor een winkelcentrum in de bunker (1995) – Klik/tap voor groter.

Er zit nog wel een kink in de kabel. Naar verluidt staat het stadsbestuur van Stuttgart nog niet te springen om een grote glazen trap en pui met Apple-logo in het stadscentrum te laten verrijzen. Apple zou al lang op zoek zijn naar een locatie in Stuttgart en met de stad over een miljoeneninvestering onderhandelen.

Reageer op artikel:
‘Duitse oorlogsbunker wordt Apple Store’
Sluiten