Duet Display tovert Touch Bar op iPad

6 reacties

Duet Display laat je een iOS-apparaat als extra scherm voor je Mac gebruikt en dat werkt als een tierelier. Een nieuwe update toont ook de Touch Bar op het iOS-apparaat. Zo kun je de Touch Bar-functionalteit ook met een oudere Mac gebruiken.

Deze virtuele versie van de Touch Bar evenaart de fysieke versie boven het toetsenbord van de nieuwe MacBook Pro natuurlijk niet, maar stelt je wel in staat om de functionaliteit met verschillende apps te proberen.

De bediening is zeer eenvoudig: de Touch Bar wordt aan de onderkant van een iPad getoond en het werkt net als op de MacBook Pro. Je kunt een toetsenbord aan de iPad te koppelen en een Mac-app full screen starten, dan is de iPad net een kleine Mac met Touch Bar.

duet-touchbar
Klik/tap voor groter.

Duet Display is naast de virtuele Touch Bar een prima app die door de bekabelde verbinding tussen iOS-apparaat en Mac erg stabiel werkt. Heb je geen behoefte aan extra schermruimte, maar wil je wel de Touch Bar op een iPad proberen? Er bestaat een open souce-project dat hetzelfde doet. Je moet dan wel met Xcode aan de slag om de app op de iPad te installeren.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  SMac

  Wilde al langer Duet eens proberen, nu maar gelijk gekocht, dank voor de tip.

  Eindelijk eens mijn iPad Pro gebruiken:-)

 • Profielfoto
  Marioscube

  Volgens de “freaky buren” is ook een vergelijkbare Air Display 3 in de aanbieding voor € 4,99.

  Zijn er gebruikers die de een of de ander kunnen aanbevelen?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik heb die app ooit gekocht. Nooit echt kunnen gebruiken. Interactie tussen Mac en iPad krijg ik gewoon niet voor elkaar.

  Het gaat bij mij niet verder dan wat Sketch ontwerpjes gemaakt op een Mac te tonen op de iPad in de Sketch mirror app zodat je goed kunt zien hoe het eruit komt te zien. Verder kan ik niets echt productiefs doen met een iPad.
  Pixelmator, Coda, Transmit, AstroPad, Dropbox allemaal apps die zogenaamd iOS versies zijn van de Mac apps maar het voelt gewoon niet volwassen en natuurlijk aan. Het is een combinatie van touch en de manier waarop dat gewoon niet werkt voor dit soort dingen. Je bestanden gaan zoeken in de Dropbox kost je gemiddeld 10 keer tikken meer dan de 5 keer tikken te veel dat het standaard op iOS kost.

 • Profielfoto
  Eprom

  Ik gebruik Duet al jaren met veel plezier. Echt een aanrader!

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Duet is een prima app. Verbaast me dat Apple er geen stokje voor steekt met die Touchbar feature. Werkt prima.

 • Profielfoto
  Eloi Landzaad

  Hoi Raymon. Klinkt inderdaad leuk, om die Touch Bar als App beschikbaar te hebben. Maar mogen we van Apple verwachten dat ze een fysiek toetsenbord gaan uitbrengen met Touch Bar, voor de Mac??? Die zou ik zeker willen aanschaffen ?