Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 december 2016

DailyMotion-hack treft miljoenen accounts

Videosite Dailymotion is gehackt. Geen paniek, hoewel de cijfers indrukwekkend zijn, is de impact waarschijnlijk laag. De hackers hebben de gegevens van ruim 82 miljoen accounts buitgemaakt, waaronder ook 18 miljoen versleutelde wachtwoorden.

Dailymotion versleutelde wachtwoorden netjes met het bcrypt-algoritme, dat zeer moeilijk te kraken is. Minder netjes: de hack vond op 20 oktober plaats en de videodienst heeft er al die tijd over gezwegen.

Het nieuws kwam naar buiten nadat LeakedSource de gegevens aan zijn database met gelekte accountgegevens toevoegde. Techsites ZDNet en BleepingComputer hebben aan de hand van samples kunnen verifiëren dat het om valide gebruikersdata gaat die toebehoort aan DailyMotion.

Sample van de buitgemaakte accounts (Via: BleepingComputer)

Behalve gebruikersnamen, e-mailadressen en in mindere mate wachtwoorden zijn geen gegevens gelekt. Toch is het verstandig om je Dailymotion-wachtwoord te wijzigen om onaangename verrassingen te voorkomen. Op Leakedsource.com kun je aan de hand van je e-mailadres bekijken of je getroffen bent door deze hack.

Reageer op artikel:
DailyMotion-hack treft miljoenen accounts
Sluiten