Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 december 2016

Conduct THIS: een verslavend en explosief treinspel

Conduct THIS! is een nieuwe iOS-game die je zenuwen op scherp zal zetten. Het principe is eenvoudig: je moet een netwerk van treinen in goede banen leiden. Dat wil zeggen: obstakels ontwijken, wissels omzetten, stoppen bij stations en vooral botsingen voorkomen.

Dat begint simpel, maar er volgen al snel extra elementen zoals goederen­treinen die je voor moet laten, wissels omzetten en meerdere treinen op één stuk spoor. Als je één ding vaak ziet, is het wel een crash zoals deze:

Werkt met Taptic Engine

Op de iPhone 7 werkt het spel met de Taptic Engine om de schok te versterken en dat voelt erg goed. Je zou er bijna treinen voor laten crashen, maar winnen is ook belangrijk. Door goede scores te halen, speel je namelijk nieuwe treinen vrij. De interface is kleurrijk en aangenaam, maar komt het best uit de verf op een tablet. De soundtrack is erg goed en past precies bij het spel. Niet kinderachtig, erg vermakelijk.

Klik/tap voor groter.

Gratis download met advertenties

Conduct THIS! is eenvoudig om te leren en erg verslavend. Het business model is nogal specifiek. De game is gratis te downloaden en bevat geen beperkingen die in-app-aankopen vereisen, maar wel video-advertenties tussen de levels. Voor eenmalig € 4,99 koop je die af en speel je zonder advertenties. Een andere in-app-aankoop (€ 9,99) unlockt alle treinen en levels. Er zijn geen interne valuta zoals munten die moeten worden gekocht.

Reageer op artikel:
Conduct THIS: een verslavend en explosief treinspel
Sluiten