Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 december 2016

Niet alleen iPhone 6s? China wil onderzoek naar uitvallen iPhone 6

Apple’s gratis vervangingsprogramma voor iPhone 6s-modellen die ondanks een opgeladen accu spontaan uitvallen, krijgt een interessante wending. China voert de druk op en eist dat Apple ook vergelijkbare problemen met de iPhone 6 onderzoekt.

De Chinese consumentenwaakhond zegt veel klachten over de uitvallende iPhone 6 (Plus) te krijgen en eist van Apple een uitgebreid onderzoek, verklaring en oplossing voor niet alleen de iPhone 6s, maar ook de 6.

In reacties op artikelen over het vervangings­programma voor de uitvallende iPhone 6s, liet een aantal OMT-lezers met een iPhone 6 weten vergelijkbare problemen te hebben. Apple doet over het algemeen wat de Chinese consumentenwaakhond vraagt, want deze heeft ook de macht om bepaalde apparaten van de markt te halen. Dat is goed nieuws voor iPhone 6-bezitters die problemen ervaren.

Eerder lichtte Apple onder druk van China de oorzaak van het uitvallen van de iPhone 6s toe. Een aantal accu­componenten waren tijdens het productie­proces te lang blootgesteld aan buitenlucht, waardoor snelle degradatie optrad. Thanks en go get ‘em, China!

Reageer op artikel:
Niet alleen iPhone 6s? China wil onderzoek naar uitvallen iPhone 6
Sluiten