Niet alleen iPhone 6s? China wil onderzoek naar uitvallen iPhone 6

32 reacties

Apple’s gratis vervangingsprogramma voor iPhone 6s-modellen die ondanks een opgeladen accu spontaan uitvallen, krijgt een interessante wending. China voert de druk op en eist dat Apple ook vergelijkbare problemen met de iPhone 6 onderzoekt.

De Chinese consumentenwaakhond zegt veel klachten over de uitvallende iPhone 6 (Plus) te krijgen en eist van Apple een uitgebreid onderzoek, verklaring en oplossing voor niet alleen de iPhone 6s, maar ook de 6.

In reacties op artikelen over het vervangings­programma voor de uitvallende iPhone 6s, liet een aantal OMT-lezers met een iPhone 6 weten vergelijkbare problemen te hebben. Apple doet over het algemeen wat de Chinese consumentenwaakhond vraagt, want deze heeft ook de macht om bepaalde apparaten van de markt te halen. Dat is goed nieuws voor iPhone 6-bezitters die problemen ervaren.
6s-teardown-accu-16x9
Eerder lichtte Apple onder druk van China de oorzaak van het uitvallen van de iPhone 6s toe. Een aantal accu­componenten waren tijdens het productie­proces te lang blootgesteld aan buitenlucht, waardoor snelle degradatie optrad. Thanks en go get ‘em, China!

Reacties

32 reacties
 • Profielfoto
  roelofk2411

  Ik had het dit weekend ook. 43% ik nam een foto en hij nokte er mee. Gaf aan dat de batterij leeg was. Aan de oplader thuis gelijk weer 40%
  Misschien de kou?
  Mijn serienummer staat niet op de vervang lijst.

 • Profielfoto
  voor een apple en een ei

  Ja! Dit had ik vorige week met mijn 5S, ook rond 40%. Lijkt dan toch software te zijn? Ik heb het in ieder geval nog nooit eerder gehad.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Dat kan nooit door de kou komen. Het vriest hooguit een paar graden en je bewaart je iPhone meestal niet op een plek waar hij erg afkoelt, maar in je broekzak, jaszak of tas. Daar kan hij niet slecht van gaan functioneren.

 • Profielfoto
  Edwin

  Mijn iPhone 6s Plus valt sinds kort uit bij 12%.
  Echter is dit probleemna het kalibreren van de accu al een poosje weg, maar ik merk dat het nu langzaam terug komt. Na de kalibratie viel hij pas bij 0% uit. En nu 1,5 week verder bij 4%.

 • Profielfoto
  puccini

  Na het installeren van ios 10.2 (public beta) geen last meer van uitvallen/reboot van mijn iPhone 6.

 • Profielfoto
  Rayel

  Mijn iPhone 6 stopt inmiddels ook met 30%.:(

 • Profielfoto
  Mandarijntje

  Eens! Mijn 6 is zo onbetrouwbaar geworden als wat! Elke keer dat uitvallen en een lader nodig hebben om hem weer aan te zetten is waardeloos.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Raar, dat dit alleen bij iPhones komt en niet bij mijn iPad 4.
  Ik heb ook versie iOS 10,2 public beta op mijn iPad geïnstalleerd.
  Ik ben dus het probleem nog niet tegen gekomen op mijn device.

  De Chinese consumentenwaakhond is de Chinese overheid.
  Die varen nu een strenge koers t.a.v. Amerikaanse bedrijven.
  Zeker nu Donald Trump op 20 januari 2017 wordt geïnaugureerd als president.
  Deze president heeft op voorhand al gezegd, om productie lijnen van Amerikaanse bedrijven terug te halen naar de USA. Ik denk niet dat het zover komt, maar de handelsrelaties tussen de States en de rest van de wereld wordt er niet beter op.

  Maar het is wel k.t dat jullie dure iPhones geen dag zonder een lader kan.

 • Profielfoto
  Twitfix

  Mijn iPhone 6 valt ook constant uit. Ik hoop dat ze deze ook gratis gaan vervangen, dit is niet wat een apparaat van 800 euro na 2 jaar hoort te doen!!

 • Profielfoto
  iMakker

  Hier ook zelfde probleem met iPhone 6:sad:

 • Profielfoto
  RudiDeNiro

  Hier hetzelfde probleem! Bij 30% valt de iphone uit. Aan de lader heeft ie direct weer 30% te pakken.. ?

 • Profielfoto
  mjsmit

  Dit weekend, bij lange buitenwandeling wilde ik een panorama foto nemen. Tijdens het nemen van de foto viel mijn iPhone 5s uit, terwijl ik 1,5 uur eerder met 85% was vertrokken.
  Eenmaal thuis aan de lader weer opstarten en bleek de accu dus niet leeg te zijn.
  Kennelijk dus een software crah…

 • Profielfoto
  Nummer 48

  Ik had er het eerste jaar dat in m’n iPhone 6 had last van, maar sinds vorig jaar komt het echt niet meer voor, erg vreemd!

 • Profielfoto
  Thea Nijhof

  Mooi. Mijn iPhone 6 valt ook steeds uit en ook als hij gewoon op tafel ligt. Bij versie IOS 10.1 nog steeds probleem.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Had ik met m’n iPhone 6 Plus ook. Een van de redenen waarom ik ‘m vervangen heb door een iPhone 7.

  Mijn vriendin heeft het ook met haar iPhone 5s.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Hier precies hetzelfde. Rond de 40% en dan meestal met foto maken of Runtastic of zo, plop, weg telefoon. Batterij leeg.

 • Profielfoto
  Zakske

  Ik ben erg benieuwd wat de oorzaak is. Software lijkt me sterk, aangezien Apple via eigen onderzoek en feedback al lang gelden van dergelijke ongein op de hoogte zou moeten zijn. Ik hoop niet dat ze slechte accu’s hebben gebruiken, want dan kan het een héél dure grap worden.

 • Profielfoto
  WillemZ

  Het probleem lijkt me in de calibratie te zitten van de iPhone6.
  De mijne stond vandaag veel te snel op 14%, stekker er in en hup, naar 62%. Stekker er weer uit en hij bleef op 62% staan.
  Vandaag nog vele keren belletjes gedaan, accu was dus nog lang niet leeg.

  Het komt veel vaker voor dat hij ineens uit staat, terwijl er nog genoeg accu in moet zitten.
  Volgens mij is het een softwareprobleem.

 • Profielfoto
  Dries

  Hier valt de twee maanden oude zes ook meerdere malen per dag uit, om vervolgens na een zwart scherm terug te keren naar het lockscreen.

 • Profielfoto
  Dries

  Hier valt de twee maanden oude zes ook meerdere malen per dag uit, om vervolgens automatisch na een zwart scherm terug te keren naar het lockscreen.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Mijne loopt telkens van 100% eerst naar 1% en valt daarna helemaal uit. Alleen laden helpt dan nog. Ik hoop dat Apple snel met een oplossing komt, het heeft zeker te weten te maken met iOS.

 • Profielfoto
  Zakske

  Mijne loopt telkens van 100% eerst naar 1% en valt daarna helemaal uit.

  Eerst vol, dan zo goed als leeg en vervolgens gaat hij uit… dat lijkt mij totaal normaal gedrag voor een batterij.

 • Profielfoto
  Seba28

  Heeft er al iemand es getest met het verwijderen van snapchat of op zijn minst niet gebruiken en niet starten (gestart). Dochter hadden identiek probleem. Na lang en veel testen kwamen we tot de ontdekking dat het snapchat app was. Dus wij deze verwijderd (tijdelijk) voor testen. SIndsdien geen enkel issue meer. Geen rare batterijsprongen of uitval.

 • Profielfoto
  Pemac

  Ik heb zelf een iPhone 6 en deze valt nu regelmatig uit als de batterijduur nog ongeveer tussen de 20-40% zit.
  Vorige week stond ik ’s avonds tussen een mensenmassa te wachten op de Sint. Buiten erg koud en je denkt bij de eerste keer dat het aan de kou ligt. Het was tussen de -1 en -3. Het viel mij op dat er meerdere mensen waren waar de mobile uitviel. Verder geen merk/model onderzoek gedaan :-).
  iOS 10 zou een oorzaak kunnen zijn, evenals de batterij.

 • Profielfoto
  FunkyBro

  Heeft er al iemand es getest met het verwijderen van snapchat of op zijn minst niet gebruiken en niet starten (gestart). Dochter hadden identiek probleem. Na lang en veel testen kwamen we tot de ontdekking dat het snapchat app was. Dus wij deze verwijderd (tijdelijk) voor testen. SIndsdien geen enkel issue meer. Geen rare batterijsprongen of uitval.

  Grappig, ik heb met regelmaat dat mijn iPhone 6 op een percentage zit van rond de 50% en wanneer ik Snapchat open hij volledig uitvalt. Al vaker op internet gezocht of meer mensen hier een verband in zagen maar nooit wat gevonden..

 • Profielfoto
  Fokko

  Zelfde probleem hier.

 • Profielfoto
  Richard from Rotterdam

  Ik word er wel een beetje moe van met de iPhone6. Afgelopen zondag Strava gebruikt tijdens fietstoer, met 100% de deur uit, na ruim 2 uur op 78%. Niks geks. Dan 1 foto maken, hop 49%. Na ruim 50km fietsen heeft de iPhone zichzelf uitgezet.

  Ik zet tijdens lunch de iPhone weer aan, hop 62%. Na 3 minuten, zonder enige handeling behalve tijd willen bekijken naar 30%, direct naar 1%. Strava laten draaien, en 4 uur later kom ik thuis na bijna 120km fietsen, Strava doet het nog steeds en de accu staat nog steeds op 1%.

  Hang de telefoon aan de lader: direct 60%, twee minuten later tijdens het laden staat ie op 32%…

 • Profielfoto
  barelsky

  Ik word zo langzamerhand wel een beetje nieuwsgierig naar dit probleem. Heb zelf namelijk een Iphone 5 en ben er nog niet helemaal uit wat dit is, maar gisteren naar huis gefietst met Strava. Bij thuiskomst nog voldoende lading en zet ik de upload aan naar de Strava server (ga op dat moment ook van 3G naar Wifi). Telefoon direct op zwart. Naar op starten met lader bleek hij weer “gewoon” op 32% te zitten en de upload is ook goed gegaan. Beetje vreemd allemaal, maar lijkt me meer SW dan HW. Voorheen nooit last.

 • Profielfoto
  AT024

  Ik krijg na een tijdje een tandwiel te zien op mijn scherm van mijn iPhone 6 en dan start mijn iPhone opnieuw op. Vervolgens moet ik opnieuw mijn toegangscode opgeven. Het gebeurt keer op keer en opnieuw installeren heeft geen nut!

 • Profielfoto
  Fireman

  Ik heb hier ook een 6. Waar kan of moet ik me melden om het probleem ook kenbaar te maken?

 • Profielfoto
  AT024

  Bij je verkoper?

 • Profielfoto
  Fireman

  Á-mac dus