Bose: Hearphones om beter te horen

5 reacties

Geen Earphones, maar Hearphones. Bose komt met nieuwe oortjes die een mix van een koptelefoon en gehoorapparaat lijken. Ze zijn voorzien van directionele microfoons die omgevingsgeluid dempen en gesprekken naar de voorgrond brengen, of andersom.

De Hearphones zijn gebaseerd op de draadloze QuietControl 30 en komen met een speciale Hear-app voor controle over de filtering. Deze biedt ook presets voor verschillende omgevingen waar de gebruiker vaak is.

Naast de focus op gesprekken, kunnen de Hearphones ook gebruikt worden bij bijvoorbeeld het televisiekijken, wanneer de een een ander volume wil horen dan de ander. Bose zegt dat het ook goed bij concerten werkt.
bosehearapp-16x9
De Hearphones zijn een nieuw product en nog niet commercieel verkrijgbaar, maar er vindt een kleinschalige test plaats. Bose is niet de eerste fabrikant die een dergelijk principe toepast, zo zijn fabrikanten als ReSound er al langer mee bezig. iOS heeft zelfs uitgebreide mogelijkheden om compatibele gehoorapparaten te bedienen.

gehoor001
Sinds iOS 9 aanwezig: ondersteuning voor gehoorapparaten – Klik/tap voor groter.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Slim.

 • Profielfoto
  macxa4

  Interessant persbericht, maar hoeveel gaat dit kosten en wanneer is het te koop?

 • Profielfoto
  Myquandro

  Lijkt wel heel erg op iets als Here. Heb zelf van die dingen en doe kunnen ook geluid filteren, volume verhogen/verlagen en ze kunnen geluid vervormen. Werkt goed en de huidige versie kan ook muziek afspelen, gebruikt worden bij telefonie, etc.

  Ik heb wel altijd aan Bose de voorkeur gegeven als het aankomt op draagcomfort.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Interessant persbericht, maar hoeveel gaat dit kosten en wanneer is het te koop?

  .
  Dat zal denk ik veel afhangen van de marges op hoorapparaten en wat verzekeraars daar aan kunnen verdienen.

  Dit zijn dingen die moeilijk te verkopen zijn maar wanneer je verzekeraar meebetaalt wordt het ineens interessant, zo lijkt het.

 • Profielfoto
  hatolex

  Ik heb de resound hoorapparaten en ik kan zeggen ze zijn fantastisch. Moet wel zeggen dat het wel een prijzige aangelegenheid is. En er is geen vergoeding mogelijk via de verzekering, althans niet toen ik ze aangeschafte in december 2014.

  De prijs was toen ik ze kocht 2000 euro per stuk en dat is zonder accessoires.

  De bediening via de iPhone is ideaal.