Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 13 december 2016

Bose: Hearphones om beter te horen

Geen Earphones, maar Hearphones. Bose komt met nieuwe oortjes die een mix van een koptelefoon en gehoorapparaat lijken. Ze zijn voorzien van directionele microfoons die omgevingsgeluid dempen en gesprekken naar de voorgrond brengen, of andersom.

De Hearphones zijn gebaseerd op de draadloze QuietControl 30 en komen met een speciale Hear-app voor controle over de filtering. Deze biedt ook presets voor verschillende omgevingen waar de gebruiker vaak is.

Naast de focus op gesprekken, kunnen de Hearphones ook gebruikt worden bij bijvoorbeeld het televisiekijken, wanneer de een een ander volume wil horen dan de ander. Bose zegt dat het ook goed bij concerten werkt.

De Hearphones zijn een nieuw product en nog niet commercieel verkrijgbaar, maar er vindt een kleinschalige test plaats. Bose is niet de eerste fabrikant die een dergelijk principe toepast, zo zijn fabrikanten als ReSound er al langer mee bezig. iOS heeft zelfs uitgebreide mogelijkheden om compatibele gehoorapparaten te bedienen.

Sinds iOS 9 aanwezig: ondersteuning voor gehoorapparaten – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Bose: Hearphones om beter te horen
Sluiten