Bankieren: ABN en RegioBank met Touch ID, Belfius met Siri-ondersteuning

7 reacties

Veel nieuws en updates van Bankieren-apps. In Nederland heeft ABN Amro zijn app geüpdatet en voorzien van Touch ID. RegioBank gaat hetzelfde doen, verwacht later vandaag of morgen een app-update die inloggen met Touch ID mogelijk maakt.

In België heeft Belfius een primeur. De bank die voorheen als Dexia België bekend was, heeft ondersteuning voor Siri gelanceerd. Daarmee is het de eerste Europese bank die deze integratie aanbiedt.

Touch ID activeren bij ABN of RegioBank

Bij ABN Amro kan Touch ID gebruikt worden voor inloggen en iDEAL. Activeer de vingerafdrukscanner als volgt in de app: Open de Bankieren app en ga naar BeheerInloggen en overboekenTouch ID en schakel de functie in. Bevestig met de e.dentifier.

Klanten van RegioBank schakelen (als de update beschikbaar is) Touch ID als volgt in: InstellingenMobiel BankierenTouch ID.
abn-touchid

Hey Siri, dit willen Nederlanders ook

Klanten van Belfius kunnen Siri voortaan vragen om een overschrijving naar een contact uit het adressenboek te doen. Zeg Siri gewoon “Doe een overschrijving van 20 euro aan Robert” en het wordt geregeld. Betalingen worden met het wachtwoord dat ook voor inloggen op de app gebruikt wordt bevestigd. Siri is in te schakelen via het menu InstellingenSiri Beheren.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  hokkie

  ‘Hey Siri?!’ – ‘Als je nu eens zorgt dat je spraakherkenning optimaal én foutloos is, ik bereid ben op deze wijze een overboeking te realiseren. Tot die tijd doe ik het nog wel even op de oude wijze, goed?’

 • Profielfoto
  Jor1

  “sorry @hokkie ik heb niks kunnen vinden over tortilla saus. wil je dat ik je moeder bel?”

 • Profielfoto
  Imade

  Aangezien Siri niet foutloos is, liever niet.

 • Profielfoto
  yasser

  Oeps….

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dit soort dingen zijn ook het toppunt van luiheid.

 • Profielfoto
  maessam

  Siri voor een overschrijving uit te voeren? Daar lag Vlaanderen al lang op te wachten.
  PayPal had deze functie al en ik heb hem welgeteld… 0 keer gebruikt.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Leuk dat die andere banken ook eindelijk Touch ID gebruiken. De ING bank had dit direct bij de invoering van Touch ID al in zijn app geïntegreerd. Een identifier heeft ING al misschien wel tien jaar niet meer. Hopeloos ouderwets systeem.
  In de ING app kan je ook mondeling een betaalopdracht doen, via scan van barcode een betaling in een webstore overnemen in de app, zodat je (makkelijker) daarmee kunt betalen. Een betaling makkelijk met anderen delen, etc.

  Betalen via ‘Hey Siri’ lijkt me niet fijn. Ik had juist ‘Hey Siri’ geïnstalleerd, maar ontdekte afgelopen weekend dat Siri ook reageert op de stemmen van mijn zoons en mijn broer……!