Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 december 2016
Leestijd: 1 minuut

Bankieren: ABN en RegioBank met Touch ID, Belfius met Siri-ondersteuning

Veel nieuws en updates van Bankieren-apps. In Nederland heeft ABN Amro zijn app geüpdatet en voorzien van Touch ID. RegioBank gaat hetzelfde doen, verwacht later vandaag of morgen een app-update die inloggen met Touch ID mogelijk maakt.

In België heeft Belfius een primeur. De bank die voorheen als Dexia België bekend was, heeft ondersteuning voor Siri gelanceerd. Daarmee is het de eerste Europese bank die deze integratie aanbiedt.

Touch ID activeren bij ABN of RegioBank

Bij ABN Amro kan Touch ID gebruikt worden voor inloggen en iDEAL. Activeer de vingerafdrukscanner als volgt in de app: Open de Bankieren app en ga naar BeheerInloggen en overboekenTouch ID en schakel de functie in. Bevestig met de e.dentifier.

Klanten van RegioBank schakelen (als de update beschikbaar is) Touch ID als volgt in: InstellingenMobiel BankierenTouch ID.

Hey Siri, dit willen Nederlanders ook

Klanten van Belfius kunnen Siri voortaan vragen om een overschrijving naar een contact uit het adressenboek te doen. Zeg Siri gewoon “Doe een overschrijving van 20 euro aan Robert” en het wordt geregeld. Betalingen worden met het wachtwoord dat ook voor inloggen op de app gebruikt wordt bevestigd. Siri is in te schakelen via het menu InstellingenSiri Beheren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bankieren: ABN en RegioBank met Touch ID, Belfius met Siri-ondersteuning
Sluiten