Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 5 december 2016

Audio van iPhone opnemen met Mac

Het is al langer mogelijk om met QuickTime het scherm en de audio van je iPhone op te nemen. In macOS Sierra is deze mogelijkheid uitgebreid en kan het geluid van je iPhone met iedere applicatie -zoals Logic, Audacity of Audition- opgenomen worden.

Sluit je iPhone met een lightning-kabel op je Mac aan en open Programma’sHulpprogramma’sAudio/MIDI-configuratie. Daar is het vanaf macOS Sierra mogelijk om de iPhone als invoerapparaat te configureren.

In het scherm Audio/MIDI-configuratie kies je vervolgens voor Schakel in onder de iPhone. Daarna zal de iPhone beschikbaar zijn als invoerapparaat. Het werkt met alle audio die de iPhone produceert. Denk aan de muziek van een spel, een nummer uit Spotify, enz.

Klik/tap voor groter.

Vervolgens is de iPhone (of iPad) als audiobron beschikbaar in iedere audio-applicatie en kan direct in projecten gebruikt worden. Er is geen mogelijkheid om het geluid dat de iPhone produceert te beluisteren tijdens het opnemen, maar de meeste audio-editors hebben de optie om een opname te monitoren. Er is één uitzondering: een telefoongesprek of FaceTime-gesprek is op deze manier niet op te nemen, zodra de telefoon gaat, wordt de opname afgesloten en de iPhone-speaker ingeschakeld.

iPhone is beschikbaar als invoerapparaat in iedere applicatie – Klik/tap voor groter.

(Om verder de te lezen → Je iPhonescherm opnemen met QuickTime Player)

Reageer op artikel:
Audio van iPhone opnemen met Mac
Sluiten