AirPods te bestellen, 20 december in huis

40 reacties

Net op tijd voor een plaatjes onder de kerstboom. De AirPods zijn nu in de Online Apple Store te bestellen. AirPods zijn Apple’s draadloze EarPods moet een boel sensoren en intelligentie. Ze kosten € 179. De eerste bestellingen worden 20 december geleverd.

Aanvankelijk zouden de AirPods eind oktober verkrijgbaar zijn, maar Apple stelde de verkoopstart uit omdat de draadloze oortjes met ingebouwde microfoon en Siri-activatie nog niet honderd procent klaar waren.

Slimme EarPods

AirPods zien eruit als de bekende EarPods, maar zijn draadloos, hebben Apple’s W1-chip voor een stabiele verbinding en worden automatisch met alle Apple-apparaten met hetzelfde Apple ID verbonden. De ingebouwde richtmicrofoons zorgen dat je kunt bellen en Siri kunt gebruiken. Daarnaast zitten de AirPods vol sensoren om bijvoorbeeld te detecteren wanneer je ze uit je oren haalt, de muziek pauzeert dan. AirPods gaan vijf uur op accu mee en de meegeleverde case bevat voor 24 uur accu. De prijs is € 179.
AirPods_Floating

BeatsX komen in februari 2017

Naar de AirPods heeft Apple ook duidelijkheid gegeven over de BeatsX Bluetooth-oortjes. Deze hebben serieuze vertraging opgelopen en worden in februari van 2017 verwacht. De BeatsX-oortjes bevatten net als de AirPods een Apple W1-chip, worden opladen via Lightning en zijn bovendien iets goedkoper dan de AirPods (€ 149 ipv € 179). Een aantrekkelijk alternatief, maar voorlopig niet leverbaar.

Reacties

40 reacties
 • Profielfoto
  joram

  Wel opvallend. Eerst een serie MacBook (Pro’s) uitbrengen met USB-C, en vervolgens draadloze oordopjes met een, jawel, USB-A laadkabeltje. Zouden ze daar nou liggen te pitten? Zo moeilijk is het toch niet om te verzinnen dat je dan een USB-C laadkabeltje zou moeten bijleveren, of op z’n minst een verloopje van USB-A naar USB-C (of andersom)? Zeker gezien de €179 die je voor deze dopjes (die je binnen no-time kwijt bent) mag neerleggen, lijkt een verloopje me wel het minst wat je er bij mag verwachten… waarom maak je anders die laptops zo dun? (retorische vraag)

 • Profielfoto
  html-junky

  Ik denk usb-a omdat de iphone en ipad adapters nog steeds usb-a zijn. Daarnaast heeft denk ik 99% van de gebruikers op dit moment usb-a aansluiting, dit zal de komende jaren pas minder worden verwacht ik

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik laat dit even een half jaartje aan mijn deur voorbij gaan. Laat andere mensen maar de proefkonijnen zijn.

 • Profielfoto
  joram

  Dat begrijp ik @html-junky, maar voor dat bedrag, zo net na de release van alle MacBooks die alleen maar USB-C hebben, zou je toch (mogen) verwachten dat er dan op z’n minst een €9 kostend verloopje naar USB-C bij zit lijkt me. Of laat mensen bij aanschaf zelf kiezen of ze een USB-A of USB-C laadkabeltje bij willen.

 • Profielfoto
  Nicolinden

  Thanks voor de update, heb ze meteen besteld

 • Profielfoto
  Wootism

  Zeker gezien de €179 die je voor deze dopjes (die je binnen no-time kwijt bent) mag neerleggen

  Wat is dat toch met die obsessie over het kwijtraken van die dingen?
  Mijn earpods zijn nog nooit uit mijn oren gevallen…..

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Informatie over BeatsX aan artikel toegevoegd.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Of laat mensen bij aanschaf zelf kiezen of ze een USB-A of USB-C laadkabeltje bij willen.

  Omdat Apple waarschijnlijk redeneert dat er al een verloopje bij je nieuwe iPhone zit.;)

 • Profielfoto
  Nummer 48

  JAAAAAAAAYESSSSSSSYEEESSBANZAAAIJAAAAAHOEZEEEEHAHAAAAAYEEES

 • Profielfoto
  no_poo

  Wel mooi kut dat die BeatsX oordoppen pas in februari komen, die had ik anders direct besteld. Wachten of andere fabrikant, dat is nu de vraag.

  AirPods blijven bij het hardlopen waarschijnlijk niet zitten (je krijgt immers extra wings voor sporten bij de BeatsX, dus dat zegt wat) en lekken geluid als je in de trein zit, liever niet!

 • Profielfoto
  Niels

  Crap, had liever gehad dat de BeatsX eindelijk beschikbaar waren.

 • Profielfoto
  Nummer 48

  @no_poo, één AirPod weegt slechts 4 gram, niet veel hé? Geen kabeltje, dus ook geen resonantie, en ze zitten (voor de meeste mensen althans) als gegoten in hun ooropening, zonder de wings weet ik niet if dat de BeatsX het zouden halen van de AirPdos. Dat gezegd zijnde, het zijn prachtexemplaartjes hoor, die BeatsX, ik heb ze ook nog sterk overwogen, maar als ik moest kiezen tussen BeatsX en Beats PowerBeats weet ik het wel hoor, alleen al het feit dat je de BeatsX gewoon met Lightning kan opladen is een enorm gemak voor mij persoonlijk!

 • Profielfoto
  jasper050

  Besteld, net op tijd voor mijn vakantie.

 • Profielfoto
  pippen2

  Direct besteld. Ik zat er al langer op te wachten.

 • Profielfoto
  sanderman

  Zeker gezien de €179 die je voor deze dopjes (die je binnen no-time kwijt bent) mag neerleggen

  Wat is dat toch met die obsessie over het kwijtraken van die dingen?
  Mijn earpods zijn nog nooit uit mijn oren gevallen…..

  Ook hier niet, maar goed: elk oor is anders. Al zijn die van Apple voor mij wel de eerste die gewoon écht goed zitten.

  Overigens vind ik de USB-A nog wel logisch, niemand heeft een USB-C lader thuis liggen. Apple’s eigen USB lichtnet adapter is ook met de ouderwetse USB-poort.

 • Profielfoto
  no_poo

  @no_poo, één AirPod weegt slechts 4 gram, niet veel hé? Geen kabeltje, dus ook geen resonantie, en ze zitten (voor de meeste mensen althans) als gegoten in hun ooropening, zonder de wings weet ik niet if dat de BeatsX het zouden halen van de AirPdos.

  Ik snap dat ze licht zijn, maar qua pasvorm in mijn oren met EarPods denk ik in te kunnen schatten dat ze niet strak blijven zitten. Maar het gebrek aan geluidsisolatie (beide richtingen op trouwens) vind ik al genoeg reden om ze niet te kopen.

 • Profielfoto
  Steve van Gastel

  Jaja, 20 december komen ze ook bij mij binnen:D

 • Profielfoto
  Koekenbakker

  *Met een boel sensoren….
  Er is echt niemand die deze artikelen naleest voor te plaatsen he of wel ?

 • Profielfoto
  Shyos

  Wel opvallend. Eerst een serie MacBook (Pro’s) uitbrengen met USB-C, en vervolgens draadloze oordopjes met een, jawel, USB-A laadkabeltje. Zouden ze daar nou liggen te pitten? Zo moeilijk is het toch niet om te verzinnen dat je dan een USB-C laadkabeltje zou moeten bijleveren, of op z’n minst een verloopje van USB-A naar USB-C (of andersom)? Zeker gezien de €179 die je voor deze dopjes (die je binnen no-time kwijt bent) mag neerleggen, lijkt een verloopje me wel het minst wat je er bij mag verwachten… waarom maak je anders die laptops zo dun? (retorische vraag)

  En ja hoor, daar begint het gejank alweer… er zit kabel bij om alles op te laden met de stekker zoals bij je iPhone geleverd.

  Maar ja, een zeurkous gaat zoeken naar problemen en vindt zijn laptop natuurlijk het ideale laadstation dat er bestaat. (niet te vergeten dat deze laptop waarschijnlijk niet in zijn bezit is en/of ooit zal komen)

 • Profielfoto
  freewel

  Ik ga ze zelf niet bestellen, maar kan mij voorstellen dat je bang bent om ze kwijt te raken. Earhoox zou misschien een uitkomst zijn? Te koop bij all4running, heb ze voor mijn gewone earpods en werken perfect!! Nooit meer oortjes die uitvallen

 • Profielfoto
  Spinozo

  Je kunt ze ook met een touwtje aan elkaar vastbinden en dan het uiteinde vastmaken aan je telefoonhoesje. Raak je ze nooit kwijt.

 • Profielfoto
  arno1975

  Levertijd is inmiddels twee weken. Was ik dus net op tijd bij ☺

 • Profielfoto
  reddog

  levertijden lopen al hard op…. 29-12-2016….

 • Profielfoto
  eugy

  Is er enig onderzoek gedaan naar de straling die dergelijke oordopjes met zich meebrengt? Vooral in het hoofdgebied maak ik mij daar zorgen over. Voor mij dus (nog) even niet.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Waarschijnlijk is de kans dat je je partner kwijtraakt groter dan deze AirPods.

  Deze AirPods hebben geen pootjes.

 • Profielfoto
  checkpointx

  Zojuist besteld (18.40) Leverdatum is nu 29-12

 • Profielfoto
  Jan_Helmond

  was nog net op tijd met bestellen 20 december
  leuk voor onder de kerstboom

 • Profielfoto
  Nummer 48

  @no_poo, het is zoals je zegt, as de vorm je niet goed zit kan je inderdaad beter voor een alternatief gaan, er zijn altijd die silicone opzetstukjes van thridparties, die lossen beide problemen dan weer op, dan ben je ook weer aan het uitgeven.

  @eugy, een terechte opmerking, ik persoonlijk heb al een Apple Watch, dus het zal nooit zijn dat mijn AirPods een signaal van 10m verder zullen moeten oppikken (hoe korter de afstand -> hoe zwakker de straling). Als jij een persoon bent die veel belt, zullen de AirPods dan ook weer rendabel zijn: als je je gsm tegen je oor houdt krijg je enorme hoeveelheden straling binnen, als je met je AirPods gesprekken zal voeren zal dit via Buetooth naar je AirPods gaan, wat zo’n 1000x minder schadelijk is. Er zijn diverse studies geweest naar Bluetooth, het is iets dat moeilijk te meten valt, ik heb studies gezien die het catalogeerde onder erg schadelijk, andere studies zeggen dat het geen kwaad kan en dat de hoeveelheden maar net zo groot zijn als onder de zon lopen, wat ook kankerverwekkend is. Het is een zooitje. Wat wel een feit is, is dat er in de Apple Watch antennes en zenders zitten, die speciaal beschermd zijn met bepaalde capsules, deze reduceren dan ook de straling die je binnenkrijgt, zo is met je gsm in je broek zitten veel slechter dan een Apple Watch dragen. Wat ik gevaarlijk acht is de smartwatches van Samsung, zoals de Galaxy Gear S2, deze heeft een SIM-kaartslot en kan dus ook met het het mobiel datanetwerk verbinden, een echte kankermachine noem ik zoiets!

 • Profielfoto
  bugboy

  Ik heb begrepen dat de geluidskwaliteit gelijk is aan de normale earpods en dat vind ik wel een beetje jammer. Voor dit geld zou je toch wel betere kwaliteit verwachten.

 • Profielfoto
  vincej

  Even snel een vraag, werken ze ook samen met een iPhone 6?

 • Profielfoto
  vincej

  Met ze bedoel ik de AirPods.

 • Profielfoto
  Shyos

  Yup, ze werken met de 6.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Even snel een vraag, werken ze ook samen met een iPhone 6?

  .
  Minimale eisen is een device met iOS 10 + Siri AAN.

 • Profielfoto
  Nummer 48

  @vincej, ze werken met alle apparaten waar iOS 10, watchOS 3 of macOS 10.12 of hoger op staat, met ander versies werken ze als normale Bluetooth-headphones, dus moet je ze via Instellingen>Bluetooth gaan verbinden. Deze methode werkt trouwens ook op Android- of Windows-apparaten.

 • Profielfoto
  Romper

  …jammer dat het geen in-ears zijn. Strak design, fraai ontwerp dat dan wel.

 • Profielfoto
  bonjorno

  4 weken is het u al… hoeveel hadden ze op voorraad…. 10 stuks?….

 • Profielfoto
  fzelders

  Yes!
  Vanochtend besteld.
  Leverdatum 25 januari 2017…

 • Profielfoto
  bonjorno

  jammer, dan wacht ik eerst wel even op de reviews

 • Profielfoto
  Catbert

  Serieus, E179,- voor minder dan middelmatige in-ears? Ik vind het een sneu product dat flink gepusht wordt door de marketing van Apple, maar dat er ook nog mensen intrappen….

 • Profielfoto
  vincej

  @nummer48 ik dacht al zoiets. Maar het was me nog niet helemaal duidelijk.