Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 1 december 2016

‘Apple zet drones in voor verbeteren Maps’

Apple is altijd bezig met het verbeteren zijn kaarten-app die concurreert met Google Maps. Na een valse start is de dienst een essentieel onderdeel van het Apple-ecosysteem. Volgens Bloomberg wil Apple drones inzetten om zijn kaarten te verbeteren.

De drones zouden snel wijzigingen in straatnamen en wegen kunnen checken en goed zich hebben op gebieden die in aanbouw zijn. Zo moet Apple Maps sneller van juiste informatie voorzien worden.

Toestemming van luchtvaartautoriteit

Klinkt als een realistische plan en we hebben geen twijfels aan de bronnen van reporter Mark Gurman, maar is er ook hard bewijs. Apple heeft in 2015 toestemming van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit gekregen om overdag drones te vliegen voor het verzamelen van gegevens en het maken van foto’s. Het is in Apple’s thuisland verboden om met drones boven gebouwen te vliegen, maar dat kan veranderen.

Apple heeft volgens Bloomberg grote ambities. Er zou een team van specialisten in robotica en het verzamelen van data gevormd zijn, daarnaast zal het initiatief niet worden beperkt tot de Verenigde Staten.

Foto: Fausto Nadal (CC BY 2.0)

Naast drones, zet Apple ook in op indoor-navigatie. Dat is een tijdrovend proces en geruchten spreken van een initiatief dat meerdere jaren nodig zal hebben. Met iBeacons werden de eerste contouren van deze strategie zichtbaar en sinds enige tijd heeft Apple een Indoor Survey-app voor het in kaart brengen van gebouwen.

Reageer op artikel:
‘Apple zet drones in voor verbeteren Maps’
Sluiten