‘Apple zet drones in voor verbeteren Maps’

6 reacties

Apple is altijd bezig met het verbeteren zijn kaarten-app die concurreert met Google Maps. Na een valse start is de dienst een essentieel onderdeel van het Apple-ecosysteem. Volgens Bloomberg wil Apple drones inzetten om zijn kaarten te verbeteren.

De drones zouden snel wijzigingen in straatnamen en wegen kunnen checken en goed zich hebben op gebieden die in aanbouw zijn. Zo moet Apple Maps sneller van juiste informatie voorzien worden.

Toestemming van luchtvaartautoriteit

Klinkt als een realistische plan en we hebben geen twijfels aan de bronnen van reporter Mark Gurman, maar is er ook hard bewijs. Apple heeft in 2015 toestemming van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit gekregen om overdag drones te vliegen voor het verzamelen van gegevens en het maken van foto’s. Het is in Apple’s thuisland verboden om met drones boven gebouwen te vliegen, maar dat kan veranderen.

Apple heeft volgens Bloomberg grote ambities. Er zou een team van specialisten in robotica en het verzamelen van data gevormd zijn, daarnaast zal het initiatief niet worden beperkt tot de Verenigde Staten.

drone-001
Foto: Fausto Nadal (CC BY 2.0)

Naast drones, zet Apple ook in op indoor-navigatie. Dat is een tijdrovend proces en geruchten spreken van een initiatief dat meerdere jaren nodig zal hebben. Met iBeacons werden de eerste contouren van deze strategie zichtbaar en sinds enige tijd heeft Apple een Indoor Survey-app voor het in kaart brengen van gebouwen.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Laten ze eerst die irritante bug er maar eens uit halen, die er ongeveer bij iOS 10 in kwam. Bij een groot deel van gesproken aanwijzingen komen er steeds dezelfde onzin woorden tussen:
  Rechtsaf naar Ring Rotterdam, wordt: Rechtsaf naar Ring la extrea pays Rotterdam.
  Linksaf naar Laan der Nederlanden wordt bijv: Linksaf naar Laan la extrea pays der Nederlanden. Heel vermoeiend. Ik weet niet of het er deze week nog in zit. Het zat er al ruim twee maanden in. Irritant!

 • Profielfoto
  mollie319

  Ja @MacAanZee je hebt gelijk!
  Was me nog niet eerder opgevallen, maar zit ook niet zo vaak in de auto, waarbij ik ook de navigatie nodig heb.
  Irritant zeg!!

  Toch maar weer mee gaan doen aan de publieke beta’s om dit soort zaken te melden en dan hopen dat ze er (snel) iets aan doen…….

 • Profielfoto
  fredmatrack

  Ik heb dit al bij de eerste beta’s van iOS 10 gemeld maar blijkbaar is het enkel in de Nederlandse stemmen een probleem. En laat dat nu niet bepaald de hoogste prioriteit hebben bij Apple.

  Zelf gebruik ik Kaarten in iOS nog maar amper. Wat ze daar in iOS 10 mee hebben aangevangen… ik vind het niet fijn werken meer. Je kan iets invoeren maar niet meer wijzigen. De tekstvakken nemen naar mijn gevoel veel te veel plaats in op het scherm waardoor de kaarten op een iPhone niet goed zichtbaar meer zijn. Kaarten in iOS 9 was niet ideaal maar ik vond het veel overzichtelijker.

  Wat me ook enorm stoort: een straat opzoeken via tekst invoer is geen probleem. Diezelfde straat via Siri opvragen en Kaarten weet plots niet meer waar je naartoe wil. Siri noteert nochtans correct de naam van de gevraagde straat dus het is niet dat ik zo onduidelijk praat.

 • Profielfoto
  maconly

  Bizar hoe slecht dat kaarten is .

  soms druk ik er wel eens per ongeluk op , het kan helemaal niks.

 • Profielfoto
  Vandefilm

  Het is dat Apple zulke goede hardware maakt, maar ik ben de laatste 2 jaar helemaal aan het afknappen op Apple. Je kunt er in Nederland gewoon niet zoveel mee. Geen Apple Pay, geen fatsoenlijke kaarten-app, geen fatsoenlijke betaalmethode met iDeal of wat dan ook na het wegvallen van Paypal, geen fatsoenlijke Siri (ik ben blij dat je kunt instellen dat je je ‘girlfriend’ kunt bellen want haar naam kan Siri niet goed verstaan, of ze nu engels of Nederlands is), de gedeelde agenda-app vertoont de laatste weken problemen, de mail-app is een drama aan het worden, het wordt allemaal nóg duurder. Het ‘it just works’ wordt er uitgesloopt. Ik heb een iMac uit 2011, een iPhone SE, een iPad mini 2 en een Macbook air uit 2013, maar daarvan wordt de komende jaren niets vervangen en komt er zeker niets bij.

 • Profielfoto
  4GTL

  Gebruikt iemand Apple maps dan nog? Toen ik een adres in Kroatië ingaf stuurde hij me naar een straat in Zweden waarvan de naam geen enkele gelijkenis vertoonde… In iOS9 stuurde hij me steeds naar dezelfde straatnaam en huisnummer maar een ander dorp als ik mijn thuisadres vroeg (in iOS 10 opgelost) en zo kan ik nog wel even doorgaan.

  Simpelste oplossing: App store openen, Google maps downloaden en voila alles werkt prima.