Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 8 december 2016

‘Apple wil bioscoopfilms sneller op iTunes’

Apple onderhandelt met grote filmstudio’s om bioscoopfilms sneller na premiere in de iTunes Store te plaatsen. Volgens Bloomberg is het de bedoeling dat films al twee weken na premiere op de Apple TV te zien zijn, in plaats van de gebruikelijke drie maanden.

Studio’s 21st Century Fox, Warner Bros en Universal zouden bij de onderhandelingen betrokken zijn. Een bioscoopfilm zou 25 dollar gaan kosten, dat is het dubbele van de huidige prijs voor een iTunes-film.

Voor Apple is het snel aanbieden van bioscoopfilms een manier om zich te onderscheiden van diensten als Netflix, waar naast eigen producties vaak alleen oudere films te zien zijn. Het kan ook een manier zijn om piraterij tegen te gaan, niet iedereen kan immers van een bioscoopbezoek genieten en is nu genoodzaakt om zijn Torrent- of NZB-app op te starten om thuis een actuele bioscoopfilm te kunnen bekijken.

Er blijven echter ook verschillende problemen. Allereerst de ontevredenheid van bioscoopexploitanten die een deel van hun omzet zullen zien verdampen. Daarnaast is er nog de angst voor illegale kopieën. Natuurlijk is het mogelijk om de iTunes-video’s met DRM te beschermen, maar het niets houdt het opnemen van een film met een screen recorder op bijvoorbeeld de Mac tegen.

Reageer op artikel:
‘Apple wil bioscoopfilms sneller op iTunes’
Sluiten