Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 december 2016

Apple Music spurt naar 20 miljoen abonnees

Apple Music heeft nu 20 miljoen betalende abonnees wereldwijd, dat heeft Eddy Cue tegen muziekblad Billboard gezegd. In september waren het er nog 15 miljoen en Apple Music heeft de afgelopen maanden een forse groeispurt doorgemaakt.

Hiermee is Apple Music de eerste dienst die deze mijlpaal zo snel heeft bereikt. Spotify blijft met 100 miljoen abonnees, waarvan 40 miljoen Premium-gebruikers, in absolute getallen de grootste muziekstreamingdienst.

Meerderheid koopt geen muziek meer

Een interessant gegeven is dat 60 procent van de Apple Music-abonnees het afgelopen jaar geen muziek meer heeft gekocht. Volgens Eddy Cue komt dat deels omdat ze sinds Apple Music bestaat nooit meer in de iTunes Store komen, maar ook omdat de overgrote meerderheid nieuwkomers zijn die überhaupt nooit muziek hebben gekocht. De Apple-topman laat niets los over de verdeling tussen gebruikers op iOS en Android.

Meer potentie

Hoewel Cue tevreden is over de groei, ziet hij in de toekomst graag meer abonnees en een snellere groei: “We moeten niet vergeten dat de industrie in zijn geheel gezien nog erg weinig abonnees heeft. Er zijn miljarden mensen die naar muziek luisteren en we hebben nog de drempel van 100 miljoen abonnees nog niet bereikt. Er is nog steeds veel ruimte om te groeien”, vertelt de Apple-topman.

Het zou ons niet verbazen wanneer het aantal abonnees de komende tijd opnieuw sterk toeneemt. Tijdens de feestdagen krijgen veel consumenten een iPhone of iPad als cadeau en Apple Music wordt direct bij het voor het eerst openen van de Muziek-app aangeboden. Onlangs heeft Apple ook de Music-studentendeal voor Europese studenten geopend. (Zie → Apple Music: halve prijs voor studenten)

Reageer op artikel:
Apple Music spurt naar 20 miljoen abonnees
Sluiten