Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 december 2016

Apple maakt de beste draadloze router

Een beetje merkwaardig is het wel. Een week nadat bekend werd dat Apple van plan is te stoppen met het maken van AirPort-routers, krijgen de apparaten de beste beoordeling van het vooraanstaande Amerikaanse consumentenpanel JD Power.

De studie vroeg 3037 consumenten die de afgelopen 12 maanden een router gekocht hebben naar hun mening. Apple scoorde het hoogst met een 876 van de 1000 punten, gevolgd ASUS (860), D-Link (856) en TP-Link (854).

Weinig ergernissen

Volgens JD Power hebben consumenten weinig problemen met hun router. Slechts 16 procent gaf aan een klacht te hebben. De meestvoorkomende ergernis was dat de een router regelmatig gereset moet worden om goed te blijven werken (42%), daarna volgt een verbinding die langzaam tot stand komt (38%), moeilijkheden bij het installatieproces (31%), slechte bereik (26%) en tot slot ervaart 21 procent trage upload- en downloadsnelheden.

Het onderzoek valt op twee manieren te interpreteren. Allereerst dat Apple wel gek zou zijn te stoppen met het maken van een gewaardeerd product zoals de AirPort-routers. Aan de andere kant liggen de scores erg dicht bij elkaar en toont dit ook aan dat de markt Apple niet meer nodig heeft om goede routers te maken. Kies je kamp!

Reageer op artikel:
Apple maakt de beste draadloze router
Sluiten