tvOS 10.1 en watchOS 3.1.1 uitgebracht

7 reacties

Naast iOS 10.2 heeft Apple ook watchOS 3.1.1 en tvOS 10.1 uitgebracht. Natuurlijk krijgt de Apple Watch ondersteuning voor de 100+ nieuwe emoji die ook in iOS 10.2 te zien zijn. De tvOS-update richt zich vooral op Amerikaanse gebruikers.

De update voor Apple Watch is te installeren via de Apple Watch-app op iOS → AlgemeenSoftware-update. Op de Apple installeer je updates via InstellingenSysteemSoftware-update.

Verbeteringen in watchOS 3.1.1

Deze update is een kleine release die zich vooral focust op het oplossen van problemen. Zo toont de berichten-app nu altijd de namen van contactpersonen en is er een oplossing voor een probleem waardoor er mogelijk niet op notificaties gereageerd kon worden.

Een bug die ervoor zorgde dat de agenda-app mogelijk een onjuiste datum weergaf bij maandweergave is ook opgelost. Gebruikte je de kaarten-app op je Watch om te navigeren? Dan merk je mogelijk een verbetering in de accuduur, want de kaarten-app werd niet altijd afgesloten en bleef daarom energie verbruiken.

watchos311
De belangrijkste wijziging: ondersteuning voor de nieuwe emoji.

tvOS 10.1

Voor Europese gebruikers is tvOS 10.1 geen spannende updates. Op een aantal bugfixes na, waarover Apple niet in detail treedt, brengt de update voor Amerikaanse gebruikers de nieuwe TV-app. Deze nieuwe app brengt content van verschillende streaming­diensten samen en dient als centrale plaats voor het bekijken en ontdekken van films en series.

De TV-app is geschikt voor Apple TV en iOS en houdt alle content synchroon. Je kunt beginnen met kijken op het ene apparaat en op het andere verder kijken. De app is alleen in de VS beschikbaar. (Zie → Apple komt met nieuwe TV-app voor Apple TV, iPhone en iPad)tv-app-001

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  RobbyH

  T zal eens tijd worden dat Apple tv in Vlaanderen ook Siri ondersteunt. Daar nog geen nieuws over?

 • Profielfoto
  Shmoo

  België doet er toch helemaal niet toe.. Ga weg jij.;-)

  In België kun je volgens mij nu ook al een weekje of zo je apps betalen via je telefoonrekening van je telecomprovider. Heeft OMT ook geen aandacht voor gehad.

 • Profielfoto
  Rotten Apple

  WOW ondersteuning voor nieuwe emoticons – hebbe hebbe hebbe:lol::lol::lol:

 • Profielfoto
  Nummer 48

  @Shmoo, dat klopt, een erg handige feature, moest dit in Nederland beschikbaar worden zou er zeker een artikel over verschijnen, ik vind het best jammer dat Belgische kwesties niet wat meer aandacht krijgen op “De grootste Apple-community van de Benelux”.

 • Profielfoto
  doctor_apple

  Sjees, dat je op iOS nu voicecontrol uit kunt zetten (ongelooflijk wie het nieuwe ontgrendelen heeft bedacht zonder de mogelijkheid tot voicecontrol uit te zetten) is … een fix …

  Ik heb momenteel zo’n nieuwe AppleTV en goed, de interface is mooi … Maar ik heb dergelijke apparaten niet om de interface … Maar om het gebruiksgemak en wat ik ermee kan

  En daar schort het wel een beetje: crashes, regelmatig vreemde problemen en … weinig content … Nu is dat laatste een samenspel van toeleveranciers en de platformhouder (Apple) … Maar zijn de ontwikkelaars App(le)-Moe?

  Ik zie geen RTL, geen SBS, weinig tot geen kranten, geen virtuele providers (NOS en RTL hadden net zo goed hun content via de Apple TV tegen meerprijs kunnen aanbieden) … Maar datzelfde geld voor Vlaanderen, Duitsland en andere landen … Valt allemaal tegen … Zelfs in Amerika …

  SIRI werkt in sommige landen of streken niet (herken het voorbeeld van Vlaanderen vs Nederland).

  Apple heeft een hoop goed gedaan, maar deadline na deadline wordt gemist en het lijkt met de huidige problemen dat vooral deadlines de oorzaak zijn van de problemen. Immers, net als in het echte bedrijfsleven: deadlines kun je afgeven … Maar zijn deze realistisch?

  Want, wat nu als de MacBook een half jaar later op de markt was gekomen? Wat nu als de iPhone 7 een paar maanden later was gekomen?

  Apple is overigens zelf de schuldige door de update intervallen te verkorten. Jaarlijkse updates van OS’en, jaarlijkse updates van telefoon modellen … Ook is de update cyclus nogal verschoven van Mac naar iDevices …

  Maar de kwaliteit vind ik het niet ten goede zijn gekomen. Mooi Design? Ongeëvenaard … Maar gebruiksvriendelijkheid zit niet enkel in het besturingssysteem. Gebruiksvriendelijkheid zit hem in het totaalplaatje. En ‘less is more’ gaat niet overal op …

  Less ports = more dongles … Netto kan de balans nog negatief uitslaan ook …
  Less upgradable = less sustainable … Immers niet kunnen upgraden van een machine betekend minder kans op verlenging van de levensduur …

  Kortom, of dit nu duurzaam, gebruiksvriendelijk en de heilige graal is betwijfel ik …

  Hetzelfde geld voor de Apple TV … Er zijn situaties waar je geen audio over HDMI wilt hebben … Of een digitaal signaal nu over een COAX of OPTISCHE verbinding loopt an sich maakt weinig uit. Maar om daarmee te stellen dat de optische verbinding achterhaald was, nou nee …

  Doorlussen van HDMI aansluitingen is nu ook niet onder elk beding de heilige graal. Maar de poort zit er niet meer op …

  En een TV setup upgraden? Versterker van enkele duizenden euro’s upgraden? Waarvoor? AppleTV en HDMI? Welnee, de versterker ondersteund audio over HDMI, probleem zit hem in latency … Directe verbindingen hielpen hier het probleem voor te zijn …

  Het is mooi dat Apple updates blijft uitbrengen … Maar om de kostbare geheugenruimte te vullen met Emoji gaat aan mij voorbij …

  Emoji’s zijn niet OS onafhankelijk (er zijn verschillen in interpretaties en daardoor uitbeeldingen), en vatbaar voor interpretatie bij de gebruikers zelf …

  http://www.theverge.com/2016/4/11/11406944/emoji-meaning-difference-ios-android

  Kortom, in mijn beleving een zinloze opvulling van kostbaar geheugen door een modeverschijnsel … Net als anderen had ik graag een STERKE bugfix willen zien over de gehele linie … Want er is nogal wat mis met iOS, tvOS, WatchOS en (helaas) vooral macOS …

  Maar tvOS, WatchOS, iOS en sinds kort ook macOS worden uitgebracht op een platform waar je GEEN RAM of Storage upgrade kan doen …

  Elke byte meer voor een Emoji is een byte minder voor opslag of werkruimte voor toepassingen …

  … en dat vind ik slecht … Ik ben dan ook van mening dat Tim Cook mogelijk veel goeds heeft gedaan vanuit een Business view bezien. Maar eigenlijk is hij de nieuwe John Sculley …

  Of zijn we vergeten dat onder het bewind van Sculley aanvankelijk ook heel veel goed ging (omzet groeide van half miljard naar 8 miljard), maar dat hij gaande weg steeds meer fouten begon te maken: alsmaar breder aanbod van computers en software en er was steeds meer sprake van een gefragmenteerd aanbod …

  We zullen zien wat de toekomst brengt …

 • Profielfoto
  SvS

  Ik zie geen RTL, geen SBS, weinig tot geen kranten, geen virtuele providers (NOS en RTL hadden net zo goed hun content via de Apple TV tegen meerprijs kunnen aanbieden) … Maar datzelfde geld voor Vlaanderen, Duitsland en andere landen … Valt allemaal tegen … Zelfs in Amerika …

  Dat is Apple niet te verwijten…
  Hier wacht ik ook op NPO, @Shmoo, zie je wel.
  Meer mensen wachten erop.

  Verder deel ik gedachte van @doctor_apple voor een groot deel, aangaande Apple’s strategie en visie.
  Maar tvOS, macOS en iOS werken hier verder prima, hoor!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Hier wacht ik ook op NPO, @Shmoo, zie je wel.
  Meer mensen wachten erop.

  .
  Dat heb ik ook nooit gezegd dat niemand erop zit te wachten. Je begrijpt mij verkeerd. Natuurlijk zou ik het ook toejuichen wanneer zoiets beschikbaar zou komen – ik zou dat ook wel willen ja maar ik kan mij heel goed indenken waarom deze ondernemingen daar niet in willen investeren. Ik bedoel gaan wij ook zeuren wanneer speletje X wel voor iOS en Android komt maar niet voor Windows Phone. De reden is gewoon omdat het volume van die devices te weinig is om het lonend te maken.

  Je zou eens moeten zien wat iemand met een Italiaanse sportauto aan verzekering moet betalen en wat daar allemaal voor ’n verplichting instaan zodat je de auto niet langer dan 5 uur voor de deur mag laten staan wanneer je toegang tot een garage hebt dan moet je hem binnenzetten. Die mensen kunnen natuurlijk ook gaan klagen bij de verzekering dat hun buurvrouw maar 25,- premie moet betalen en verder mag doen met haar auto wat ze wilt. Het verschil zal toch ergens allemaal in gaan zitten.