Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 15 december 2016

AirPods: nieuwe info over gebruik en accu

Met nog enkele dagen voordat de AirPods bij de eerste kopers aankomen (leveringen worden 20 december verwacht), heeft Apple nieuwe informatie over het gebruik, de accuduur en reparatie van de nieuwe, draadloze EarPods vrijgegeven.

Er blijkt meer aan te passen dan Apple in zijn demo’s suggereerde. De accu van de Bluetooth-oortjes met W1-chip blijkt vervangbaar. Onder garantie gratis, en buiten de garantie voor een bedrag van 67 euro.

Oor-detectie is uit te schakelen

De AirPods herkennen standaard waneer ze in het oor van de gebruiker zitten en een audiosignaal ontvangen. Als een van de twee AirPods uit een oor wordt gehaald, wordt het afspelen van muziek gepauzeerd totdat de AirPod terug in het oor zit. Bij het uitdoen van beide AirPods, stopt de muziek en wordt deze niet automatisch hervat. Dit is uit te schakelen zodat de AirPods altijd muziek spelen, in en uit het oor.

Dubbel tap en Microfoon

Ook aan te passen: de actie die uitgevoerd wordt wanneer je dubbel tegen een AirPod tikt. Standaard wordt Siri geactiveerd, maar je kunt het ook als play/pauze-knop configureren. Of helemaal uitzetten. We hadden graag meer opties gezien zoals vorige/volgende nummer, maar dat blijft onmogelijk.

Iedere AirPod heeft een microfoon en standaard wordt tussen de twee microfoons geschakeld om tijdens bellen de beste gesprekskwaliteit te bieden. Ook dit is uit te schakelen, je kunt dan kiezen voor altijd de linker of rechter microfoon gebruiken.

Accu: korter bellen dan luisteren

Apple adverteert 5 uur luistertijd, maar bij bellen gaat de accu sneller leeg. De gesprekstijd van de AirPods is twee uur. Dit zijn de officiële cijfers:

  • Je krijgt zonder bijladen maximaal 5 uur luistertijd of 2 uur gesprekstijd.
  • Omdat je meerdere keren kunt opladen met de oplaadcase, krijgt je meer dan 24 uur luistertijd of maximaal 11 uur gesprekstijd.
  • Als je de AirPods 15 minuten oplaadt in de oplaadcase, krijg je maximaal 3 uur luistertijd of meer dan een uur gesprekstijd.

Als de accu versleten is, vervangt Apple deze buiten de garantie voor € 67,10. Op een verbonden iPhone is altijd een indicatie van de resterende accu in de AirPods en de oplaadbare case te zien.
(Bron: 1,2,3)

Reageer op artikel:
AirPods: nieuwe info over gebruik en accu
Sluiten