‘AirPods maandag ook in Apple Store’

46 reacties

De AirPods zijn eindelijk te koop! Maar als je er niet snel na de verkoopstart bij was, worden de draadloze EarPods pas na zes weken geleverd. Toch AirPods onder de boom? Je kunt je geluk vanaf 19 december bij de Apple Store of APR’s beproeven.

Volgens info van MacRumors worden Apple Stores maandag wereldwijd voorzien van een (beperkte) voorraad AirPods. Ook Apple Premium Resellers zoals Amac, iCentre, Xando en ivizi verwachten een levering.

Apple Premium Resellers

Dat de AirPods maandag bij de Apple Store in Amsterdam, Den Haag, Haarlem en Brussel arriveren is vrijwel zeker, maar of alle APR’s voorraad hebben is nog onduidelijk. Een Nederlandse APR zegt tegen de redactie: “We hebben een grote voorraad besteld en zullen de AirPods als eerste na Apple krijgen. Kan maandag, kan helaas ook later zijn…”

Ondertussen worden de AirPods voor de eerste online kopers dinsdag 20 december per postpakket verwacht. Apple is de levering aan het voorbereiden.

Reacties

46 reacties
 • Profielfoto
  zepkleiker

  Matige oordopjes, nu nóg duurder. Sla je slag! Verbrand je geld! Zet ‘m op! ?

 • Profielfoto
  donut

  Het grootste Apple ‘Nieuws’ van 2016!

 • Profielfoto
  Macteach

  Ik heb dit, en dan met goeie in ear hedphones! Goedkoper, beter:

  https://griffintechnology.com/intl/itrip-clip-bluetooth-headphone-adapter

 • Profielfoto
  Macteach

  “Headphone” sorry

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ik heb dit, en dan met goeie in ear hedphones! Goedkoper, beter:

  https://griffintechnology.com/intl/itrip-clip-bluetooth-headphone-adapter

  Ik heb zoiets een jaar of 5 geleden via Dealextreme gekocht maar dat was natuurlijk niet alles. ? Ben je tevreden over die iTrip? Ik vind het wel interessant.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Matige oordopjes, nu nóg duurder. Sla je slag! Verbrand je geld! Zet ‘m op! ?

  Oordelen voor je zelf iets hebt getest, maar gelijk afkeuren.(y)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Raymon gaat wel een vette hipster zijn volgende week met die dingen in z’n oren.

 • Profielfoto
  Nummer 49

  @donut, staat er dan een “BREAKING”-tag bij dan?

  @Shmoo, wat zou je hem nu dan noemen?

 • Profielfoto
  Spinozo

  Die griffin zie ik wel zitten voor in mn auto die nog geen Bluetooth in de radio heeft zitten. Ook met een iPhone 7 misschien handig voor je “oude” headphones maar in alle andere use cases vind ik het een beetje suf

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Matige oordopjes, nu nóg duurder. Sla je slag! Verbrand je geld! Zet ‘m op! ?

  Oordelen voor je zelf iets hebt getest, maar gelijk afkeuren.(y)

  Wat? Ga je nu beweren dat deze AirPods nu opeens heel anders klinken dan die lachwekkend slechte EarPods? Ondanks dat de reviews tot nu toe uitwezen dat dat wel het geval was?

  Je mag van mij best je heilige Apple verdedigen maar ga nu alsjeblieft niet een kulverhaal ophangen over dat deze AirPods een magisch veel beter geluid hebben dan EarPods of dat de pasvorm van AirPods opeens heel anders is dan die van de EarPods. Nee joh, trap jij maar lekker in de marketing, en laat mij maar degene zijn die wél nadenkt.(y)

 • Profielfoto
  Buzz

  Kan je niet ergens anders jezelf verheerlijken, frankvv? En ga nu niet zeggen dat je hier van mij geen kritiek mag hebben. Dat mag best. Maar iedereen mag ook zijn eigen oordeel vormen, en zelf bepalen hoeveel geld hij ergens voor over heeft. Daar kan je met respect mee omgaan, door bij je kritiek te zeggen dat het jouw mening is bijvoorbeeld, óf je kan iedereen die het niet met je eens is voor dom verklaren of als een fanaat neerzetten. Je kiest voor het laatste, en dat zegt veel over jou.

  Als iemand die zegt wél na te denken, kan je weten dat op deze website veel mensen komen die een positiever oordeel over de AirPods en EarPods zullen hebben dan jij. En met dat in het achterhoofd weet je ook heel goed dat je hier met dat toontje niks anders aan het doen bent dan een beetje stoken. Vind je dat dan eigenlijk niet ergens ook een beetje zielig van jezelf?

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Kan je niet ergens anders jezelf verheerlijken, frankvv? En ga nu niet zeggen dat je hier van mij geen kritiek mag hebben. Dat mag best. Maar iedereen mag ook zijn eigen oordeel vormen, en zelf bepalen hoeveel geld hij ergens voor over heeft. Daar kan je met respect mee omgaan, door bij je kritiek te zeggen dat het jouw mening is bijvoorbeeld, óf je kan iedereen die het niet met je eens is voor dom verklaren of als een fanaat neerzetten. Je kiest voor het laatste, en dat zegt veel over jou.

  Ik reageer zo vanwege de toon van z’n reactie met dat vreselijk sarcastische duimpje als afsluiting richting mij. Als je mijn reacties uit het verleden erbij neemt krijg je een wat realistischer beeld denk ik.

  Als iemand die zegt wél na te denken, kan je weten dat op deze website veel mensen komen die een positiever oordeel over de AirPods en EarPods zullen hebben dan jij. En met dat in het achterhoofd weet je ook heel goed dat je hier met dat toontje niks anders aan het doen bent dan een beetje stoken. Vind je dat dan eigenlijk niet ergens ook een beetje zielig van jezelf?

  Pardon? Zielig? Wat is dat toch altijd hier met dat rare gedrag dat als je kritiek hebt, dat je dan meteen een stoker bent? Nou, dat zegt nog veel meer over jou dan wat mijn reactie zegt over mij. Ik hoop toch echt dat je je in het dagelijks leven niet alleen omringt met mensen die alleen maar denken en zeggen wat jij denkt en zegt. Dát zou pas zielig zijn.

  Nee, ik verwacht juist dat mensen die hier komen interesse hebben in producten van Apple, maar zonder blinde liefde. Een discussie die hier vaak gevoerd is, maar altijd stukloopt op emotie omdat het nou eenmaal om Apple gaat. Mag ik een mening daarover hebben? Ja. Was m’n mening geformuleerd in de vorm van een gestrekt been? Ja. Moet er daarom meteen gedaan worden alsof ik niet weet waar ik over praat en het volslagen ongefundeerd is? Lijkt me niet. Maar dat is elke keer weer het lot van iemand met kritiek hier op OMT.

  Fijne avond!

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Als ik de reacties moet geloven hier op OMT, dan vraag ik me af waarom mensen nog lid zijn van het forum…

  Alsof ze een abonnement hebben op (lees: recht hebben op) alleen maar goede dingen van Apple.

  Of hebben de echte Apple fans gewoon geen tijd om positief te reageren omdat ze druk zijn met het gebruik van Apple spullen;-)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Als ik de reacties moet geloven hier op OMT, dan vraag ik me af waarom mensen nog lid zijn van het forum…

  .
  Tieten en bier natuurlijk.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  @franklinvv: Dude, relax. Neem een biertje en chill.

  Maar goed dat we Shmoo nog hebben om ons te wijzen op het feit dat er belangrijkere dingen zijn dan Apple:) .

 • Profielfoto
  Dydefox

  Er is meer in het leven dan de introductie en langverwachte levering van Apple gadgets, niet veel meer, maar ja…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ja precies er is meer… de vrouw van de baas ontmoeten bijvoorbeeld. Haha heb je die al eens meegemaakt. Dat blijkt vaak zo’n zak aardappels te zijn die niemand koopt.

 • Profielfoto
  Shyos

  Triestige bende hier… ?

 • Profielfoto
  Buzz

  Frankvv: nogmaals, kritische mening is prima, maar waarom dat gestrekte been? In de allereerste reactie? Niemand heeft dat toch uitgelokt? Om je vraag te beantwoorden: In het dagelijks leven verwelkom ik kritische discussies maar vermijd ik figuren die dat doen met zo’n uitgestrekt been (daarmee doelend op jouw stokende en neerbuigende toon). Het gaat er niet meer om of je mening wel of niet gefundeerd is, als je het zonder aanleiding brengt met zo’n toon dan zet je daarmee je mening, en de hele discussie hier, buiten spel. Bewust. En dan vervolgens klagen dat discussies stuklopen op emotie.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Buzz??

 • Profielfoto
  Buzz

  Verder vind ik de pasvorm en het geluid van de EarPods uitstekend voor een koptelfoon van €30. Pasvorm is natuurlijk iets dat van mens tot mens verschilt, maar ik ben zeker niet de enige. En geluid, ja dat is bij andere typen koptelefoons (duurdere) zeker beter. Maar EarPods vind ik zelf prettiger voor ‘casual’ muziek en podcasts luisteren. Je krijgt ermee nog iets van je omgeving mee onderweg en op werk en ze zijn makkelijker in en uit te doen als er iemand langs komt voor een gesprek. Dat zijn allemaal dingen die voor mij vaak net zo belangrijk zijn als het geluid.

  Of €150 extra voor het draadloos maken dan het extra geld waard is is ook heel persoonlijk. Ik heb een goed salaris, en heb ook al eerder zoiets uitgegeven aan een Bluetooth setje (van Beats) met niet de beste geluidskwaliteit. Ik wacht het nu nog even af, maar denk er wel over na om ze aan te schaffen.

  En ik hoop dan niet bij voorbaat al voor geldverbrander te worden uitgemaakt, en zeker niet op een site als deze.

 • Profielfoto
  iMachia

  @Buzz

  Maar feitelijk heeft @Frankvv gewoon gelijk. Zo’n bedrag voor een paar middelmatige oortelefoontjes, zelfs al is het van Apple, is toch te absurd voor woorden.
  Tenzij je natuurlijk al gewend bent om met een goed salaris middelmatige setjes te kopen….:angel:

 • Profielfoto
  Buzz

  Ja, je kan ook beargumenteren dat €1000 voor een telefoon en €2000 voor een laptop absurde prijzen zijn. Toch heeft zelfs onze Frank waarschijnlijk wel een keer zo’n aankoop gedaan.

  Ik geef hem ook niet ongelijk, toch? Er zit een kern van waarheid in. Voor wie de EarPods al slecht bevallen is het denk ik ook moeilijk voor te stellen.

  Maar je kan twee dingen doen: het toch proberen het je voor te stellen en laten zien dat je erover hebt nagedacht, of diezelfde bedenktijd gebruiken om snel een lelijke sneer op te schrijven, omdat je weet dat je daarmee reacties uitlokt die de discussie onmogelijk maken.

 • Profielfoto
  no_poo

  Triestige bende hier… ?

  No shit ?

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  @iMachia: Daar gaan we weer: heb je ze zelf al eens getest? Hoe kan je dan weten dat de kwaliteit niet goed is?
  Baseer je je nu op reviews? Want ik heb er net zoveel gezien die zeiden dat de kwaliteit behoorlijk goed is.

 • Profielfoto
  iMachia

  @Buzz

  Maar natuurlijk mag hij die sneer toch uitdelen? Dat doet onze vriend Phil Schiller toch ook op het podium richting iedereen die zo stom is om nog met bedrade koptelefoons te werken?

  Maar het zal wel typisch Nederlands zijn om altijd over ‘de toon van het debat’ te klagen…

 • Profielfoto
  iMachia

  @MoNdO GeNeRaToR

  De kwaliteit van Apple oortelefoons is tot nu toe nooit goed geweest; sterker nog, ze waren gewoon slecht. De reviews die ik her en der gelezen heb waren niet enthousiast. En dan vind ik een bedrag van € 170 absurd veel geld.
  En stank voor dank mag ik dan ook nòg een dongle kopen om mijn bedrade koptelefoon te kunnen blijven gebruiken.
  Maar gelukkig heb ik mijn iPod Classic nog:shock:

 • Profielfoto
  Buzz

  Die dongle heb je toch al bij de iPhone gekregen?

  Voor het type koptelefoon zijn EarPods echt niet slecht. En bij Airpods betaal je €30 voor de koptelefoon en €150 voor het draadloos zijn en snel en makkelijk kunnen koppelen en opladen. Als je dat niet wil is het zonde van je geld ja.

 • Profielfoto
  Nummer 49

  @frankvv, jij hebt duidelijk geen flauw benul waarover je praat. Ten eerste, heb jij ze al getest? De rode draad in de reviews wijst uit dat de overall geluidskwaliteit van de AirPods superieur (ik hoop dat je weet wat dit betekent) is tegenover die van de EarPods. Ze zijn niet 5x zo goed, naar verhouding van de prijskaartjes, maar daar draait het nu ook niet om. De AirPods doelen op een naadloze ervaring: ik ben netflix aan het kijken op mijn Mac, iemand belt me, ik wil graag via mijn iPhone opnemen -> AirPods verbinden automatisch met iPhone, dat is het doel. Een intuïtieve onovertroffen gebruikservaring, een gebruikservaring die waarschijnlijk in de nabije toekomst door niemand anders ooit geëvenaard zal worden.
  Wat dat “opeens heel andere pasvorm” betreft, ze zitten maar even comfortabel als de EarPods, als die jou niet goed zitten heb je inderdaad pech, ik prijs me althans gelukkig dat ze mij goed passen.
  In het vervolg zou ik net wat minder snel claimen dat jij diegene bent die nadenkt, zeker aangezien je de AirPods gaat beoordelen op slechts 2 aspecten: de geluidskwaliteit (die je nog nooit ervaren hebt), en de pasvorm (die voor iedereen anders is).

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  @iMachia:
  De draadloze heb ik niet getest, dus daar ga ik geen mening over vormen. Maar over die bedrade oortjes kan ik wel zeggen dat ik er al een hele hoop heb getest. Sennheiser vond ik uiteindelijk van geluid het beste, maar die kostten toen wel €99. Langs de vorige generatie oortjes van Apple was dat idd een groot verschil, maar die kreeg je dan ook bij je iPod en die kostten in de winkel €20.
  De EarPods die je tegenwoordig van Apple erbij krijgt klinken wat mij betreft even goed als die Sennheisers van €99.
  [De grootste grap was Bose. Die vragen €100 voor weliswaar makkelijk zittende oortjes, maar met de geluidskwaliteit van de eerste generatie Apple oortjes.]
  Maar goed: mag ik weten welke oortjes volgens jou beter zijn dan EarPods en wat die dan kosten?

 • Profielfoto
  Nummer 49

  @iMachia, de AirPods hebbe in hun categorie veruit de beste prijs/kwaliteitverhouding, er zijn misschien zulke draadloze dopjes van €100, maar die zijn vaak niet om aan te horen, hebben geen interface of hebben een slechte Bluetoothverbinding die elke dag opnieuw moet ingesteld worden (het wordt al helemaal een ramp als je ze met verschillende devices wil pairen). De duurdere Samsung Gear IconX van €200 bieden een relatief goede geluidskwaliteit, een uitmuntende interface, maar hebben niet dat gebruiksgemak van de AirPods, korter, minder stabiel bereik, en streamen vanaf je gsm via Bluetooth is officieel op 1,5 uur geschat, al zeggen de reviews (van Dom Esposito bv) dat dit vaak maar ongeveer 1 uur bedraagt, in tegenstelling tot de AirPods is dit 5x korter, de case van de IconX kan het setje 2x opladen, dus in totaal 3 uur audio-over-bluetooth, waar de gehele set van AirPods je 24 uur audio-over-Bluetooth kan leveren, sorry hoor, maar AirPods vergelijken met EarPods is niet bepaald realistisch.

 • Profielfoto
  macha

  Mijn bijdrage aan deze draad: Aliexpress zoekterm: blue tooth headset.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Toen Jimmy Lovine met Beats bij Apple kwam, maakte hij de grap over de geluidskwaliteit van de meegeleverde oordopjes van Apple: ze waren eigenlijk enkel goed om te checken of de mini jack poort het deed.
  Prompt werd de mini jack poort verwijderd, en werden de oortjes ook in draadloze uitvoering verkrijgbaar gemaakt (duurde even).
  Je kunt hè afvragen of ze, wellicht, toch ook iets aan de geluidskwaliteit hebben gedaan?
  Indertijd bij de allereerste iPhone kon je een Bluetooth earpiece kopen. Ding deed het, maar was snel leeg en je was hem altijd kwijt.
  Ben hem nog steeds kwijt overigens.
  Er kan nu eenmaal niets op tegen hele goede koptelefoons van €1000,- maar denk dat voor in-ear oortjes de Apple dingetjes wel ça va zijn voor de prijs.
  Ik ging trouwens eens kijken wanneer ze dan geleverd zouden worden: op de Franse Apple site werd de datum 9 februari genoemd, als ik op “bestel” zou hebben geklikt. Dat is, gerekend vanaf 17 december, nog langer dan 6 weken.
  Ach.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik heb zojuist wat reviews gekeken en moet zeggen, mensen praten te veel over de geluidskwaliteit AirPods vs EarPods maar de focus zou veel meer moeten liggen op de techniek in deze dingen. Is dat 180,- waard, nee zeer zeker niet maar het is wel ongekend vetcool en typisch Apple.

  – doosje openen is meteen verbonden met al je Apple producten via iCloud/AppleID.

  – haal je één oortje uit je oor om te luisteren wat iemand bijv. in de winkel bij de kassa zegt dan pauzeer je meteen de muziek in beide oortjes totdat je hem weer terugstopt in je oor.

  – de oortjes lijken als een soort magneetjes in het doosje op z’n plaats te vallen. Typisch Apple en over nagedacht.

  Er is wel serieus over deze dingen nagedacht. En ja, er zullen vast betere manieren zijn om naar muziek te luisteren qua geluidskwaliteit met koptelefoons waar je op straat niet mee gezien wilt worden want je hebt waarschijnlijk nog steeds dat jeugdtrauma van de buitenboordbeugel maar dan kom je al heel snel in de Beats discussie terecht. Kut koptelefoons of prima voor mijn gebruik.

 • Profielfoto
  SMac

  Balen… ik heb nog steeds een buitenboordbeugel… maar wellicht loop ik minder voor lul met bijpassende draadloze doppen?

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Matige oordopjes, nu nóg duurder. Sla je slag! Verbrand je geld! Zet ‘m op! ?

  Idioot! Dit heeft niets meer te maken met een inhoudelijke reactie bedoeld om een normale discussie aan te gaan.
  En dan achteraf nog de zielenpiet uithangen met “Wat is dat toch altijd hier met dat rare gedrag dat als je kritiek hebt, dat je dan meteen een stoker bent”

 • Profielfoto
  SMac

  ?en een bril

 • Profielfoto
  Chrondius

  Ik heb ze vanmorgen gehaald, ze zitten erg goed en ik ben zeer tevreden over de geluidskwaliteit. Ik ben Sound engineer, en ja, er zijn betere koptelefoons, maar deze prijs/ kwaliteit in combinatie met een uitmuntende verbinding is de investering voor mij meer dan waard!

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Dankzij jullie tip om 12.30 de laatste Airpods in de Apple Store Den Haag kunnen bemachtigen; een half uur na opening uitverkocht dus. Heb het niet gezien, maar ik begreep van medewerkers dat er een rij stond en mensen zelfs renden om de eerste te zijn… Ach ja…

  Ben overigens zeer tevreden en het geluid valt me mee! Beter dan ik gedacht had, zeker als je de equalizer instelt op “Meer hoge tonen”. Bas is uitstekend en uitgebalanceerd. Verder werkt alles perfect: koppelen inderdaad ‘magisch’ makkelijk. Muziek pauzeert als je er een dopje uithaalt en stopt helemaal als je ze er beide uithaalt: erg handig! Ook Siri werkt perfect en verstaat me bijna altijd goed.
  De pasvorm vond ik het spannendst: de EarPods vielen continu uit mijn oren omdat het draadje ze er altijd uit trok; de AirPods blijven uitstekend zitten, zelfs bij headbangen!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Je bent toch niet van Maastricht naar Den Haag gegaan voor AirPods, toch?

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  In de review van Gizmodo (die toch behoorlijk kritisch zijn):

  “And the sound quality—as I’ve said before—is shockingly good. Highs and mids are crisp, though there isn’t a ton of bass.”

  Het enige minpunt lijkt mij ook (zoals in diezelfde review staat) dat je geen fysieke volume-controls hebt aan de AirPods. Vermits niet iedereen een AppleWatch heeft om dat te regelen, lijkt me dat een duidelijke tekortkoming. Siri gebruiken voor je volume te regelen is echt geen optie (ping-muziek op pauze, “Volume omhoog”-wachten op Siri, ping-muziek terug aan/ Niet het juiste volume? Alles opnieuw. Geen internet? Geen Siri).

 • Profielfoto
  bjorngra

  Zou handig zijn als je het volume van de Airpods op je Watch zou kunnen aanpassen.

 • Profielfoto
  Chrondius

  @bjorngra: Je kan het volume van je AirPods via de Watch aanpassen via het zelfde afspeelmenu waarmee je alles wat op je iPhone wordt afgespeeld via je Watch kan bedienen.

 • Profielfoto
  Abelvoyen

  Na lang wachten zijn ze er dan toch eindelijk!

  Qua kwaliteit van het geluid ben ik al jaren tevreden met mijn EarPods, ik ben er niet extreem enthousiast over maar ze zijn voor mij zeker meer dan goed genoeg.
  Dus als ik in de reviews lees dat de kwaliteit verbeterd is + ze zijn echt draadloos (dus geen draadje er tussen) en toevoegingen zoals ingebouwde Siri, detectie of ze in je oren zitten en het doosje erbij.

  Ineens klinkt €180 een stuk minder hoog.;-)

  Morgen toch maar even checken of ze al in de winkel liggen (moet morgen in Amsterdam en in Utrecht zijn dus even naar de Apple store of een APR)

  @MoNdO GeNeRaToR

  Wanneer ik oortjes in heb die geen volume regeling hebben, dan pas ik het vaak even snel aan door mijn broekzak heen. (uiteraard heeft niet iedereen zijn/haar telefoon altijd op zak.)

 • Profielfoto
  Shmoo

  120,- was ook voldoende geweest. Waarom moet Apple altijd overdrijven met de prijzen alleen omdat ze weten dat wij 80,- meer/te veel gewoon accepteren als kindakaas aan de zijkant van je boterham.

 • Profielfoto
  reddog

  zojuist een email van Apple. Leveringsdatum is van 29/12 naar 21/12 verschoven. Verrek, dat is morgen!! :smile::smile::smile: