AirPods kwijt? Spoor ze op met je iPhone

27 reacties

AirPods zijn klein en licht en je merkt bijna niet dat ze in je oren zitten. Dat zorgt voor veel draagcomfort, maar brengt ook een nadeel met zich mee: de draadloze oortjes zijn gemakkelijk kwijt te raken. In de wasmand, in je jaszak of ergens tussen de bank.

Een truc om zoekgeraakte AirPods te vinden is vanaf je iPhone muziek op vol volume te spelen. Dit werkt niet altijd omdat oor­detectie verhindert dat geluid wordt afgespeeld wanneer de AirPods niet in je oren zitten.

Oordetectie tijdelijk uitschakelen

Om er zeker van te zijn dat er tijdens het zoeken geluid uit de AirPods komt, kun je oordetectie uitschakelen via InstellingenBluetoothAirPodsAutomatische oordetectie.

airpods-bluetooth-001
Klik/tap voor groter.

Harde toon spelen

Indien gewone muziek niet hard genoeg is om de AirPods te vinden, kun je een constante toon af laten spelen. Wij adviseren om via onlinetonegenerator.com een toon van 2000Hz op Square af te spelen. Dit is een constante, hoge piep die duidelijk hoorbaar is. Speel ‘m eerst op je iPhone af, veeg vervolgens van onder naar boven om via het bedienings­paneel de AirPods als uitvoer te kiezen.

tone-001
Klik/tap voor groter.

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  arno1975

  Komt er trouwens nog een review? Of heb ik iets gigantisch over het hoofd gezien?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Kijk op YouTube, reviews genoeg. Simpel.

 • Profielfoto
  klaasb

  moraal van het verhaal: koop geen airpods, je raakt ze toch kwijt in de wasmachine:D

 • Profielfoto
  Nummer 49

  Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik geraak lijn case altijd kwijt.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Hier zit het goed hoor, mijn lijn case verlies ik geen seconde uit het oog.

 • Profielfoto
  I-pad68

  Ik ben het kabeltje kwijt, en geniet van de vrijheid ?

 • Profielfoto
  Shmoo

  De ben een lesbische pilote kwijt.

 • Profielfoto
  poing

  Je vind ze straks ook gratis in de trein;)

 • Profielfoto
  Dydefox

  Mooi commentaar weer, ik ga ze volgende week halen, kan ik ook meedoen. Maar dat is niet de enige reden: ben het eeuwige uit de knoop halen wel beu.

 • Profielfoto
  knekkie

  Hoe regel je het volume eigenlijk? Kan dat ook met een gesture/tap op de airpod’s? Of moet je het siri vragen of je volume harder mag. Het zou zonde zijn als je alsnog je iPhone uit je zak moet halen.

 • Profielfoto
  Q-collective

  @knekkie: Je zegt dat tegen Siri inderdaad.

 • Profielfoto
  KR1275

  Ik zag vanochtend iemand instappen (in Leiden) met die staafjes uit z’n oor. Volstrekt belachelijke vertoning; je loopt voor gek, getuige de blik van de overige treinpassagiers.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Vast ja.. Net ze gek als een volwassene met een 1000,- telefoon in een roze kleur digitale beestjes probeert te vangen.

  Als ik zou moeten kiezen.:|

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Je vind ze straks ook gratis in de trein;)

  En al die vinders zich maar afvragen hoe je die dingen nou toch op moet laden. Er past geen één USB-kabel in…

 • Profielfoto
  bmeerdink

  Ik denk dat er nog niemand ooit een airpod in een trein kwijt geraakt is. En het doosje past in elke broekzak of handtas. Qua uiterlijk, het weghalen van die draadjes kan toch alleen maar een grote vooruitgang zijn? Wie wil kan ze natuurlijk omtoveren tot kleine kunstwerkjes.

  Een Apple Watch is trouwens heel handig in combinatie met je airpods: alles is te regelen zonder Siri te gebruiken of je iPhone tevoorschijn te halen. Muziek kan ook van de Watch komen tot 2GB. Oude model Apple Watch was (is?) nog te koop met een flinke korting, een uitstekende deal.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Maar als je geen last hebt van koorts dan koop je op dit moment natuurlijk niet een eerste gen. Apple Watch. Dat is ongeveer hetzelfde als nu nieuwe een iPhone 5 kopen terwijl je de SE ook kunt betalen.

 • Profielfoto
  bmeerdink

  @Schmoo, enige verschil met de Series 1 is de CPU, dat is het prijsverschil niet waard (voor mij). Snelheid noch batterijduur geven reden tot klagen. Minder uitgeven maakt straks de overstap naar een 3e (of latere) generatie een stuk makkelijker.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Je kunt ook gewoon wachten op die 3e generatie. Elke Apple Watch die je nu koopt heeft een waardeloze snelheid en ervaring. Software updaten is gewoon een ervaring dat nog lelijker is dan bij TomTom en dan moet je toch echt je best doen.

 • Profielfoto
  polansky

  Ik denk dat er nog niemand ooit een airpod in een trein kwijt geraakt is.

  .
  Heb je geen ervaring met vrouwen ofzo?
  Moet je eens vragen hoeveel oorbellen zij al zijn kwijt geraakt.

  Ik ben er vrij zeker van dat er straks duizenden mensen zullen zijn die hun airpods kwijt gaan raken. Een klein stootje is al voldoende dat ze los genoeg gaan zitten waardoor ze zo uit je oor kunnen vallen.

  Ze zitten overigens niet oncomfortabel, maar je loopt wel de hele tijd rond met de gedachte ‘als ze maar niet uit mijn oren vallen’.

  Een keer kwijtraken – vrij zeker van dat je dit kan overkomen.

 • Profielfoto
  bmeerdink

  @Shmoo: vooral mensen met een zittend leven kunnen veel baat hebben bij een apparaatje wat je op een effectieve manier aanmoedigt om wat beweging te nemen. Wachten kun je beter doen als je dood bent…

  @polansky: oorbellen zijn niet om naar te luisteren. Lees ook het artikel nog eens…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Klopt daar ben ik een van ik gebruik de Apple Watch alleen maar voor de Activity en Work-out app. De rest van de functionaliteit heb ik nog nooit gebruikt omdat het compleet ruk is en de watch niets meer dan een afstandsbediening voor je iPhone maakt. Mailtjes en berichten.. Je ziet ze binnenkomen op je pols en dan moet je de iPhone uit je broekzak halen en daar antwoord geven want op de watch gaat dat voor geen meter.

  Ik zeg ook niet dat het idee achter de Apple Watch slecht is, ik zeg alleen dat het niet de moeite waard is om er 250,- of meer voor te betalen op dit moment.

  Als je een software update uitvoert (max. 230mb) en dat kost je gewoon 26 – 30 minuten omdat het via Bluetooth verbinding moet en de processor in dat dingetje van zo’n lage kwaliteit is het gewoon niet overweg kan met dit bestandje en installatieproces. Dan ben je als Apple gewoon niet serieus te nemen qua innovatie. De Apple Watch is gebouwd en voelt heel erg aan alsof ze bewust dingen hebben achtergehouden zodat ze zichzelf kunnen verbeteren een jaar later. Alle functionaliteit die in generatie 2 zit had gewoon makkelijk in generatie 1 kunnen zitten en dan was het geen overbodige luxe geweest.

  AirPods, dat is innovatie zoals het op eerste generaties hoort te werken. Alles klopt van begin tot eind en er zit helemaal geen randje aan dat je laat twijfelen of je mogelijk op de tweede generatie moet wachten. Alleen de prijs van 180,- is waarschijnlijk een factor maar goed, dat is iets waar je over kunt discussiëren. Persoonlijk vind ik dat als Apple die AirPods zou verkopen voor 120,- dan zijn ze meteen toegankelijk voor iedereen. We weten allemaal dat ze volgend jaar tijdens de lancering van de 10e iPhone richting die 120,- zullen gaan en dat je bijv. voor 99,- meerprijs op je iPhone een setje erbij kunt kopen. Dat is allemaal niet zo heel moeilijk om te voorspellen. Die plus 99,- zit dan niet meer in de opslag-upgrade maar in de headset verwerkt.

 • Profielfoto
  bmeerdink

  @Shmoo: installeren van WatchOS 3.1 was inderdaad moeizaam, maar het belangrijkste is natuurlijk dat het daarna goed werkt. En dat is zo.

  Ik gebruik op de watch, naast Activiteit, Workout, Hartslag en zelfs Ademhaling heel vaak de muziek-app. Buiten, met de AirPods. Ik houd er niet van om buiten mijn iPhone tevoorschijn te halen. Het uit je handen laten vallen van dat ding is een veel realistischer scenario dan het verliezen van een airpod. Vaak kijk ik ook even op de Watch naar wat voor muziek het is.

  Daarnaast de horloge functies (timer, stopwatch). Ook voor het aan/uit zetten van niet storen/airplane mode (bv. in de auto) geldt: hoe makkelijker hoe beter. En dan heb ik inderdaad nog maar een beperkt deel van de mogelijkheden gehad.

  Nee, als de AirPods een al goede koop zijn (en voor mij geldt dat) dan is de na korting weinig duurdere 1-gen Apple Watch dat helemaal. Ik vind het, met de nieuwe software, zelfs een verbluffend goed ding, zeker voor een eerste versie.

  Voor wat betreft voordelige AirPods bij een iPhone, dat verwacht ik niet echt. Prijs zal wel gaan zakken, maar met de dure USD, voor ons in euro-gebied minder dan in de VS.

 • Profielfoto
  ArMac

  Is de redactie met vakantie? Al 5 dagen niks nieuws geplaatst…

 • Profielfoto
  Shmoo

  https://appsto.re/nl/8UaZgb.i

  Je kunt ze ook voor 4,- laten zoeken door je iPhone:)

 • Profielfoto
  Zakske

  Je kunt ze ook voor 4,- laten zoeken door je iPhone:)

  Die app is inmiddels door Apple uit de App Store gegooid.:roll:

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  @Schmoo: de workout-app werkt inderdaad fantastisch op de Watch. Maar voor de rest gebruik ik ‘m ook wel.
  Even een herinnering zetten, de timer instellen, iemand terug sms’en terwijl ik aan koken ben of aan de afwas sta: werkt allemaal vlotjes met Siri. Muziek opzetten (handig op de fiets), buienradar, find my friends, even checken hoeveel geld er nog op mijn rekening staat, 1Password, boodschappenlijstjes in de winkel of een herinnering krijgen: ik vind het allemaal heel erg handig. Shazam gebruik ik bijna nooit, maar in ieder geval meer dan toen ik nog mijn telefoon moest nemen. Jammer dat Cinemapp het niet meer goed doet op de Watch, want even checken welke film speelde, vond ik ook wel handig. En dat updaten van een half uur? Daar kan ik wel mee leven.

  Ik veronderstel dat het komt door de traagheid van de eerste generatie Watch (ik ga er vanuit dat je die hebt) dat je de rest niet gebruikt. Voor mij is het in ieder geval een heel handig ding (tweede generatie, 42 mm).