Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 december 2016

AirPods kwijt? Spoor ze op met je iPhone

AirPods zijn klein en licht en je merkt bijna niet dat ze in je oren zitten. Dat zorgt voor veel draagcomfort, maar brengt ook een nadeel met zich mee: de draadloze oortjes zijn gemakkelijk kwijt te raken. In de wasmand, in je jaszak of ergens tussen de bank.

Een truc om zoekgeraakte AirPods te vinden is vanaf je iPhone muziek op vol volume te spelen. Dit werkt niet altijd omdat oor­detectie verhindert dat geluid wordt afgespeeld wanneer de AirPods niet in je oren zitten.

Oordetectie tijdelijk uitschakelen

Om er zeker van te zijn dat er tijdens het zoeken geluid uit de AirPods komt, kun je oordetectie uitschakelen via InstellingenBluetoothAirPodsAutomatische oordetectie.

Klik/tap voor groter.

Harde toon spelen

Indien gewone muziek niet hard genoeg is om de AirPods te vinden, kun je een constante toon af laten spelen. Wij adviseren om via onlinetonegenerator.com een toon van 2000Hz op Square af te spelen. Dit is een constante, hoge piep die duidelijk hoorbaar is. Speel ‘m eerst op je iPhone af, veeg vervolgens van onder naar boven om via het bedienings­paneel de AirPods als uitvoer te kiezen.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
AirPods kwijt? Spoor ze op met je iPhone
Sluiten