Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 december 2016

Affinity Photo 1.5: nieuwe functies, korting en Windows

De populaire fotobewerker Affinity Photo heeft een grote update gekregen. Versie 1.5 van de applicatie bevat onder andere ondersteuning voor de Touch Bar van de nieuwe MacBook Pro, het maken en bewerken van 360-graden foto’s en werkt nu ook op Windows.

Affinity Designer, de Illustrator-concurrent van ontwikkelaar Serif kwam na een korte beta vorige maand al naar Windows. Nu is ook Affinity Photo er klaar voor. Bestanden zijn vrij tussen Windows en Mac uit te wisselen.

Nieuwe functies

Enkele opvallende nieuwe functies in Affinity Photo 1.5 zijn de ondersteuning voor de Touch Bar van de nieuwe MacBook Pro, de mogelijkheid om HDR-bestanden met volledige 32-bits kleuren te maken, het bewerken en maken van 360-graden foto’s en batch-bewerkingen met macro’s. Een volledig overzicht staat op het blog van de ontwikkelaar.

Cross-platform

Wie Microsoft Office wel eens op Windows en Mac heeft gebruikt, weet dat bestanden vaak net niet helemaal compatibel zijn. Ontwikkelaar Serif belooft 100 procent compatibiliteit tussen de Affinity-apps op Windows en Mac. Er wordt met een gestandaardiseerd framework gewerkt, waardoor ook alle functies op beide platforms beschikbaar zijn. Een bestand dat op de Mac is gemaakt, kan op Windows worden bewerkt en vice versa.

Downloaden met korting

Ter ere van de update en Windows-versie, is Affinity Photo tijdelijk met tien euro afgeprijsd.

Reageer op artikel:
Affinity Photo 1.5: nieuwe functies, korting en Windows
Sluiten