Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 december 2016

Accuproblemen: Apple kondigt iOS-update aan

Apple heeft vliegensvlug gereageerd op de eis van de Chinese overheid om naast het gratis vervanging­programma voor de iPhone 6s (Plus) die onverwacht uitvalt ook accu­problemen met andere modellen zoals de iPhone 6 te onderzoeken.

In de week van 12 december komt een iOS-update die extra diagnostische informatie over het gedrag van de accu zal verzamelen. Apple zal aan de hand van deze informatie de problemen verder onderzoeken.

In de verklaring schrijft Apple: “Een klein aantal klanten dat niet in aanmerking komt voor het vervanging­programma van de iPhone 6s ervaart ook problemen met een onverwacht afsluitende iPhone. Om dit verder te onderzoeken, komt volgende week een iOS-update die diagnostische data zal verzamelen. Als blijkt dat onze algoritmes voor accubeheer verbeterd kunnen worden, zullen we dat met software-updates doen.”

Het zijn geen harde toezeggingen, maar Apple laat -met een beetje druk van de Chinese consumenten­waakhond- zien de problemen serieus te nemen. De problemen met een uitvallende iPhone 6s ontstonden door een productiefout van de accu, welke Apple gratis vervangt. Ook een aantal bezitters van een iPhone 6 zeggen last van onverwacht afsluitende iPhone te hebben. Eerder liet Apple weten dat dit mogelijk door lage temperaturen komt.

(Om verder te lezen → Apple licht oorzaak uitvallen iPhone toe)

Reageer op artikel:
Accuproblemen: Apple kondigt iOS-update aan
Sluiten