Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 november 2016
Leestijd: 1 minuut

YouTube-app met nieuw, overzichtelijk ontwerp

Google heeft de YouTube-app vernieuwd en overzichtelijker gemaakt. De videodienst stapt deels af van zijn eigen material design en houdt zich nu meer aan de iOS-richtlijnen. Opmerkelijk, gezien de Gmail-app voor iOS onlangs juist material design kreeg.

Voor YouTube is het een verbetering met onder andere een menu met tabbladen onderaan, een nieuw tabblad genaamd Bibliotheek dat je kijkgeschiedenis, uploads en afspeellijsten combineert.

Het voordeel van een menu met tabbladen is dat het in elk scherm zichtbaar is en minder ruimte inneemt dan het vorige menu, dat een eigen maaksel was. Tot slot heeft de app een kijk verder-functie, bij video’s die je deels bekeken hebt, wordt nu een voortgangsbalk getoond. Na een tap op de video, ga je direct verder waar je gebleven was.

Oude interface (links) en nieuwe interface (rechts).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
YouTube-app met nieuw, overzichtelijk ontwerp
Sluiten