WhatsApp werkt aan twee-staps-verificatie

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Steeds meer apps en diensten voeren twee-staps-verificatie in. WhatsApp test momenteel zijn eigen variant hierop. Omdat de populaire chat-app al aan een telefoonnummer gekoppeld is, werkt de verificatie net iets anders dan gebruikelijk.

In plaats van een code naar je telefoonnummer te sturen, gaat WhatsApp een vooraf ingestelde cijfercode als tweede verificatiestap gebruiken. De functie wordt momenteel op Android getest en zal later ook naar iOS komen.

WhatsApp omschrijft de functie als methode om te voorkomen dat je telefoonnummer aan een ander apparaat dat niet in je bezit is gelinkt wordt. Het telefoonnummer is immers de enige manier van authenticatie op de chat-app en daarmee een zwakke schakel.

Afbeelding via: Android Central
Afbeelding via: Android Central – Klik/tap voor groter.

Over het recyclen van telefoonnummers heeft WhatsApp ook nagedacht. Uit de FAQ op WhatsApp.com:

If you have two-step verification enabled, your number will not be permitted to reverify on WhatsApp within 7 days of last using WhatsApp without your passcode. Thus, if you forget your own passcode, but did not provide an email to disable two-step verification, even you will not be permitted to reverify on WhatsApp within 7 days of last using WhatsApp. After these 7 days, your number will be permitted to reverify on WhatsApp without your passcode, but you will lose all pending messages upon reverifying – they will be deleted. If your number is reverified on WhatsApp after 30 days of last using WhatsApp, and without your passcode, your account will be deleted and a new one will be created upon successfully reverifying.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Jeffrey Lanters

    Want niemand wacht op Apple Watch support ? …

  • Profielfoto
    Nummer 40

    @jefhee, wel eigenlijk niet, zo’n malafide groepering die enkel uit is op je data hoef ik niet om m’n pols.