WhatsApp werkt aan twee-staps-verificatie

Raymon op 11 november 2016 2 reacties Laatste door Nummer 40

Steeds meer apps en diensten voeren twee-staps-verificatie in. WhatsApp test momenteel zijn eigen variant hierop. Omdat de populaire chat-app al aan een telefoonnummer gekoppeld is, werkt de verificatie net iets anders dan gebruikelijk.

In plaats van een code naar je telefoonnummer te sturen, gaat WhatsApp een vooraf ingestelde cijfercode als tweede verificatiestap gebruiken. De functie wordt momenteel op Android getest en zal later ook naar iOS komen.

WhatsApp omschrijft de functie als methode om te voorkomen dat je telefoonnummer aan een ander apparaat dat niet in je bezit is gelinkt wordt. Het telefoonnummer is immers de enige manier van authenticatie op de chat-app en daarmee een zwakke schakel.

Afbeelding via: Android Central

Afbeelding via: Android Central – Klik/tap voor groter.

Over het recyclen van telefoonnummers heeft WhatsApp ook nagedacht. Uit de FAQ op WhatsApp.com:

If you have two-step verification enabled, your number will not be permitted to reverify on WhatsApp within 7 days of last using WhatsApp without your passcode. Thus, if you forget your own passcode, but did not provide an email to disable two-step verification, even you will not be permitted to reverify on WhatsApp within 7 days of last using WhatsApp. After these 7 days, your number will be permitted to reverify on WhatsApp without your passcode, but you will lose all pending messages upon reverifying – they will be deleted. If your number is reverified on WhatsApp after 30 days of last using WhatsApp, and without your passcode, your account will be deleted and a new one will be created upon successfully reverifying.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

2 reacties

Profielfoto

Jeffrey Lanters op 12 november 2016

Want niemand wacht op Apple Watch support 🙄 …

Profielfoto

Nummer 40 op 13 november 2016

@jefhee, wel eigenlijk niet, zo’n malafide groepering die enkel uit is op je data hoef ik niet om m’n pols.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?