WhatsApp doet meer met gifjes en Live Foto’s

Raymon op 07 november 2016 1 reactie Laatste door Koning Frank

Het verzenden en ontvangen van gifjes was al langer met WhatsApp mogelijk en nu heeft de populaire chat-app de functies aanzienlijk uitgebreid. Je kunt nu in de app gifjes van korte video’s maken en Live Foto’s direct als GIF-bestand verzenden.

Wanneer je een korte video naar iemand stuurt, biedt WhatsApp de keuze om deze als gewone video met geluid of als animated GIF zonder geluid, maar met eindeloze herhalingen te sturen.

Een nieuwe schakelaar laat je rechtsboven voor video of gif kiezen. Het versturen een van Live Foto als GIF-bestand gaat door de foto bij het selecteren stevig in te drukken (3D Touch) en omhoog te vegen. Je krijgt dan twee opties: Selecteer als foto en Selecteer als GIF.

whatsapp-livegif

Klik/tap voor groter.

Gebruikers van een iPhone SE kunnen lang op de foto drukken, dan verschijnt hetzelfde menu. De nieuwe functies zitten in WhatsApp versie 2.16.15 dat zondag laat is vrijgegeven.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

1 reactie

Profielfoto

Koning Frank op 08 november 2016

Hee dat had Telegram vorige maand ook al.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?