WhatsApp integreert zoeken naar gifjes

Door: Raymon Mens - 5 reacties

WhatsApp heeft zijn GIF-functionalteit flink uitgebreid. Naast de mogelijkheid om eigen gifjes te gebruiken en video’s en Live Foto’s als gifje te verzenden, is het nu ook direct vanuit de app mogelijk om een gifje te zoeken.¬†WhatsApp werkt samen met GIPHY.

De mogelijkheid om een gifje te zoeken zit enigszins verstopt. Deze zit onder de + knop in het chatvenster die je ook gebruikt om een foto toe te voegen. Naast van een foto uit je fotorol, kun je nu ook kiezen voor een gifje.

Gifje zoeken en versturen

Je kunt op een steekwoord zoeken of uit een aantal favoriete gifjes kiezen die je in gesprekken met een ster markeert.

wagiffYASSS
Gifje zoeken en toevoegen met WhatsApp – Klik/tap voor groter.

Eigen video’s en Live Foto’s als gifje

Liever een eigen video of Live Foto als GIF-bestand versturen? Kies dan een korte video en WhatsApp je de keuze om deze als gewone video met geluid of als animated GIF zonder geluid, maar met eindeloze herhalingen te sturen. Een nieuwe schakelaar laat je rechtsboven voor video of gif kiezen.

Het versturen een van Live Foto als GIF-bestand gaat door de foto bij het selecteren stevig in te drukken (3D Touch) en omhoog te vegen. Je krijgt dan twee opties: Selecteer als foto en Selecteer als GIF.

whatsapp-livegif
Een eigen creatie als GIF sturen – Klik/tap voor groter.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Lauwrence

  Goh nu al. Whatsapp loopt al jaren achter de feiten aan. Het is een gedateerde app die het bestaansrecht enkel en alleen haalt uit de aanhang ontstaan toen Whatsapp nog echt iets innovatiefs was.

  Inmiddels links en rechts ingehaald door apps als WeChat (erg populair in China eo), Line (Japan) kwa functionaliteit, electronisch betalen om maar iets te noemen.

 • Profielfoto
  SvS

  Telegram kan het ook al een jaar, dat gifjes zoeken en versturen.
  En ook stickers gebruiken (helemaal gratis).

 • Profielfoto
  tav

  Altijd maar kappen op whatsapp,
  ik heb whatsapp en ben tevreden net zoals zovele mensen in de wereld . Alles werkt en nog goed ook.

 • Profielfoto
  Ewout

  @tav; helemaal met je eens. Elke keer als er nieuws is over Whatsapp beginnen wat van die verzuurde azijnpissers over andere apps te zaniken.

  @Lauwrence; Wat voegt dit nou toe aan het artikel? Gaat het erom wat andere apps allemaal beter kunnen?

 • Profielfoto
  Alison

  Ik sta via WhatsApp in contact met erg veel mensen en ik ben er erg tevreden over. Ik ken eigenlijk geen mensen in China en Japan en ik heb helemaal niet de behoefte om te betalen via WhatsApp.

  Go WhatsApp Go!

  Alison