WhatsApp begint met uitrol videobellen

Raymon op 14 november 2016 5 reacties Laatste door NapO

Slecht nieuws voor Skype, Google Hangouts en Google Duo. WhatsApp is begonnen met de uitrol van videobellen en daarmee is er eindelijk een cross-platform Facetime-concurrent die praktisch iedereen in Nederland en België op zijn telefoon heeft.

De optie voor videobellen verschijnt bij gesprekken rechtsboven direct naast het telefoon-icoon. Het is niet nodig om de app te updaten, videobellen verschijnt geleidelijk bij alle gebruikers.

Wij hebben videobellen via WhatsApp kort getest en het werkt prima. De beeldkwaliteit is niet zo hoog als bij Skype op de dekstop, maar dat komt omdat deze geoptimaliseerd is voor mobiele verbindingen. Een gesprek komt snel tot stand en er waren geen hick-ups.

wa-video

Mooie ehm, vinger in beeld zo… – Klik/tap voor groter.

Kun je niet wachten tot de optie verschijnt? Verwijder WhatsApp dan en installeer deze opnieuw via de App Store, dan wordt videobellen direct geactiveerd. Maak vooraf wel een back-up van je chatgeschiedenis via InstellingenChatsReservekopie. (Tipgevers: Tobias, Sam)

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

5 reacties

Profielfoto

alvani op 14 november 2016

Bij mij lukte het ook om de videobellen optie te activeren d.m.v. het geforceerd afsluiten van de app en de app daarna weer te openen.

Profielfoto

MacAanZee op 14 november 2016

Handig. Vooral als je in WhatsApp bezig bent. Voor iedereen die ik ken met iPhone blijf ik toch liever FaceTime gebruiken

Profielfoto

SvS op 14 november 2016

Kun je ook (tijdelijk) uitschakelen?
Ik heb geen zin om gebeld te worden met video op momenten dat het mij echt niet uitkomt. En dan sta je daar te rommelen met iPhone om dat te ‘ophangen’.

Profielfoto

MacAanZee op 14 november 2016

Goeie vraag SvS. Je kunt het waarschijnlijk bij instellingen uitzetten, maar het zou handig zijn als je het ook in de app zelf kunt uitzetten. In elk geval hoef je niet op te nemen natuurlijk, als er iemand videobelt.

Profielfoto

NapO op 14 november 2016

Facetime altijd op nr1, heb je iemand die geen eifeunie heeft is dit een top toevoeging!:)

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?