Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 november 2016
Leestijd: 1 minuut

Vodafone start uitrol bellen via 4G en Wi-Fi

Na KPN is ook Vodafone begonnen met de uitrol van bellen via 4G (VoLTE) en bellen via Wi-Fi (VoWiFi). Dit moet zorgen voor een stabielere verbinding, betere gesprekskwaliteit en gesprekken die sneller tot stand komen, zowel binnenhuis als buiten.

Vanaf vandaag worden klanten mondjesmaat overgezet op bellen via 4G en Wi-Fi. Apple ondersteunt dit sinds de iPhone 6, maar klanten met een Samsung Galaxy S7 en S7 Edge zijn eerst aan de beurt.

Dataverbinding tijdens bellen beschikbaar

Een belangrijk voordeel van bellen via 4G is dat de snelle data­verbinding beschikbaar blijft tijdens telefoon­gesprekken. Momenteel wordt de 4G-verbinding bij spraakoproepen nog teruggeschakeld naar 2G of 3G. De verbinding komt ook binnen enkele seconden tot stand.

Bellen via Wi-Fi is voornamelijk binnenshuis -waar het bereik niet altijd even goed is- nuttig. Bij slecht bereik wordt automatisch overgeschakeld op VoWiFi en zoekt de telefoon via het Wi-Fi-netwerk verbinding met Vodafone. Een Wi-Fi-verbinding met snelheid van 1Mbit/s is hiervoor voldoende.

iPhone-gebruikers moeten wachten

Vodafone is bij de uitrol van VoLTE en VoWiFi afhankelijk van Apple. De fabrikant moet dit activeren door middel van een software-update. Hier gaat een certificatie- en testproces aan vooraf. In andere Europese landen zoals Duitsland en Frankrijk werkt VoLTE al met Vodafone, Telekom (T-Mobile) en Orange. In Nederland start KPN begin 2017 met uitrol van VoLTE naar Samsung-bezitters. T-Mobile voert momenteel alleen tests uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vodafone start uitrol bellen via 4G en Wi-Fi
Sluiten