Video: Apple’s kerstgroet met Frankenstein

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Een week eerder dan vorig jaar, heeft Apple zijn jaarlijkse kerstcommercial online gezet. De boodschap is “Open je hart voor iedereen” en een vriendelijk Frankenstein-monster met iPhone speelt de hoofdrol. Muzikaal klinkt Home for the Holidays van Perry Como.

https://www.youtube.com/watch?v=aFPcsYGriEs

Het bericht heeft in deze tijd een dubbele boodschap. “Ons bedrijf staat open voor iedereen en we zijn trots op de diversiteit binnen onze teams”, schreef Tim Cook in een brief aan zijn werknemers naar aanleiding van de verkiezing van Donald Trump.

Frankie’s Holiday werd geregisseerd door dezelfde regisseur als Apple’s kerstcommercial Misunderstood uit 2013, waarin een tiener zich teruggetrokken gedraagt, maar eigenlijk een mooie vakantiefilm aan het maken is. Deze commercial werd bekroond met een Emmy Award.

https://www.youtube.com/watch?v=nhwhnEe7CjE

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Gerbrandmeijer

  Wauw! Geniaal!!

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Heel erg mooi!

 • Profielfoto
  bassbug

  Dit geeft weer heel goed waarom we in Apple geloven, kopen en aanraden.

  Past helemaal in het verhaal van Simon Sinek’s theorie:
  https://youtu.be/u4ZoJKF_VuA

 • Profielfoto
  polansky

  “Ons bedrijf staat open voor iedereen en we zijn trots op de diversiteit binnen onze teams”, schreef Tim Cook in een brief aan zijn werknemers naar aanleiding van de verkiezing van Donald Trump.

  .
  Die boodschap komt niet bepaald terug in beide filmpjes, waarin alleen blanke mensen te zien zijn. Zo pasen deze filmpjes wel goed in het Amerika van Trump, waar voor zwart, geel, mexicaans en alles wat ook maar een andere kleur heeft dan wit geen plaats meer is. Zo ook in dit filmpje, geen donkere mensen of mensen van een andere afkomst te zien.

  Tim Cook deze filmpjes vallen daarmee niet echt onder de noemer ‘Open your heart to everybody’.

  Jammer een gemiste kans voor Apple om te laten zien dat afkomst er echt niet toe doet.

 • Profielfoto
  Buzz

  Polansky heeft rond 0:45 even met zijn ogen geknipperd en is ook de Apple holiday commercials van 2014 en 2015 vergeten. Maar ja, je moet er wat voor doen om politieker correct dan superpolitiek correct te willen zijn.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Maar ja, je moet er wat voor doen om politieker correct dan superpolitiek correct te willen zijn.

  De kerstsfeer heeft jou nog niet te pakken.

 • Profielfoto
  Buzz

  In Nederland hebben we eerst nog Sinterklaas, hè?

 • Profielfoto
  pannekoek

  Sinterklaas en Pieterbaas zijn jammergenoeg ook het monster van Frankenstein aan het worden.