Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 november 2016
Leestijd: 1 minuut

Apple breidt vervangings­programma voor uitvallende iPhone 6s uit

Apple heeft het onlangs gelanceerde vervangingsprogramma voor iPhone 6s-toestellen die onverwacht uitvallen terwijl de accu nog opgeladen is uitgebreid. Meer iPhones 6s-modellen komen nu in aanmerking voor gratis vervanging van de accu.

Aanvankelijk kwamen alleen iPhone 6s-modellen met Q4, Q5, Q6, Q7, Q8, Q9, QC, QD, QF, QG, en QH in het serienummer in aanmerking. Nu krijgen ook iPhones met Q3 en QJ in het serienummer een nieuwe accu.

Het serienummer is via InstellingenAlgemeenInfo te checken en de Q-waarde moet zich op de 4e en 5e plaats van het nummer bevinden.

Apple vervangt de accu van getroffen iPhone 6s-modellen gratis. De iPhone kan bij De Apple Store in Amsterdam, Den Haag of Haarlem, of bij ieder erkend Apple-servicepunt ingeleverd worden. Dit zijn in Nederland onder andere de Apple Premium Resellers zoals Amac, iCentre, ivizi en Xando. De aankondiging op de Apple-site met alle details is hier te vinden.

iPhone batterij
De accu wordt gratis vervangen.

Volgens Apple wordt slechts een beperkt aantal toestellen geplaagd door het probleem, maar diverse lezers laten ons weten dat er bij Nederlandse Apple Stores al wachttijden ontstaan. Een aantal lezers is verteld on na 15 december terug te komen, omdat de voorraad vervangende accu’s op is. In andere gevallen werd de iPhone omgeruild voor een vervangend toestel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple breidt vervangings­programma voor uitvallende iPhone 6s uit
Sluiten