Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 november 2016

tvOS-apps nu direct vanaf iOS te installeren

Het mocht even duren, maar er is nu eindelijk een mogelijkheid om Apple TV-apps direct vanaf een iOS-apparaat te installeren. Nog niet direct via de App Store, maar wel via een directe link die via de iTunes Link Maker gemaakt kan worden.

Voor ontwikkelaars is dit een kleine revolutie. Na het aanklikken van de link (voorbeeld) zal de iOS App Store openen en screenshots, een korte omschrijving van de app en een download-knop tonen.

Twee soorten tvOS-apps

Er zijn twee soorten tvOS-apps, allereerst de standalone apps die alleen voor de Apple TV zijn en daarnaast gebundelde apps voor zowel iOS als Apple TV. De gebundelde apps waren al via iOS te installeren omdat het ook iOS-apps zijn. Nu zijn ook apps die alleen voor tvOS zijn gemaakt direct te installeren.

Klik/tap voor groter.

Automatisch installeren

Om de functie te laten werken, moet op de Apple TV het automatisch downloaden van apps ingeschakeld zijn. Dit is te vinden onder InstellingenAppsAutomatisch installeren inschakelen. Als dit niet aanstaat, verschijnen op iOS gedownloade en gekochte apps onder het menu Aankopen van de App Store in tvOS en moet je ze handmatig downloaden, kopen en afrekenen kan in dat geval nog steeds via iOS.

Deze optie moet ingeschakeld zijn.
Reageer op artikel:
tvOS-apps nu direct vanaf iOS te installeren
Sluiten