tvOS-apps nu direct vanaf iOS te installeren

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Het mocht even duren, maar er is nu eindelijk een mogelijkheid om Apple TV-apps direct vanaf een iOS-apparaat te installeren. Nog niet direct via de App Store, maar wel via een directe link die via de iTunes Link Maker gemaakt kan worden.

Voor ontwikkelaars is dit een kleine revolutie. Na het aanklikken van de link (voorbeeld) zal de iOS App Store openen en screenshots, een korte omschrijving van de app en een download-knop tonen.

Twee soorten tvOS-apps

Er zijn twee soorten tvOS-apps, allereerst de standalone apps die alleen voor de Apple TV zijn en daarnaast gebundelde apps voor zowel iOS als Apple TV. De gebundelde apps waren al via iOS te installeren omdat het ook iOS-apps zijn. Nu zijn ook apps die alleen voor tvOS zijn gemaakt direct te installeren.

tvos-fire-001
Klik/tap voor groter.

Automatisch installeren

Om de functie te laten werken, moet op de Apple TV het automatisch downloaden van apps ingeschakeld zijn. Dit is te vinden onder InstellingenAppsAutomatisch installeren inschakelen. Als dit niet aanstaat, verschijnen op iOS gedownloade en gekochte apps onder het menu Aankopen van de App Store in tvOS en moet je ze handmatig downloaden, kopen en afrekenen kan in dat geval nog steeds via iOS.

tvinstall001
Deze optie moet ingeschakeld zijn.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Roko

  Werkt de automatische download ook met familie aankopen? Want dat lijkt mij minder handig, voor je het weet staat je Apple TV vol met apps van de kids ?

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Wordt toch echt hoogtijdagen dat Apple 2 of meer simultaan Apple id’s toestaat.
  Ik kan dit nu dus wel doen maar mijn partner niet.

 • Profielfoto
  Thomas Heijtink

  Ik wacht met het kopen van een Apple-TV tot dat er een app is voor NPO. Waar kan ik zoeken in de tvOS app store zonder een Apple TV?

 • Profielfoto
  SvS

  Ik wacht met het kopen van een Apple-TV tot dat er een app is voor NPO.

  Dat kun je nog even wachten. Ik wacht er ook op. Als je iPad/iPhone hebt, kun je airplay gebruiken. Of abonnement op Knippr ipv bestaande abonnement. Daar is wel een app van.

  Maar anyway, goede ontwikkeling.

 • Profielfoto
  Peterfrans

  Ik heb een Apple TV, laatste versie. Wat is het voordeel hiervan? Ik begrijp het niet, maar zal aan mij liggen. Overigens vind ik het aanbod apps nog ver beneden de maat en erg Amerikaans.

 • Profielfoto
  SvS

  En teveel remote-based games. Er mogen meer games komen waarbij controller vereist is (dus meer diepgang dan jump&run&move-games)

 • Profielfoto
  gipsman

  Heb nog de oude ATV2 wat voldoet voor streaming uit macOS/iOS (foto’s, youtube, safari sites,…). Ik wacht niet alleen op meer apps, bv. van CANVAS (Vlaanderen), NPO, VPRO (NL), ARTE,… maar voor appletv wacht ik op vrijmaking van de (Europese) tv-markt. Ik kan tv-content enkel te zien krijgen via het abbo van mijn provider, echter niet of slechts beperkt via streaming vanuit browser of dedicated app naar ATV2. Dit zal met ATV4 niet anders zijn. Zolang de rechtenbeperkingen bestaan is ATV (in Europa) een doodgeboren kind.
  Maar daar hebben we nu Trump voor en straks Wilders.?