TOMS: Watch-bandjes voor het goede doel

Door: Raymon Mens - 8 reacties

De nieuwe Apple Watch-bandjes van schoenenmerk Toms zijn niet alleen stijlvol, ze hebben ook een idealistisch doel. Voor ieder verkocht bandje, voorziet TOMS iemand in Malawi, Nigeria, Tanzania, Oeganda of Zambia een jaar lang van zonne-energie.

TOMS komt met twee collecties. Allereerst is er de Utility-lijn met vijf kleuren ripsband (€ 49,95 per stuk) en daarnaast een luxe Artisan-collectie in drie kleuren en een achterkant van leer (€ 79,95 per stuk).

tomswatchcollectie001
De Utility-lijn (links) en Artisan-collectie (rechts) – Klik/tap voor groter.

Voor TOMS is het een beproefd recept. Het merk is voornamelijk bekend om zijn schoenen waarbij het voor ieder paar verkochte schoenen ook iemand in een ontwikkelingsland van schoenen voorziet. Met de Apple Watch-bandjes is het idee “tijd voor tijd”. Bij aankoop van bandje voor je Watch, voorzie je iemand in Afrika een jaar lang van zonne-energie.

Wanneer mensen toegang hebben betrouwbare energie en lichtbronnen, heeft er weer een kind de tijd om ook na zonsondergang te studeren en kan een winkel langer openblijven. Het initiatief is samen met Apple opgezet.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  En je zorgt dat een Chinees kindje werk heeft. Win-win.

  :)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Als je dit soort bandjes wilt maken kun je dan bij Apple die verbindingen bestellen of hoe gaat dat?

  Ik bedoel, je ziet vaker 3rd party bandjes maar ze gebruiken schijnbaar allemaal dezelfde verbindingen die heel erg lijken op de verbindingen die Apple zelf ook gebruikt. De verbinding op het klokje zelf, niet de sluiting.

 • Profielfoto
  Wootism

  Als je dit soort bandjes wilt maken kun je dan bij Apple die verbindingen bestellen of hoe gaat dat?

  Ik bedoel, je ziet vaker 3rd party bandjes maar ze gebruiken schijnbaar allemaal dezelfde verbindingen die heel erg lijken op de verbindingen die Apple zelf ook gebruikt. De verbinding op het klokje zelf, niet de sluiting.

  Die ‘inschuif connector’ is gewoon door Apple vrijgegeven en mag gebruikt worden door alle fabrikanten.
  Dus zo spannend is dat allemaal niet.

 • Profielfoto
  Niels

  Daar was toen toch een handleiding met vereiste specs voor uitgebracht, zodat third party leveranciers ze zelf kunnen produceren?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Kijk ja dat zou heel goed kunnen ja. Dat je van Apple zeg maar de bouwtekeningen krijgt.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind ze foeilelijk. Plus dat ik vind dat hoe meer nieuws er over horlogebandjes komt, hoe meer ik het idee krijg dat Apple er minder toe doet. wie had dat kunnen denken.. Als je een paar jaar geleden had gezegd dat we serieus zouden discussiëren over nieuwe bandjes van een Apple Watch, zou niemand het geloofd hebben. Dat vind ik net zoiets als steeds discussiëren welke laptoptassen er nu weer zijn uitgekomen voor MacBooks.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Natuurlijk wel. Tegenwoordig kijkt toch ook niemand meer raar op wanneer je een iPhone koopt van 700,- (die qua design mooier is dan de Audi op de oprit) en hem dan in de meest vreselijke hoesjes en covers stopt.

  Er waren tijden dat mensen Apple producten alleen maar kochten vanwege de mooi. Ze mochten, wat, moesten vooral gezien worden.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Maar dat die lelijke bandjes of hoesjes op zich weer nieuws worden…..:shock: