Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 november 2016

Surface Studio: wallpapers en tegenvallers

Dat iets er in video’s en op papier geweldig innovatief uitziet, wil nog niet zeggen dat het ook echt feilloos werkt. Dit lijkt het geval te zijn bij de Surface Studio, de eerste testers merken serieuze tekortkomingen in de nieuwe iMac-tegenhanger van Microsoft op.

Eerst een positieve noot. Tijdens de presentatie van de Surface Studio toonde Microsoft het apparaat met een aantal mooie wallpapers. Die zijn nu te downloaden en misstaan niet op je MacBook of iMac.

Surface Studio wallpapers

De uil is leuk, maar de foto van de hete luchtballon zal ten volle te profiteren van een scherm met P3-kleurenspectrum. Dit zit in de Retina iMac en ook in de nieuwe MacBook Pro met Touch Bar.

Klik voor volledige resolutie.
Klik voor volledige resolutie.

Tegenvallers

De eerste feedback van gebruikers die de Surface Studio in de Amerikaanse Microsoft Store konden testen, zijn onder de indruk van het scherm, maar daar blijft het eigenlijk wel bij. Michael Heilemann, directeur product design bij Squarespace, is niet te spreken over de kwaliteit van het apparaat.

https://twitter.com/Heilemann/status/792819506674622464

Hij noemt dat Windows 10 nog steeds niet geschikt is voor een touchscreen (ga of maar eens met je Surface Pen bedienen of aanraken), de latency te hoog is en de Surface Dial en Pen goedkoop aanvoelen. Bovendien ontbreekt enige tactiele feedback. Vreemde tekortkomingen voor een apparaat met een vanaf-prijs van € 3000.

https://twitter.com/Heilemann/status/792820418931548160

Een enkele test is niet genoeg voor een definitief doordeel en we hebben de Touch Bar van de nieuwe MacBook Pro nog niet geprobeerd, maar tegen iedereen die roept “Apple kan echt niet meer innoveren. Kijk naar Microsoft, zo geweldig met de Surface Studio! Dat is pas courage!” zouden we zeggen: niet zo snel…

https://twitter.com/Heilemann/status/792819801605496836

Reageer op artikel:
Surface Studio: wallpapers en tegenvallers
Sluiten