Surface Studio: wallpapers en tegenvallers

Door: Raymon Mens - 52 reacties

Dat iets er in video’s en op papier geweldig innovatief uitziet, wil nog niet zeggen dat het ook echt feilloos werkt. Dit lijkt het geval te zijn bij de Surface Studio, de eerste testers merken serieuze tekortkomingen in de nieuwe iMac-tegenhanger van Microsoft op.

Eerst een positieve noot. Tijdens de presentatie van de Surface Studio toonde Microsoft het apparaat met een aantal mooie wallpapers. Die zijn nu te downloaden en misstaan niet op je MacBook of iMac.

Surface Studio wallpapers

De uil is leuk, maar de foto van de hete luchtballon zal ten volle te profiteren van een scherm met P3-kleurenspectrum. Dit zit in de Retina iMac en ook in de nieuwe MacBook Pro met Touch Bar.

surface-studio-wallpaper-002
Klik voor volledige resolutie.
surface-studio-wallpaper-001
Klik voor volledige resolutie.

Tegenvallers

De eerste feedback van gebruikers die de Surface Studio in de Amerikaanse Microsoft Store konden testen, zijn onder de indruk van het scherm, maar daar blijft het eigenlijk wel bij. Michael Heilemann, directeur product design bij Squarespace, is niet te spreken over de kwaliteit van het apparaat.

https://twitter.com/Heilemann/status/792819506674622464

Hij noemt dat¬†Windows 10 nog steeds niet geschikt is voor een touchscreen (ga dit of dit maar eens met je Surface Pen bedienen of aanraken), de latency te hoog is¬†en¬†de Surface Dial en Pen goedkoop aanvoelen. Bovendien ontbreekt enige tactiele feedback. Vreemde tekortkomingen voor een apparaat met een vanaf-prijs van¬†‚ā¨ 3000.

https://twitter.com/Heilemann/status/792820418931548160

Een enkele test is niet genoeg voor een definitief doordeel en¬†we hebben de Touch Bar van de nieuwe MacBook Pro nog niet geprobeerd, maar tegen iedereen die roept “Apple kan echt niet meer innoveren. Kijk naar Microsoft, zo geweldig met de Surface Studio! Dat is pas courage!” zouden we¬†zeggen: niet zo snel…

https://twitter.com/Heilemann/status/792819801605496836

Reacties

52 reacties
 • Profielfoto
  JWB

  Beetje uitgaan van je eigen kracht. De meeste artikelen van OMT hebben inmiddels een behoorlijk niveau bereikt, waardoor dit soort bashen van Microsoft écht niets meer toevoegt. Sterker nog: eerder afbreuk doet.

 • Profielfoto
  TimmiX

  Een artikel op OMT over een review van Microsoft hardware. Dus..
  Bij Apple is de rek er wel uit, dus dan maar de concurrentie bekritiseren om Apple wat op te hemelen?

  Wordt een beetje misselijk van hoe erg Apple wordt opgehemeld. Is het niet door Apple’s producten, is het wel door de suggestie dat de concurrentie er niets van kan en Apple alles wel beter zou kunnen.

  En mensen die dingen zeggen zoals “Apple would never ship this” zijn denk ik apps zoals Maps en producten als een Mighty Mouse vergeten. Iedere fabrikant moet risico’s nemen en soms duurt het een iteratie of zelfs een paar voordat een product echt goed is. Zelfde geld voor de Apple Watch en zo kan ik nog wel even doorgaan.

 • Profielfoto
  Oliveanus

  Nou ja, ‘the lag really, really bad’ dat vind ik op de video nu wel meevallen hoor.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  In het filmpje van Michael Heilemann zie ik i.d.d. geen of nauwelijks lag.
  En daar is dan waarschijnlijk nog vooral het netwerk debet aan.

  Anyway… the positives and negatives… het is vrij eenvoudig een rijtje van het een of het ander te maken.

 • Profielfoto
  pruus

  Als ze, MS, dit soort dingen opgelost hebben, dan lezen we een tweede recensie wel.

 • Profielfoto
  Niels

  maar tegen iedereen die roept ‚ÄúApple kan echt niet meer innoveren. Kijk naar Microsoft, zo geweldig met de Surface Studio! Dat is pas courage!‚ÄĚ zouden we zeggen: niet zo snel‚Ķ

  Ik zie niet in waarom het een het ander excuseert. Dus omdat Microsoft nu iets uitbrengt wat wel innovatief is, maar (momenteel) nog geplaagd wordt door kinderziekten, hoeft Apple niets te doen en lekker op haar luie gat te blijven zitten?

  Persoonlijk zijn die filmpjes nou ook niet echt schokkend, al helemaal niet als deze door een persoon worden gebracht die duidelijk een Apple fanboy is. Waarschijnlijk is het meerendeel van de ‘problemen’ al verholpen met kleine software tweaks.

  Bovendien, het gaat hier om een eerste generatie product. Alsof de eerste generaties bij Apple nooit tekortkomingen hebben. Alleen al naar de iPhone kijkend zie je elke twee jaar een normaal en een S-model, waarbij het S-model toch uiteindelijk wel het model is waarbij alles pas is uitgewerkt zoals het hoort. Om dan nog maar niet over de eerste generatie Apple Watch te spreken, dat is nou een product “wat Apple nooit zou uitbrengen”, zo stronttraag als dat ding was.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Hij noemt dat Windows 10 nog steeds niet geschikt is voor een touchscreen…

  .
  Nee, dat klopt natuurlijk helemaal. En waarom zou je ook? Daar zijn muizen en touchpads voor.

  Het aanraakgevoelige scherm gebruik je voor zaken en apps die daar wél geschikt voor zijn, c.q. daar om vragen.

  Het beste van beide werelden noem je zoiets.

 • Profielfoto
  Niels

  Hij noemt dat Windows 10 nog steeds niet geschikt is voor een touchscreen…

  .
  Nee, dat klopt natuurlijk helemaal. En waarom zou je ook? Daar zijn muizen en touchpads voor.

  Het aanraakgevoelige scherm gebruik je voor zaken en apps die daar wél geschikt voor zijn, c.q. daar om vragen.

  Het beste van beide werelden noem je zoiets.

  +1

  Bovendien heeft Windows 10 de mogelijkheid om te schakelen naar tablet modus als je echt alleen via het touchscreen zou willen werken.

 • Profielfoto
  Jurr

  Man man man, wat een belachelijk artikel.

  de eerste testers merken serieuze tekortkomingen

  En dan 1 bron noemen…. Wacht eerst even de volledige reviews af en schrijf dan een genuanceerd artikel ofzo.

  Een enkele test is niet genoeg voor een definitief doordeel

  Oordeel dan gewoon niet man. Dit soort artikelen voegen toch niets toe?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Raymom dit soort triest gedoe heb je niet nodig!

 • Profielfoto
  ArMac

  ????

 • Profielfoto
  ---

  Heb het al vaker gezegd, Raymon zou zo bij de Telegraaf kunnen werken. Wat een triest niveau heb je dan, √©√©n bron en hop iedereen is het er over eens. Laat Tim ‘zacht gekookt ei’ Cook eens wat innoveren.

 • Profielfoto
  ozzie X

  Ben altijd wel positief over OMT, maar dit artikel is wel een dieptepunt hoor. 1 bron gebruiken en daar meteen allerlei conclusies aan verbinden. jammer, jammer.

  Wat je zegt: “niet zo snel…”

 • Profielfoto
  HappyUser

  Man, man, man, wat ’n trieste “lange tenen” reacties!!!!!

 • Profielfoto
  jackybe67

  Haha, wat een irritante reacties weer. Hij heeft het apparaat tenminste al getest. Jullie roepen maar iets zonder het ooit gezien te hebben. Zou zeggen koop dat rotding maar snel en ga ergens anders kraaien. En iMac 27 inch in combinatie met een iPad Pro en pencil is nog altijd een stuk beter en goedkoper dan dit.

 • Profielfoto
  Ruurd

  Eh wat doen die MS fanboys hier eigenlijk?
  En hoe komt het dat die mensen accepteren dat een apparaat van minimaal 3000 euro kinderziektes heeft? En gewoon accepteert dat het besturingssysteem helemaal niet is ingericht op dit soort dingen? Innoveren is inderdaad interessant maar een crappy product de markt opgooien doet zelfs MS geen goed.

  En zoals gezegd – koop een leuke iMac en een iPad Pro met een pencil en je kan precies hetzelfde doen voor minder geld. En ook nog eens niet laggy. En met een besturingssysteem dat speciaal bedoeld is voor touch. En als je echt een professional bent dan hindert ook maar het minste beetje lag je zo snel dat je na vijf minuten er de brui aangeeft en weer met echte professionele spullen gaat werken.

  Kortom, die studio is leuk maar de doelgroep die er mee moet werken kijkt wel drie keer link uit voordat ze hun vingers er aan branden.

 • Profielfoto
  Nummer 38

  Het is een erg goed artikel Raymon! Let maar niet op die negatieve mensen hier.

 • Profielfoto
  VraagjeMacP

  Perfect, dat beest nu als achtergrond op mijn nieuwe Macbook;-)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …koop een leuke iMac en een iPad Pro met een pencil en je kan precies hetzelfde doen…

  .
  Ja joh; want Adobe Illustrator e.d. draaien zo lekker op een iPad Pro natuurlijk.
  En de gemiddelde architect werkt ook het liefst op een 13″ schermpje.

  Is inderdaad echt precies hetzelfde.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Karel,

  en waarom zou dit niet werken in combinatie met de iMac? Wij kunnen ook zeggen : ga lekker op de zetel zitten met de Studio……

 • Profielfoto
  pnobels

  Mogelijks een toestel dat in debug mode stond? En ja, een Apple device werkt zonder ‘lag’ wanneer het geintroduceerd wordt… Maar een software versie later… Een Ipad Air op IOS 10 heeft ook ‘lag’ hoor…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …en waarom zou dit niet werken in combinatie met de iMac?…

  .
  You’re missing the point.

  We hebben het hier over een all-in-one bureauoplossing.

  Niet over een illustrator die een beetje gaat zitten schetsen met een half gemankeerd pakket op een iPad, om daarna op de iMac met Illustrator verder te gaan.

  Een architect die een gebouw ontwerpt, gaat niet eerst op de bank zitten fröbelen, om daarna achter zijn bureau de rest van de lijntjes in te kleuren.

  Dat is de markt die in kan zijn voor een Surface Studio.

  Waarmee ik overigens niet zeg dat de combinatie Mac/iPad niet werkt. Dat is echter een heel andere aanpak. Dat kan voordelen hebben, maar ook nadelen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Een architect die een gebouw ontwerpt, gaat niet eerst op de bank zitten fröbelen, om daarna achter zijn bureau de rest van de lijntjes in te kleuren.

  .
  Nee die doet eerst een aflevering van OMT Live. ?

 • Profielfoto
  sciletto
  KarelWillem[/quote1

  You’re missing the point.

  We hebben het hier over een all-in-one bureauoplossing.

  Niet over een illustrator die een beetje gaat zitten schetsen met een half gemankeerd pakket op een iPad, om daarna op de iMac met Illustrator verder te gaan.

  Een architect die een gebouw ontwerpt, gaat niet eerst op de bank zitten fröbelen, om daarna achter zijn bureau de rest van de lijntjes in te kleuren.

  Dat is de markt die in kan zijn voor een Surface Studio.

  Waarmee ik overigens niet zeg dat de combinatie Mac/iPad niet werkt. Dat is echter een heel andere aanpak. Dat kan voordelen hebben, maar ook nadelen.

  Dat is inderdaad een architect. Die doet dat niet maar heel veel creatievelingen wel en daar is de iPad pro juist een heel goed middel in. Op de iPad worden vaak storyboards gemaakt en op de iMac wordt het ingekleurd. Een architect en een director/kunstenaar/animator is echt appels en peren vergelijken.

  Ik vraag mij namelijk heel erg af of MS de ruimte met het touchscreen eindelijk eens wat gedicht heeft. De raakvlakken waren te groot en de iPad had dit vanaf het begin al niet.

 • Profielfoto
  Buzz

  Volgens mij is dat nu juist precies wat veel illustrators en architecten wél doen, Karel! Zonder dat je het eigenlijk wil raak je de spijker op zijn kop!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …Dat is inderdaad een architect. Die doet dat niet maar heel veel creatievelingen wel en daar is de iPad pro juist een heel goed middel in…

  .
  Ja, en heel veel ‘creatievelingen’ doen dat ook niet. Die werken bij voorkeur direct op een groot scherm.

  Ander voorbeeld: een producer of componist. Zet maar eens een dikke synthesizer of mengpaneel op je scherm. Dan ben je heel blij met een groot formaat en touchscreen.

  Nogmaals: er zijn meer wegen die naar Rome leiden, en ieder heeft zo zijn eigen voorkeuren.

 • Profielfoto
  koekiewous

  Goh, zouden er nou ook Apple gebruikers gaan klagen op M$ fora? Dat je √ľberhaupt de moeite hebt genomen om een account te maken en het allemaal te lezen en dan ook nog op te gaan reageren. Ik sta paf.

 • Profielfoto
  Buzz

  Inderdaad, iedereen zijn eigen voorkeuren, maar je kon zelfs in de gelikte demo-video van Microsoft al zien dat de UI lag nog een pijnpunt is bij de Surface Studio.

 • Profielfoto
  sciletto

  Volgens mij is dat nu juist precies wat veel illustrators en architecten wél doen, Karel!

  Misschien moeten we Jan-David om een mening vragen? Mijn vriendin is tekenaar en die lijkt de surface dial juist niks omdat je niet tekent met de ene hand en de kleur gelijk kiest met de andere hand.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Het lijkt mij ook niks.;) Maar ja, ik ben geen ‘tekenaar’. Of architect. Of producer.

  …Dat je √ľberhaupt de moeite hebt genomen om een account te maken en het allemaal te lezen…

  .
  Tegen wie heb jij het nu?

 • Profielfoto
  knekkie

  https://www.penny-arcade.com/news/post/2016/10/31/the-surface-studio

  Is het er niet mee eens en die heeft m al een week voor de aankondiging kunnen proberen.

  De mening /ervaring van een week vs eventjes maar wat aanklikken niet wetende wat je doet.

  Ik weet wel wat aannemelijker is

 • Profielfoto
  jackybe67

  Tuurlijk een verslag van een fanboy. ????

 • Profielfoto
  knekkie

  Wel goed gevonden Rayamon.

  Het betere smulwerk. Werk je dit artikel ook bij als je meer ervaringen gevonden hebt. Zowel negatief als positief graag. Voor de balans in beeld vorming.

  @Jackybe67.

  Een die jaren op de mac heeft gewerkt en ook echt kritisch is. Hij verwijst in zijn revisie naar zijn eerdere ervaringen die echt niet mals waren over de voorgaande surface modellen.

  Dat nuanceert

 • Profielfoto
  jackybe67

  Laat ons inderdaad nog wat andere recensies afwachten. Mij zegt het apparaat niets, maar ben wel blij dat Microsoft het tenminste probeert.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Vind het wel raar dat als Apple een nieuwe MacBook Pro uitbrengt er heel wat kritiek (terecht of onterecht) komt op de prijs en dat er over dit toestel niets word gezegd, terwijl het ook belachelijk duur is voor de hardware dat erin zit.

 • Profielfoto
  knekkie

  Idd mocht het apparaat idd zo goed zijn als MS fanboys beweren heeft Apple werk aan de de winkel. Dat hoeft geen touch iMac te zijn maar wel een nieuwe impuls aan hun premium 5K iMac.

  Als de gevonden negatieve reacties waar zijn heeft MS een mooi lijstje om aan te werken. Voorlopig zie ik alleen maar jubelzang van illustrators en animators. Het is een gaaf idee dat ze hebben neer gezet. Een soort concept car onder de computers. Alleen hebben ze besloten deze te koop aan te bieden.

  Een mooie testcase voor de toekomst van computer gebruik. De voordelen van de vernieuwingen zullen conservatievelingen nooit (willen) inzien of snappen.

 • Profielfoto
  ozzie X

  …koop een leuke iMac en een iPad Pro met een pencil en je kan precies hetzelfde doen…

  .
  Ja joh; want Adobe Illustrator e.d. draaien zo lekker op een iPad Pro natuurlijk.
  En de gemiddelde architect werkt ook het liefst op een 13″ schermpje.

  Is inderdaad echt precies hetzelfde.

  Nu mis je toch even Astropad. Ik werk op iPad Pro in Illustrator/Photoshop die op mijn Mac draaien. Dus volledige rekenkracht van de Mac met de volledige desktop versies van de apps en de iPad Pro als tweede scherm in combinatie met de geweldige Apple Pencil. En dat werkt echt heel soepel en flexibel.

  Dit grote studioscherm in tekenstand lijkt me ook prachtig, daar niet van, maar de combi iPad Pro en Mac is bepaald niet verkeerd, vooral ook omdat je de iPad Pro in alle standen kunt vasthouden, op je schoot, op tafel, portrait, landscape en alles er tussenin.

  Als de Surface Studio zijn verwachtingen kan waarmaken denk ik dat dit een hele goede toekomst tegemoet gaat (zeker als de prijzen gaan zakken en dat gaan ze). Je hoeft er niet op te tekenen! Zeker op Windows worden steeds meer apps geoptimaliseerd voor Touch en ook games en websites gaan hierin mee. En de eerstvolgende die nog over vieze vingers begint…ga je mond spoelen en je handen wassen aub.

 • Profielfoto
  Cybertopian

  “Input is laggy, at times comically so. Apple would never ship this.”

  Haha, dan ben ik benieuwd naar zijn commentaar op de eerste Apple Watch..

  Nu pas met de series 2 en watchOS 3 begint het ding aardig smooth te functioneren.

 • Profielfoto
  wensink

  Dat ding is gewoon een combi van een iMac G4 en een iPad Pro. Ik zie niet echt hoe dat een super innovatieve combi is. Al helemaal omdat die combi al wel vaker is gemaakt.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik vind dit inderdaad gewoon volledig afbreken. Op het laatste filmpje zag ik helemaal geen input lag hoor (dat scroll gedoe). Overigens is dat ook niet wat een “artiest, tekenaar” hiermee gaat doen. Het ding werkte namelijk goed bij de demo van dat tekenen. Ik vind dit een heel mooi product en een gewaagde zet, samen met de surfacebook trouwens, die een andere kijk op de toekomst brengen. Apple en MS hebben gewoon een compleet andere visie, en momenteel denk ik dat MS iets juister zit dan Apple. Hoewel ik heel erg van Apple hou vind ik de nieuwe macbook pro’s bv een beetje teleurstellend. En dan heb ik het vooral over het 16gb ram geheugen dat geen 32 is en over de poorten die weggevallen zijn…

  En zoals sommige hier al aangegeven hebben, met een paar updates zal die surface studio ook verbeteren.

  Wat wel waar is: Apple komt meestal later met iets op de markt (Oled, touch op een mobiel apparaat), maar het is idd altijd wel beter! Als je kijkt naar wat ze met de iphone gedaan hebben (beginjaren). Ik heb dat zelf ook wel al opgemerkt, Apple komt met iets op de markt dat eigenlijk al een beetje langer uit is maar maakt het beter. De Apple Watch is dan de uitzondering want de eerste iteratie was idd traag volgens vele reviewers. Ik heb er geen dus kan er niet over oordelen.

  Oled zijn ze ook laat mee maar ik ben er zeker van dat als het op hun toestellen komt het gewoon goed zal werken! Naar het schijnt vervagen de kleuren na enige tijd op dit moment in deze Oled schermen. Kan iemand dat bevestigen? Ik heb hier al wel wat over gelezen maar weet niet of dit nu echt zo is of niet?

 • Profielfoto
  knekkie

  @Wensink

  het combineert alle coole elementen van de coolste hardware in 1 compact apparaat. Dat er mensen zijn die het apparaat en de prestaties er van in twijfel trekken doet daar niet aan af.

  Een krachtige computer die zit verwerkt in de voet een scherm dat zich kan meten met de beeld kwaliteit van de iMac 5K en de input mogelijkheden van Wacom Cintiq 27HD Touch. Elk apparaten van 2200 of meer in aanschaf waarde.

  Dit scheelt je dus de aanschaf van twee dure apparaten als creative.

  Als je geen pen input nodig hebt voor je werk en een touch screen je koud laat is de iMac de betere keuze. Of de surface studio wel of niet innovatief is dat boeit niet zo.
  Dat Apple lekker conservatief heel lang bij het zelfde ontwerp blijft plakken ook niet.

 • Profielfoto
  knekkie

  @DBLCreations

  Apple moet gewoon even wennen dat e meer bedrijven zijn met virtueel oneindig geld die mooie vooruitstrevende dingen kunnen maken. Dit had niemand verwacht. Anders had Apple niet met de touch bar gekomen. De marketing spin weet er vervolgens een mooi verhaal van te maken. Maar Apple stond met een mond vol tanden tijdens de keynote.

  Reken er maar op dat de volgende iMac compleet anders te bedienen is dan de huidige lijn. Waarschijnlijk licht ge√Įnspireerd op wat je met de surface dail en multitouch kan. De Touch Bar is gewoon een voorbode.

  Daarmee kunnen de ontwikkelaars op gemakkelijke manier touch toevoegen aan bestaande apps. En de volgende stap komt op WWDC 2017 waarin Apple Touch kit voor Mac OS aankondigt waarmee je al je touch baar code kan aanvullen naar multitouch code voor touchscreen macs.

  De inhaal slag is ingezet met de touch bar.

 • Profielfoto
  Sjurkie

  Wat een verschrikkelijk zwak bericht. E√©n gebruiker op twitter als ‘bron’, geen verder onderzoek, duidelijk gebrek aan kennis.

  Hij noemt dat Windows 10 nog steeds niet geschikt is voor een touchscreen (ga dit of dit maar eens met je Surface Pen bedienen of aanraken)

  Raymon, als je een Surface zou hebben zou je weten dat die schermen geen enkel probleem zijn. Ik heb een Surface 3, de kleine, met een 10″ scherm, en de pen is meer dan nauwkeurig genoeg om die schermen door te komen. Met de vingers? Ook geen probleem.

  Hoe goed het werkt? In Windows 10 zit een tablet-stand, waarmee je het oorspronkelijk Windows 8 ‘startscherm’ krijgt en alle systeemonderdelen – waaronder het configuratiescherm – een touch-vriendelijke layout krijgen. Die stand gebruik ik nooit omdat het niet nodig is, het werkt prima in de standaard stand.

  Eh wat doen die MS fanboys hier eigenlijk?

  Ik heb een Surface omdat we op de zaak Onenote gebruiken, that’s all. Dat heb je toch ook voor de iPad Pro? Yup, maar ik heb iets met toetsenborden en het ding van de Pro vind ik niets, die van de Surface prima (en de Surface was 300 goedkoper).

  En gewoon accepteert dat het besturingssysteem helemaal niet is ingericht op dit soort dingen?

  Dat is het dus wel, Windows 10 houdt er specifiek rekening mee en werkt prima met enkel touch. Tuurlijk, als je Firefox installeert popt niet automatisch het toetsenbord omhoog, maar je kan het tenminste installeren, met z’n eigen renderengine.

  En ook nog eens niet laggy.

  Op mijn Surface: 0,0 lag.

 • Profielfoto
  midas

  Bla bla bla bla

 • Profielfoto
  Nummer 38

  @knekkie, stand-up comedie, je bent niet de enige die ik het hier aanraad…

 • Profielfoto
  gerlof92

  Voor de ge√Įnteresseerde. De achtergrond met die uil is de serie Affinity van Brad Wilson. Prachtige close ups van wilde dieren.

 • Profielfoto
  goldoni

  De kleuterachtige toon van dit artikel bewijst hoe goed Microsoft bezig is. Het Oled dingetje van Apple is ook gejat van Microsoft.
  Prima dat je op een fanboy site kritischer bent op de concurrent maar doe het dan op een andere manier dan op je pikkie getrapt te zijn.:lol:

 • Profielfoto
  tomc

  Het Oled dingetje van Apple is ook gejat van Microsoft.

  Van waar dan?

  Neen maar serieus als creatieveling word ik eerlijk gezegd wel blij van producten als de surface studio. Ongeacht of het nu van microsoft of Apple is. En ook al is het nog niet perfect, microsoft toont tenminste dat ze lef hebben EN dat ze op zoek zijn naar het ideale product voor een bepaalde doelgroep i.p.v. enkel te denken aan winst.
  Ik gebruik nu een wacom intuos pro met mijn MacBook pro. Ik heb niets om over te klagen bij deze setup maar toch hoop ik dat Apple binnenkort met iets gelijkaardig komt want anders staat hier over 5 jaar een microsoft product. (als de studio tegen dan niet al dood en begrafen is want met microsoftproducten weet je dat nooit dezer tijd)

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @DBLCreations

  Apple moet gewoon even wennen dat e meer bedrijven zijn met virtueel oneindig geld die mooie vooruitstrevende dingen kunnen maken. Dit had niemand verwacht. Anders had Apple niet met de touch bar gekomen. De marketing spin weet er vervolgens een mooi verhaal van te maken. Maar Apple stond met een mond vol tanden tijdens de keynote.

  Reken er maar op dat de volgende iMac compleet anders te bedienen is dan de huidige lijn. Waarschijnlijk licht ge√Įnspireerd op wat je met de surface dail en multitouch kan. De Touch Bar is gewoon een voorbode.

  Daarmee kunnen de ontwikkelaars op gemakkelijke manier touch toevoegen aan bestaande apps. En de volgende stap komt op WWDC 2017 waarin Apple Touch kit voor Mac OS aankondigt waarmee je al je touch baar code kan aanvullen naar multitouch code voor touchscreen macs.

  De inhaal slag is ingezet met de touch bar.

  Goh ja, persoonlijk weet ik niet of ik veel zou hebben aan een touch screen op gebied van muziek maken (in logic pro), hoewel het wel fijn zou kunnen zijn om bv op een piano te tokkelen of het als een soort “drum computer” gebruiken met zo van die pads op. Maar ik heb dat eigenlijk toch liever in hardware. Dus ik weet het niet zo meteen. Natuurlijk, voor architecten en tekenaars zou dit een zege zijn denk ik, zeker als ze met de Apple pen over zo een groot oppervlak zouden kunnen gaan. Ik vraag me idd af hoe Apple gereageerd heeft op de keynote van MS. Ik vond het werkelijk prachtig, ik dacht eigenlijk dat ik naar een Apple keynote aan het kijken was (vanwege de surface studio), ik dacht meteen, aah, een nieuw soort iMac maar werd snel met de voeten op de grond gezet:P

  Hoe dan ook… vind het echt een mooi apparaat. Ben echt benieuwd hoe de komende paar maanden andere hierop gaan reageren…:-)

 • Profielfoto
  Sjurkie

  Het Oled dingetje van Apple is ook gejat van Microsoft.

  Van waar dan?

  Lenovo ThinkPad X1 Carbon (dus niet Microsoft). De Lenovo heeft hetzelfde idee, maar dan niet in kleur.

 • Profielfoto
  polansky

  Net kinderen die jaloers zijn dat hun lolly niet net zo lekker is als die van die ander.

  Je kunt wel zien dat de rek er bij Apple uit is.
  Nu men blijkbaar niet meer op eigen kracht kan vertrouwen gaan we maar bashen.

  Iets wat ik bij de Apple Addicten al tijden terug zie, maar niet iets dat je verwacht van een website die zichzelf serieus wil nemen.

  Een artikel, dat duidelijk weergeeft dat Apple over zijn top is en waarbij de redactie het nu dus maar gaat zoeken in kinderachtig gedrag om zich alsnog ‘verheven’ te kunnen voelen.

 • Profielfoto
  knekkie

  @tomc @sjurkje wat betreft dat de touchbar niet nieuw is…MSPoweruser heeft er een artikel over.

  Of het waar is weet ik verder niet. Het voorbeeld van die lenovo is treffender. Deze twee gecombineerd zou genoeg moeten zijn om tor de touch bar te komen hoe die nu is.

  Niks geks toch. Dat is alles wat Apple al die jaren heeft gedaan. Andermans idee√ęn verbeterd uitwerken en de her uitvondst er van claimen bij succes. Dit is weer zon geinige heruitvinding.

  @polansky
  Kan je je nog serieus verheven voelen met een Apple product? Triest als dat sowieso de reden van je merk keuze is. Bijna iedereen heeft iets van Apple.

  @Raymon
  Hier nog wat gemengde reacties van Wacom cintiq gebruikers voor wie de surface studio best interessant kan zijn.
  http://www.cartoonbrew.com/tech/microsofts-gorgeous-surface-studio-might-cintiq-killer-144096.html