Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 november 2016
Leestijd: 2 minuten

Snapchat stapt met World Filters in Augmented Reality

Snapchat heeft nieuwe filters aan zijn app toegevoegd. Het bijzondere is dat ze niet voor selfies, maar voor de wereld om je heen zijn. De app noemt het dan ook World Filters en je gebruikt ze voornamelijk met de camera op de achterkant van je iPhone.

Met de World Filters zet Snapchat zijn eerste stappen in de wereld van Augmented Reality en laat je een virtuele zaklamp gebruiken, een kamer vullen met hartjes en het op je snaps sneeuwen.

Voorbeelden World Filters

Momenteel zijn er vijf World Filters beschikbaar. De eerste laat wolken regenbogen spugen, de tweede toont glitters in de ruimte afhankelijk van het geluidsniveau, er is een zaklamp, effect voor sneeuw en een filter dat de ruimte vult met liefdevolle vliegende hartjes. Bij het gebruiken van de camera op de achterkan van je telefoon kun je de na een tik activeren.

Met een zaklamp door de kamer – Klik/tap voor groter.

De filters zijn leuk, maar signaleren een andere belangrijke verandering. Snapchat maakt zich op om meer met de omgeving om ons heen te doen. Onlangs kwam het bedrijf achter de app met een eigen bril. Die dient nu nog alleen als camera, maar het een kleine stap naar Augmented Reality.

Wolken spugen een regenboog – Klik/tap voor groter.

Stories terugspoelen

Een andere nieuwe functie is de mogelijkheid om terug te spoelen in Stories. Een tik voor een verhaal zorgde er altijd al voor dat de volgende Snap geladen werd en nu kun je met een tap op de linkerkant van het scherm de vorige snap nog eens bekijken.

Terug- en vooruitspoelen in Stories – Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Snapchat stapt met World Filters in Augmented Reality
Sluiten