Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 november 2016

Skype werkt nu ook zonder registratie

Met niet alleen FaceTime, maar ook WhatsApp als concurrent, richt Skype zich op nieuwe en onderscheidende functies. De videochatdienst van Microsoft is nu ook zonder account te gebruiken. Vooralsnog werkt dit alleen vanuit de browser.

Op Skype.com kan zonder account een gesprek aangemaakt worden. Deelnemers krijgen een link om direct deel te nemen. Een gesprek aanmaken kan alleen vanuit de browser, maar deelnemen ook via de iOS-app.

In deze “anonieme” Skype gesprekken kunnen alle gratis Skype-functies gebruikt worden, dus ook videogesprekken en het schermdeling. Er kunnen maximaal 300 mensen aan een dergelijk gesprek deelnemen, maar video-oproepen zijn beperkt tot 25 deelnemers. De link naar een gesprek blijft 24 uur actief. Het is een functie die ook aardig is om een virtuele chatroom tijdens een evenement te maken.

Vooralsnog dienen iOS-gebruikers met een account ingelogd zijn in de Skype-app om aan de gesprekken deel te nemen. In de toekomst komt daar mogelijk verandering in, maar Skype kon niet zeggen wanneer precies.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Skype werkt nu ook zonder registratie
Sluiten