Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 november 2016

­Apple start reparatie­programma voor touchscreen iPhone 6 Plus

Apple is een reparatie­programma gestart voor de iPhone 6 Plus. Wie last heeft van een touchscreen dat op willekeurige momenten met reageren stopt en/of een grijze balk aan de bovenkant van het scherm ziet, kan dit voor een gereduceerd tarief laten repareren.

Volgens Apple komt dit probleem voor nadat de iPhone een aantal keer op een harde ondergrond is gevallen. Als het scherm verder geen barsten bevat, wordt het euvel voor een bedrag van € 167,10 verholpen.

Loslatende chips

Het probleem wordt veroorzaakt door loslatende Touch IC-chips op het logic board, deze zetten aanrakingen om in acties binnen iOS, maar Apple heeft ze bij de iPhone 6 Plus niet afgeschermd. Door de buigzaamheid van de telefoon laat er soms een los, waardoor het scherm slecht reageert. De iPhone 6s Plus heeft wel afscherming en geen last van het probleem.

Een van de symptomen is een grijze balk aan de bovenkant.

Reparatie niet gratis

Als je met dit probleem te maken hebt, kun je contact opnemen met een erkend servicepunt, Apple Store, Apple Premium Reseller of direct met Apple. Goed om te weten: mobiele providers doen niet mee.

Het is opmerkelijk dat Apple € 167,10 servicekosten rekent, want in het verleden waren reparatie­programma’s kosteloos. Wellicht heeft het te maken met dat het probleem zich -volgens Apple- alleen voordoet nadat de iPhone een aantal keer op een harde ondergrond is gevallen. In de VS loopt sinds oktober een collectieve rechtszaak tegen Apple, de aanklager wil dat dit als productie­fout wordt erkent.

Het reparatie­programma loopt tot 27 september 2017. Alle details op deze pagina van Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
­Apple start reparatie­programma voor touchscreen iPhone 6 Plus
Sluiten