Rabobank-app ondersteunt nu Touch ID

19 reacties

Rabobank heeft een langstaande belofte ingelost. De recent vernieuwde app van de bank ondersteunt nu Touch ID voor het inloggen en ondertekenen van betaalopdrachten. Toch is de Random Reader nog niet helemaal overbodig.

Touch ID is in te stellen via het menu InstellingenVeiligheidVingerafdruk instellen. Daarna kun je kiezen Touch ID alleen voor het inloggen of ook ondertekenen van betalingen gebruikt mag worden.

Geen complete vervanger van Rabo Scanner

Touch ID wordt niet ingezet als vervanger voor de Rabo Scanner bij iDEAL-betalingen die het scannen van een kleurcode vereisen. In de app kan wel ingesteld worden dat betalingen tot een bepaald bedrag geen ondertekening nodig hebben, maar Touch ID wordt niet gebruikt om de Rabo Scanner bij iDEAL helemaal overbodig te maken. Dat is jammer, want niet iedereen heeft altijd een Rabo Scanner op zak.

rabo-touchid-001
Klik/tap voor groter.

Vanuit de app geïnitieerde overschrijvingen kunnen wel met Touch ID ondertekend worden. De vingerafdruk wordt centraal in de app en niet per profiel opgeslagen, wat wil zeggen dat Touch ID maar met één profiel gebruikt kan worden. Wie meerdere profielen heeft, kan deze nieuwe functie niet gebruiken.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  mtooster

  En het meest idiote:
  “Meerdere profielen maken gebruik van deze app, daarom kunt u TouchID niet instellen”
  Ofwel, als je meerdere rabo-bankieren accounts hebt gekoppeld heb je er niets aan…:confused:

 • Profielfoto
  no_poo

  Ik ben meteen overgestapt naar ING sinds die flut app uitkwam en heb hier geen moment spijt van gehad. Sterker nog; ik verbaasde mij van de week nog over een geniale functie voor het inloggen bij de app op een tweede mobiel apparaat dmv een code en scanner. Alles aan de ING app is gewoon erg fijn.

  Dit artikel is puur leedvermaak.

 • Profielfoto
  pippen2

  Inderdaad, ik heb meerdere profielen. Ik zat al vanaf het begin van de app op deze functie te wachten, maar nee, het gaat waarschijnlijk nooit werken.

 • Profielfoto
  Vandefilm

  Meerdere profielen wil toch zeggen dat je meerdere vingers hebt ingesteld op je touch ID? De vinger van mijn vriendin zit er ook bij, zodat zij ook altijd in mijn telefoon kan, altijd handig. En ik heb van mezelf ook meerdere vingers in touch ID. Voor mij en ik denk voor heel veel anderen dus een waardeloze toevoeging. Ik ben best tevreden over de Rabobank, behalve dan over de app. Wat een waardeloos gedrocht.

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  Wat fijn dat deze ouderwetse bank nu ook van het bestaan van touch ID weet.

 • Profielfoto
  Kingster

  Hetzelfde gedaan als no_poo en kan alleen maar bevestigen!
  Voor mij is dit ook leedvermaak.
  Ze keken me raar aan bij ING toen ik zei dat ik wilde overstappen vanwege de app:lol:

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik begrijp nooit zo goed dat mensen het geweldig vinden om geld over te maken, wanneer het ineens met je vingerafdruk kan. Gaan dat soort mensen nu ook ineens meer geld uitgeven of sneller iets betalen alleen om dat vinger-gedoe te kunnen doen?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  En het meest idiote:
  “Meerdere profielen maken gebruik van deze app, daarom kunt u TouchID niet instellen”
  Ofwel, als je meerdere rabo-bankieren accounts hebt gekoppeld heb je er niets aan…:confused:

  Bedankt voor de melding. Ik heb dit in het artikel aangevuld.

  Ik begrijp nooit zo goed dat mensen het geweldig vinden om geld over te maken, wanneer het ineens met je vingerafdruk kan. Gaan dat soort mensen nu ook ineens meer geld uitgeven of sneller iets betalen alleen om dat vinger-gedoe te kunnen doen?

  Mwah. Heb zelf vaak gehad dat ik bijvoorbeeld een iDEAL-betaling moest doen tijdens mobiel webshoppen en dat ineens de Rabo Scanner nodig was, die ik op dat moment niet bij me had. In dit soort gevallen is Touch ID een uitkomst (helaas werkt het niet als vervanger van de Rabo Scanner in dat geval..)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik heb dat ding altijd in mijn handtas zitten.;-)

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Wow, dat is op tijd zeg. Ik dacht dat BNP Paribas al laat was met het invoeren van TID.

 • Profielfoto
  pippen2

  Ik begrijp nooit zo goed dat mensen het geweldig vinden om geld over te maken, wanneer het ineens met je vingerafdruk kan. Gaan dat soort mensen nu ook ineens meer geld uitgeven of sneller iets betalen alleen om dat vinger-gedoe te kunnen doen?

  Het is niet zozeer om geld over te maken, maar wel om in te loggen in de app en te kunnen zien wat er precies op je rekening gebeurd. Het is gewoon veel handiger dan iedere keer een wachtwoord invullen.

 • Profielfoto
  ArMac

  Nu ABN AMRO nog!!!

 • Profielfoto
  no_poo

  Hetzelfde gedaan als no_poo en kan alleen maar bevestigen!
  Voor mij is dit ook leedvermaak.
  Ze keken me raar aan bij ING toen ik zei dat ik wilde overstappen vanwege de app:lol:

  Iedereen keek mij er raar om aan inderdaad, maar het maakt zo’n enorm verschil. De enige interactie met de bank is voor mij die app waarmee ik alles inzichtelijk heb en bijna alles betaal en regel. Simpel inloggen en betalen met vingerafdruk of TAN-code is echt een verademing.

 • Profielfoto
  Jafu

  Werkt niet met meerdere profielen. Wie bedenkt nou zoiets om dat niet te ondersteunen?… Zij bevelen zelf vaak aan om met meerdere rekeningen te werken.

  Kortom Uitermate Teleurstellend App!

 • Profielfoto
  no_poo

  Werkt niet met meerdere profielen. Wie bedenkt nou zoiets om dat niet te ondersteunen?… Zij bevelen zelf vaak aan om met meerdere rekeningen te werken.

  Kortom Uitermate Teleurstellend App!

  Hij heeft als alternatief een state-of-the-art irisscanner, maar die werkt niet als je meerdere ogen hebt.

 • Profielfoto
  Imade

  Bij de ING kan je zelfs je webshop betalingen afronden via een QR-code en deze laten inlezen door je openstaande ING app.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Wat een stel prutsers. Heb twee profielen en hierbij werkt touch-id niet.

 • Profielfoto
  TheNick

  Ik ben blij dat ik bij ING zit?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nog meer mensen bijdatikbijingzit.nl ?