Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 november 2016

Rabobank-app ondersteunt nu Touch ID

Rabobank heeft een langstaande belofte ingelost. De recent vernieuwde app van de bank ondersteunt nu Touch ID voor het inloggen en ondertekenen van betaalopdrachten. Toch is de Random Reader nog niet helemaal overbodig.

Touch ID is in te stellen via het menu InstellingenVeiligheidVingerafdruk instellen. Daarna kun je kiezen Touch ID alleen voor het inloggen of ook ondertekenen van betalingen gebruikt mag worden.

Geen complete vervanger van Rabo Scanner

Touch ID wordt niet ingezet als vervanger voor de Rabo Scanner bij iDEAL-betalingen die het scannen van een kleurcode vereisen. In de app kan wel ingesteld worden dat betalingen tot een bepaald bedrag geen ondertekening nodig hebben, maar Touch ID wordt niet gebruikt om de Rabo Scanner bij iDEAL helemaal overbodig te maken. Dat is jammer, want niet iedereen heeft altijd een Rabo Scanner op zak.

Klik/tap voor groter.

Vanuit de app geïnitieerde overschrijvingen kunnen wel met Touch ID ondertekend worden. De vingerafdruk wordt centraal in de app en niet per profiel opgeslagen, wat wil zeggen dat Touch ID maar met één profiel gebruikt kan worden. Wie meerdere profielen heeft, kan deze nieuwe functie niet gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rabobank-app ondersteunt nu Touch ID
Sluiten