Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 15 november 2016

‘Prototypes AR-bril Apple in omloop’

Volgens Bloomberg-reporter Mark Gurman werkt Apple aan een eigen AR-bril die op zijn vroegst in 2018 op de markt komt. Tim Cook zegt vaak niet in de grootschalige toepassing van Virtual Reality (VR) te geloven, maar ziet Augmented Reality (AR) wel zitten.

Het zakenblad meldt dat het om een bril gaat die draadloos met de iPhone verbindt en extra informatie zoals 3D-beelden van Maps en notificaties kan weergeven. Het project bevindt zich nog in verkennende fase.

Kleine hoeveelheid prototypes

Volgens bronnen die bekend zijn met de ontwikkelingen heeft Apple een kleine hoeveelheid prototypes laten maken bij zijn vaste Aziatische leveranciers. Dit wil overigens niet zeggen dat het product ook echt op de markt gaat komen, want Apple experimenteert met veel ideeën en technologieën die het uiteindelijk toch niet halen.

Mixed Reality

Apple-CEO Tim Cook noemt zowel Virtual- als Augmented Reality “ongelofelijk interessante ontwikkelingen” en hij denkt dat Augmented Reality met afstand de grootste van de twee wordt. Bij Virtual Reality wordt het beeld helemaal vervangen door een virtuele wereld, terwijl bij Augmented Reality objecten in de echte wereld worden getoond, denk aan Pokémon GO, maar dan geavanceerder.

Eerder ging het gerucht dat de iPhone 8 functies voor ‘mixed reality’ krijgt. Dit kennen we van de Microsoft HoloLens. Deze technologie combineert Augmented Reality met een gevoel van diepte.

Reageer op artikel:
‘Prototypes AR-bril Apple in omloop’
Sluiten