‘Prototypes AR-bril Apple in omloop’

5 reacties

Volgens Bloomberg-reporter Mark Gurman werkt Apple aan een eigen AR-bril die op zijn vroegst in 2018 op de markt komt. Tim Cook zegt vaak niet in de grootschalige toepassing van Virtual Reality (VR) te geloven, maar ziet Augmented Reality (AR) wel zitten.

Het zakenblad meldt dat het om een bril gaat die draadloos met de iPhone verbindt en extra informatie zoals 3D-beelden van Maps en notificaties kan weergeven. Het project bevindt zich nog in verkennende fase.

Kleine hoeveelheid prototypes

Volgens bronnen die bekend zijn met de ontwikkelingen heeft Apple een kleine hoeveelheid prototypes laten maken bij zijn vaste Aziatische leveranciers. Dit wil overigens niet zeggen dat het product ook echt op de markt gaat komen, want Apple experimenteert met veel ideeën en technologieën die het uiteindelijk toch niet halen.

Mixed Reality

Apple-CEO Tim Cook noemt zowel Virtual- als Augmented Reality “ongelofelijk interessante ontwikkelingen” en hij denkt dat Augmented Reality met afstand de grootste van de twee wordt. Bij Virtual Reality wordt het beeld helemaal vervangen door een virtuele wereld, terwijl bij Augmented Reality objecten in de echte wereld worden getoond, denk aan Pokémon GO, maar dan geavanceerder.

Eerder ging het gerucht dat de iPhone 8 functies voor ‘mixed reality’ krijgt. Dit kennen we van de Microsoft HoloLens. Deze technologie combineert Augmented Reality met een gevoel van diepte.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Zijn er ooit producten op de markt gekomen waarvan Apple ooit zei dat ze het “ongelofelijk interessante ontwikkelingen” vonden?

  Niet lullen maar poetsen. Het wordt denk ik een keer tijd dat Apple stopt met poging tot her uit vinden van bestaande product categorieën. Laat Apple zorgen dat ze hardware hebben die compatible is met de laatste ontwikkelingen op VR en AR gebied in plaats van resources te verspillen aan zelf het wiel opnieuw uitvinden.

  Ik denk dat er genoeg Apple gebruikers zijn die een VIVE of Oculus op hun mac willen gebruiken en daar niet de overstap naar een PC voor over hebben. Met krachtigere Apple Hardware pak je ook deze doelgroep.

  VR brillen worden steeds goedkoper. Ik zou die boot niet willen missen als tech bedrijf. De minste investering die je dan kan doen is zorgen dat je hardware snel genoeg is om meet te kunnen in AR en VR. Als bijkomend voordeel hebben de Pro’s op je platform ook nog wat aan die performance boost voor hun specialistische software.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Ja! Kom op Tim, luister weer eens naar de klanten en niet de analisten. Voorzover je iets te luisteren en te sturen hebt, tenminste.

 • Profielfoto
  polansky

  Nou, maar te hopen dat hij compatible is met je nieuwe MBP.

  Met de iPhone kun je dat tegenwoordig vergeten…

 • Profielfoto
  knekkie

  Apple Goggle… de AR/VR bril die zijn tijd zo ver vooruit is dat er nog geen Mac bestaat met de juiste poort waarop je hem kan aansluiten.

  Maar we hebben wel een verloop kapbeltje.;)

 • Profielfoto
  DBLCreations

  AR vind ik persoonlijk ook interessanter! VR is idd heel fijn voor games of voor andere dingen (bv educatief). Ik had ergens een artikel gelezen over het gebruik van VR voor je praktisch rijexamen, persoonlijk lijkt me dat nog wel leuk:-)

  Maar AR all the way voor mij:-D

  @Knekkie,

  “Heruitvinden”. Weet je, Apple heeft al dikwijls bepaalde dingen opnieuw ontwikkeld, dingen die al bestonden, idd. Maar, het werkt dan ook… Het mooiste voorbeeld is de iPhone, en hoewel sommigen de iPhone mss te gesloten vinden (iOS) of gelijk wat, vind ik het persoonlijk een prima telefoon met een prima camera toestel. Duur, uiteraard, zoals dat met alles is bij Apple. Hoewel de Samsung S7 niet veel onder de prijs moet doen voor de goedkoopste iPhone;-)