Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 november 2016

Pixelmator is klaar voor Touch Bar en macOS Sierra

De populaire grafische app Pixelmator is bijgewerkt naar versie 3.6 en biedt daarmee ondersteuning voor een groot aantal nieuwe macOS Sierra-functies en plaatst ook een deel van de tools en opties op de Touch Bar van de nieuwe MacBook Pro.

De meest opvallende wijziging in Sierra zijn ongetwijfeld de tabbladen. In plaats van je scherm te bezaaien met verschillende bestanden, ordent Pixelmator deze nu standaard in tabbladen.

Tabbladen, universeel klembord, meer

Er zitten een aantal handige truc in de tabbladen. Zo is het mogelijk om via het menu WindowMerge all Windows alle werkdocumenten direct in één venster met tabbladen te ordenen. Klaar met een project? Klik op het rode sluit-icoon in een venster en terwijl je de alt/option-toets ingedrukt houdt. Alle tabbladen behalve het actieve tabblad zullen sluiten.

Naast tabbladen is er ondersteuning voor het universele klembord tussen Sierra en iOS 10 en zijn de randen van vensters klikbaar, na een dubbelklik op de rand links, rechts, boven of onder, vergroot het venster in die richting.

Touch Bar

Toekomstige bezitters van de nieuwe MacBook Pro kunnen direct met Pixelmator op de Touch Bar aan de slag. Naast de standaard gereedschappen, toont Pixelmator ook een knop die je laat schakelen tussen een effect en de originele afbeelding. Ook handig: een afbeelding opslaan met cmd+s en vanuit de Touch Bar meteen het gewenste bestandsformaat kiezen. Dat is efficiënt werken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pixelmator is klaar voor Touch Bar en macOS Sierra
Sluiten