Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 november 2016

Nieuwe uitdagingen in Swift Playgrounds

Swift Playgrounds, de app die kinderen, scholieren en studenten leert programmeren met Swift, is uitgebreid met nieuwe lessen en uitdagingen. Precies op tijd voor de Hour of Code-workshops die vanaf 5 december in de Apple Store worden gegeven.

Naast de eerste les met de grondbeginselen van Swift en de tweede les waarin variabelen worden gebruikt, is er nu een derde les waarin wordt geleerd om als een app-ontwikkelaar te denken.

De wereld van Blu

De uitdaging in het derde hoofdstuk is een klein wezen genaamd Blu helpen het heelal te verkennen. Op die manier worden onder andere de basisbeginselen van positionering van objecten in Swift uitgelegd. Naast het derde hoofdstuk is er ook een nieuwe Hour of Code-challenge die als educatief materiaal dient voor de workshops die in december in alle Apple Stores gegeven worden.

Klik/tap voor groter.

Swift Playgrouds wordt door Apple gemaakt en is een gratis applicatie, maar alleen beschikbaar voor iPad. Het is een prima manier om basiskennis over programmeren en Swift op te doen, officieel gemaakt voor kinderen, scholieren en studenten maar ook voor volwassenen erg vermakelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe uitdagingen in Swift Playgrounds
Sluiten