Nieuwe Instagram-functies geïnspireerd op Facebook en Snapchat

Door: Raymon Mens - 1 reactie

Instagram kondigt twee nieuwe functies in zijn app aan. De belangrijkste nieuwe functie is de mogelijkheid om live op Instagram te streamen. Vrienden die live zijn worden niet in de feed weergeven, maar hun Instagram Story bovenaan de app krijgt het label ‘live’.

Daarnaast kunnen via de Direct-functie foto’s en video’s die vanzelf verdwijnen naar anderen gestuurd worden. Voorheen was het alleen mogelijk om een foto of video op je feed te posten of je Story te plaatsen. 

Instagram Live lijkt een kopie van Facebook Live. Je krijgt een notificatie wanneer een Instragram-vriend live is en kunt reageren met tekst of hartjes. Een livestream duurt maximaal een uur en wordt niet opgeslagen. Het is ook mogelijk om reacties uit te zetten. Een livestream starten kan met een nieuwe modus onder de camera-knop, die wordt de komende weken naar alle gebruikers uitgerold.

instalive-001
Klik/tap voor groter.

Instagram Direct gaat met de mogelijkheid om één-op-één te communiceren met contacten steeds meer op Snapchat lijken. Het was al mogelijk om via de Direct-functie een chatbericht naar een contact te sturen, maar nu kan er ook een foto of video toegevoegd worden. Na het bekijken, verdwijnt je bericht weer en je krijgt een melding wanneer iemand een screenshot neemt of je bericht nogmaals bekijkt. Instagram Direct is meteen beschikbaar.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Hugaer

    Kan de update niet downloaden sinds gisteren.