Netflix: Offline kijken niet voor iedereen

Door: Raymon Mens - 15 reacties

Na veel geruchten over een offline-functie voor Netflix die waarschijnlijk nog voor het eind van dit jaar beschikbaar is, heeft de streaming­dienst zelf opheldering over de plannen gegeven. CNBC sprak met Chief Content Officer Ted Sarandos.

Het ziet er naar uit de dat mogelijkheid om series te downloaden niet naar westerse landen komt. Netflix zegt de optie alleen aan te willen bieden in landen waar Wi-Fi en mobiele data nog niet breed beschikbaar is.

Sarandos zegt: “Nu we in een groot aantal landen beschikbaar zijn, zien we sterke verschillen in de toegang tot breedband-internet en Wi-Fi. In sommige landen is downloaden veel gewoner dan streamen. Daarom is het in voornamelijk opkomende landen interessant om offline opslaan aan te bieden zodat Netflix eenvoudig gebruikt kan worden.” Tussen de regels door lezen we: Pech voor Europa en de Verenigde Staten.
youtube-go
YouTube deed onlangs iets vergelijkbaars. In ontwikkelings­landen zoals India, waar mobiele data schaars is, werd de app YouTube Go uitgebracht. Hiermee kan een video gedownload en opgeslagen worden. Het bestand kan zelfs vanuit de app naar vrienden gestuurd worden. In Europa hebben we dat volgens Netflix en YouTube niet nodig.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Robin van Baalen

  Niet nodig? Ik wil graag even mn iPad voorzien van een offline Netflix serie voordat ik 10 uur t vliegtuig in duik op vakantie. Hoef ik niet naar zo’n brak lage resolutie scherm te kijken in t vliegtuig.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Als ik het zo lees, hoop ik dat je een annuleringsverzekering hebt op die vakantie.

 • Profielfoto
  maconly

  Nou netflix werkt vaak genoeg niet dus het is van harte welkom

 • Profielfoto
  xaddict

  Volledig eens met deze conclusie. De westerse mens is een zeur aan het worden

 • Profielfoto
  gsmaster

  Nou netflix werkt vaak genoeg niet dus het is van harte welkom

  Netflix werkt bij mij zo goed als altijd (1x sedert de lancering niet) bij mij.
  Waar ik me wel aan stoor is de slordigheid op gebied van ‘niet netflix series’. Heel vaak is een aflevering van een serie nog niet af, tot soms 3 minuten toe; en toch begint hij al af te tellen naar de volgende aflevering. Waardoor je dikwijls heel wat informatie mist.
  Ook is de beeldkwaliteit er niet beter op geworden. Je ziet op een beetje deftige tv of device bij donkere beelden meer een meer de compressie!

 • Profielfoto
  Niels

  Gemiste kans, zeker voor mensen die veel reizen. Zo maak je de keuze voor het gebruik van ‘andere bronnen’ alleen maar makkelijker.

 • Profielfoto
  ibla

  Wat een BS verhaal. Als ik in de trein een paar afleveringen Netflix kijk brand ik er zo 3Gb door. Ik zit een keer of 8 per maand in de trein en ik heb geen databundel van 24Gb hoor. Tevens zit ik regelmatig voor m’n werk in het vliegtuig en dan kan ik ook al geen Netflix gebruiken. Ik betaal voor Netflix maar word nog steeds gedwongen illegaal te downloaden…

 • Profielfoto
  imathijs

  @ibla misschien even het beeldkwaliteit naar beneden schroeven in de settings? (-:

 • Profielfoto
  Shmoo

  Of in diezelfde tijd overwerken. Kun je aan het eind 3 jaar eerder met pensioen en heb je alle tijd voor Netflix op de bank.:smile:

 • Profielfoto
  newtastyland

  @ibla, over bs gesproken. Niemand dwingt je om iets te downloaden. Dat doe je toch echt zelf….. bovendien wist je van tevoren dat je alleen kunt kijken wanneer je online bent.

 • Profielfoto
  koen

  @ibla: dan neem je toch gewoon een kleurboek mee, daar kun je ook uren mee zoet zijn(y)

 • Profielfoto
  xaddict

  @ibla: boeken hebben geen dataverbruik en je kunt er op een Gemiddelde laptop miljoenen van opslaan

  Laat je het overigens even weten als je rechtszaak begint? Ik wil graag weten of het excuus “Netflix dwingt me om te downloaden” als rechtsgeldig wordt gezien

 • Profielfoto
  Moos

  Als ik het goed heb mag je toch ook een CD/DVD rippen of op een andere manier op jouw computer zetten als die in je kast staat? Of niet? (los van het feit dat je ook upload terwijl je download …)
  Wat is dan het verschil tussen een netflix serie downloaden waar je eigenlijk ook al de rechten op hebt betaald?
  Ik val regelmatig in slaap voor de tv en dan gaat er 10GB aan data verloren op niks, dus downloaden zou voor mij ook veel interessanter zijn aangezien ik met een beperkte download zit.

  Moos

 • Profielfoto
  THX-1138

  Mensen die zeiken dat hun Netflix niet goed werkt, zijn zeer waarschijnlijk dezelfde mensen die zeiken dat hun netwerkverbinding zo brak is (omdat ze nooit de moeite genomen hebben hun bekabeling te vervangen/op orde te brengen)

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Dat zijn de mensen die in een gebied zitten zonder glasvezel, die geen mogelijkheid hebben zonder onwijs gedoe naar de kabel te gaan, die horen dat heg daar ook niet altijd gezegend is, die een Samsung smarttv hebben waarop Netflix net als NOS apps nogal brak zijn (hoorde laatst een smarttv leverancier klagen dat gebruikers de smart functies zo weinig gebruiken.. dat kan ik best uitleggen: als je puin maakt is het ook niet echt aantrekkelijk). Dat soort redenen dus.

  Geen offline functies in Europa en VS om genoemde redenen is gewoon onzin. Netflix werkt voor mij goed genoeg, ondanks gebreken, en op reis heb ik er niet zo’n behoefte aan maar volgens mij zijn er zat legitieme redenen om daar anders naar te kijken: ook in Europa en VS.