Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 november 2016
Leestijd: 1 minuut

Netflix: Offline kijken niet voor iedereen

Na veel geruchten over een offline-functie voor Netflix die waarschijnlijk nog voor het eind van dit jaar beschikbaar is, heeft de streaming­dienst zelf opheldering over de plannen gegeven. CNBC sprak met Chief Content Officer Ted Sarandos.

Het ziet er naar uit de dat mogelijkheid om series te downloaden niet naar westerse landen komt. Netflix zegt de optie alleen aan te willen bieden in landen waar Wi-Fi en mobiele data nog niet breed beschikbaar is.

Sarandos zegt: “Nu we in een groot aantal landen beschikbaar zijn, zien we sterke verschillen in de toegang tot breedband-internet en Wi-Fi. In sommige landen is downloaden veel gewoner dan streamen. Daarom is het in voornamelijk opkomende landen interessant om offline opslaan aan te bieden zodat Netflix eenvoudig gebruikt kan worden.” Tussen de regels door lezen we: Pech voor Europa en de Verenigde Staten.

YouTube deed onlangs iets vergelijkbaars. In ontwikkelings­landen zoals India, waar mobiele data schaars is, werd de app YouTube Go uitgebracht. Hiermee kan een video gedownload en opgeslagen worden. Het bestand kan zelfs vanuit de app naar vrienden gestuurd worden. In Europa hebben we dat volgens Netflix en YouTube niet nodig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Netflix: Offline kijken niet voor iedereen
Sluiten