Netflix begint met 4K-video in de browser

Door: Raymon Mens - 14 reacties

Voor Netflix zijn desktops en laptops een beetje tweederangs burgers. Het is nog niet mogelijk om een 5.1-geluid te horen bij gebruik van de browser, al is dit technisch mogelijk. De maximale resolutie is ook beperkt tot 1080p, maar daar komt verandering in.

De streamingĀ­dienst is begonnen met het tonen van 4K-video in de browser. Voordat je op je Retina MacBook of iMac naar Netflix.com surft, er zitten helaas nogal wat beperkingen aan.

Vooralsnog is 4K-video alleen beschikbaar in de Microsoft Edge Browser op Windows 10. Daarnaast is een computer of laptop met zevende generatie Intel-chip (Kaby Lake) vereist. Waarschijnlijk is de browser-exclusiviteit slechts een tijdelijke deal met Microsoft om Edge weg te zetten als browser met de beste comptabiliteit, prestaties enzovoort.
netflix-mba-001
Waarschijnlijk vereist Netflix Kaby Lake-processors omdat deze generatie chips ondersteuning voor HDCP 2.2 heeft, dat is DRM-bescherming die compatibel is met 4K-video. Apple heeft de Mac net naar Skylake (de voorloper van Kaby Lake) geĆ¼pgraded, dus het duurt nog even voordat je vanuit Safari kunt genieten van Retina Netflix. Opmerkelijk genoeg is ook de Surface Studio, de ultieme desktop van Microsoft, niet compatibel met 4K Netflix in de browser.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  DBLCreations

  Wel, er moet iemand mee beginnen.:-) Dit is alvast goed nieuws voor de toekomst se:-D

 • Profielfoto
  MEEUW

  Waarom word elk “dingetje” van netflex in nieuws gezet?
  Netflix gaan offline aanbieden (3x)
  Netflix is offline beschikbaar.
  Netflix is nu beschikbaar in 4k video desktop.
  Netflix is nu beschikbaar in 4k video browser.

  Whats next :P?
  Nieuwe gangre bij netflix ?;)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Vooralsnog is 4K-video alleen beschikbaar in de Microsoft Edge Browser op Windows 10. Daarnaast is een computer of laptop met zevende generatie Intel-chip (Kaby Lake) vereist. Waarschijnlijk is de browser-exclusiviteit slechts een tijdelijke deal met Microsoft om Edge weg te zetten als browser met de beste comptabiliteit, prestaties enzovoort.

  .
  Jaloerse kinderen bij OMT. Als Apple mevrouw Swift of wie dan ook tijdelijk exclusief vastpint aan Apple Music met ene nieuw album dan wordt er niet op deze wijze gereageerd maar dan wordt er een verhaaltje over kwaliteit opgehangen.

  Bah.. (n)

 • Profielfoto
  SvS

  @MEEUW Next: “Netflix is nu beschikbaar in 4k op APPLE TV!”:evil:

 • Profielfoto
  no_poo

  Opmerkelijk genoeg is ook de Surface Studio, de ultieme desktop van Microsoft, niet compatibel met 4K Netflix in de browser.

  Is totaal niet opmerkelijk.

 • Profielfoto
  SvS

  Vooralsnog is 4K-video alleen beschikbaar in de Microsoft Edge Browser op Windows 10. Daarnaast is een computer of laptop met zevende generatie Intel-chip (Kaby Lake) vereist. Waarschijnlijk is de browser-exclusiviteit slechts een tijdelijke deal met Microsoft om Edge weg te zetten als browser met de beste comptabiliteit, prestaties enzovoort.

  .
  Jaloerse kinderen bij OMT. Als Apple mevrouw Swift of wie dan ook tijdelijk exclusief vastpint aan Apple Music met ene nieuw album dan wordt er niet op deze wijze gereageerd maar dan wordt er een verhaaltje over kwaliteit opgehangen.

  Bah.. (n)

  Dit flikt Apple ons ook hoor, maar dan in andere opzichten. Best kinderachtig allemaal… maar ik ben met je eens, best flauw dat het niet in Safari, Firefox, Chrome kan. En sommige PC’s kunnen Win10 niet eens aan.

 • Profielfoto
  no_poo

  Nieuwe gangre bij netflix ?;)

  genre*

  En wat andere grammaticale fouten.

 • Profielfoto
  hokkie

  Wat hebben we aan 4K als 90% van het aanbod in SD is opgenomen. Dit is onnodig je netwerk belasten…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Hoe kom je aan dat getal? Volgens mij is het eerder andersom. Iets in de richting van 90% van alle content op Netflix is beschikbaar in HD.

  Moet je wel een HD abonnement hebben om het te kunnen kijken.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Daar sta je dan met je atv4 die geen 4K ondersteunt.

 • Profielfoto
  judee

  Netflix inside the program utilizes Silverlight. The open-supply variety of the module, Moonlight, doesn’t bolster the DRM that Netflix employments. Unless they touch base out with a conferred Linux programming, you won’t be prepared to watch it in-program in Linux. While you run it in professional assignment writers
  , it isn’t beyond question walking around your cellphone. Netflix is going for strolls on Skyfire’s (totally windows) servers, after which the impact is conveyed to your versatile.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Daar sta je dan met je atv4 die geen 4K ondersteunt.

  Jep , 1 van de redenen dat ik hem wegdeed.
  Nu een Xbox one s in de plaats. 4K netflix & 4k bluray & xbox games

 • Profielfoto
  LighScan

  Vooralsnog is 4K-video alleen beschikbaar in de Microsoft Edge Browser op Windows 10. Daarnaast is een computer of laptop met zevende generatie Intel-chip (Kaby Lake) vereist. Waarschijnlijk is de browser-exclusiviteit slechts een tijdelijke deal met Microsoft om Edge weg te zetten als browser met de beste comptabiliteit, prestaties enzovoort.

  .
  Jaloerse kinderen bij OMT. Als Apple mevrouw Swift of wie dan ook tijdelijk exclusief vastpint aan Apple Music met ene nieuw album dan wordt er niet op deze wijze gereageerd maar dan wordt er een verhaaltje over kwaliteit opgehangen.

  Bah.. (n)

  Dit flikt Apple ons ook hoor, maar dan in andere opzichten. Best kinderachtig allemaal… maar ik ben met je eens, best flauw dat het niet in Safari, Firefox, Chrome kan. En sommige PC’s kunnen Win10 niet eens aan.

  Sterker nog, Firefox en Chrome kunnen zelfs niet 1080p aan. Gelimiteerd aan 720p. Enkel Safari en IE kunnen 1080p.

 • Profielfoto
  baileybelmont

  Awesome! But, actually I’m not sure, that my macbook air can handle such a big video format. I know that the majority of custom paper writers at handmadewritings.com use same model, but they don’t watch Netflix in 4K:D