Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 november 2016
Leestijd: 1 minuut

Netflix begint met 4K-video in de browser

Voor Netflix zijn desktops en laptops een beetje tweederangs burgers. Het is nog niet mogelijk om een 5.1-geluid te horen bij gebruik van de browser, al is dit technisch mogelijk. De maximale resolutie is ook beperkt tot 1080p, maar daar komt verandering in.

De streaming­dienst is begonnen met het tonen van 4K-video in de browser. Voordat je op je Retina MacBook of iMac naar Netflix.com surft, er zitten helaas nogal wat beperkingen aan.

Vooralsnog is 4K-video alleen beschikbaar in de Microsoft Edge Browser op Windows 10. Daarnaast is een computer of laptop met zevende generatie Intel-chip (Kaby Lake) vereist. Waarschijnlijk is de browser-exclusiviteit slechts een tijdelijke deal met Microsoft om Edge weg te zetten als browser met de beste comptabiliteit, prestaties enzovoort.

Waarschijnlijk vereist Netflix Kaby Lake-processors omdat deze generatie chips ondersteuning voor HDCP 2.2 heeft, dat is DRM-bescherming die compatibel is met 4K-video. Apple heeft de Mac net naar Skylake (de voorloper van Kaby Lake) geüpgraded, dus het duurt nog even voordat je vanuit Safari kunt genieten van Retina Netflix. Opmerkelijk genoeg is ook de Surface Studio, de ultieme desktop van Microsoft, niet compatibel met 4K Netflix in de browser.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Netflix begint met 4K-video in de browser
Sluiten