Mac-app GIF Brewery 3 voortaan gratis

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Al die leuke gifjes op het internet moeten door iemand gemaakt worden. De Mac-app GIF Brewery 3 laat je dat met een complete verzameling handige tools doen. Door een overname is de app voortaan gratis, voorheen koste deze € 4,99.

De app is overgenomen door GIF-platform Gfycat en kan nu direct naar het platform uploaden. Exporteren naar een los bestand blijft mogelijk en de app kan nu ook video-loops in .mp4-formaat maken.

Zwitsers zakmes

We schreven enige tijd geleden al over GIF Brewery 3 en noemden het een Zwitsers zakmes voor gifjes. De app kan een gifje maken van een bestaande video, een schermopname van je Mac of iPhone of een webcam-opname. Er zijn verschillende tools voor optimalisaties, croppen, trimmen, loops, ondertiteling en de app kan zelfs met verschillende lagen werken.

gifbrew-001
Klik/tap voor groter.

Er is een opvallend trend gaande in de App Store. Steeds vaker worden voorheen onafhankelijk apps overgenomen door grotere concurrenten en (deels) gratis. Dit gebeurde onlangs met LastPass, dat werd overgenomen door LogMeIn en nadat Instapaper werd overgenomen door Pinterest.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Misschien goed om te melden…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Gelukkig zijn er ook zo’n 10 duzend vergelijkbare appjes die allemaal hetzelfde doen. Keuze genoeg.:lol:

 • Profielfoto
  Shyos

  Volgens mij is er 1 op de 100 topics waar spontaan positief gereageerd wordt op een onderwerp!! Als echte Hollanders kan er enkel in problemen gedacht worden en kan er enkel gezeken worden. Bravo!!! ?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Waar heb jij last van, moest je vandaag zonder eten naar bed ?

 • Profielfoto
  imacbrielle

  @karelwillem je had ook even de systeem vereisten kunnen lezen;-)

 • Profielfoto
  Tys Brenets

  > Shmoo op 04 november 2016
  > Waar heb jij last van, moest je vandaag zonder eten naar bed ?

  Triest als altijd. Zielig echt.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  @karelwillem je had ook even de systeem vereisten kunnen lezen;-)

  .
  Uiteraard. Bij dergelijk simpele app-jes ga je er echter meestal niet vanuit dat het besturingssysteem bijzonder belangrijk is.