Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 november 2016

Mac-app GIF Brewery 3 voortaan gratis

Al die leuke gifjes op het internet moeten door iemand gemaakt worden. De Mac-app GIF Brewery 3 laat je dat met een complete verzameling handige tools doen. Door een overname is de app voortaan gratis, voorheen koste deze € 4,99.

De app is overgenomen door GIF-platform Gfycat en kan nu direct naar het platform uploaden. Exporteren naar een los bestand blijft mogelijk en de app kan nu ook video-loops in .mp4-formaat maken.

Zwitsers zakmes

We schreven enige tijd geleden al over GIF Brewery 3 en noemden het een Zwitsers zakmes voor gifjes. De app kan een gifje maken van een bestaande video, een schermopname van je Mac of iPhone of een webcam-opname. Er zijn verschillende tools voor optimalisaties, croppen, trimmen, loops, ondertiteling en de app kan zelfs met verschillende lagen werken.

Klik/tap voor groter.

Er is een opvallend trend gaande in de App Store. Steeds vaker worden voorheen onafhankelijk apps overgenomen door grotere concurrenten en (deels) gratis. Dit gebeurde onlangs met LastPass, dat werd overgenomen door LogMeIn en nadat Instapaper werd overgenomen door Pinterest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mac-app GIF Brewery 3 voortaan gratis
Sluiten