LastPass synchroniseert mobiele apparaten gratis

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Nadat Instapaper onlangs al zijn premium-functionaliteit gratis beschikbaar maakte, volgt vandaag wachtwoordenapp LastPass. Synchronisatie met mobiele apparaten was voorheen onderdeel van een premium-abonnement, maar is nu gratis.

LastPass blijkt ook een premium-abonnement aanbieden, dat kost € 1 per maand en biedt reclamevrije apps, Touch ID voor desktop en de mogelijkheid om de software binnen een gezin met 5 gebruikers te delen.

Met het nieuwe prijsmodel verslaat LastPass concurrent 1Password op gebied van prijs. De functionaliteit van de de apps is grotendeels gelijk en beide diensten hebben een prima track record als het op veiligheid aankomt. LastPass kan de teugels wat laten vieren omdat het ongeveer een jaar geleden overgenomen werd door LogMeIn.
freesync
Voor persoonlijk gebruik is LastPass nu dus helemaal gratis. Wie de dienst al op de desktop gebruikt, kan de iOS-applicatie nu installeren, inloggen en zonder abonnement meteen de mobiele versie gebruiken.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  jorikcaljouw

  beide diensten hebben een prima track record als het op veiligheid aankomt

  Klopt dat wel? Ik dacht dat 1Password een beter security track record heeft. Voor zover ik weet heeft 1Password dit soort problemen niet gehad:
  https://tweakers.net/nieuws/103697/hackers-bemachtigen-persoonsgegevens-van-servers-lastpass.html
  https://tweakers.net/nieuws/114017/google-onderzoeker-vindt-op-afstand-te-gebruiken-lek-in-lastpass.html

 • Profielfoto
  Wijtze

  Ik vraag me al een tijdje af wat het voordeel van zo’n app is ten opzichte van Keychain? Dat gebruik ik al van af het begin en werkt er prima voor mij..

 • Profielfoto
  pruus

  Wat handig is, dat je al je wachtwoorden bij je hebt. Dus een backup als je een keer niet in jouw systeem komt. Kan ook voor bankpassen en andere informatie gebruikt worden. Ik doe dat in ieder geval wel.

 • Profielfoto
  BomC

  Dit en het geschipper met Instapaper en Overcast bevestigen dat eigenlijk niemand nog enig idee heeft hoe je dit soort diensten zowel duurzaam als en winstgevend aanbiedt.

 • Profielfoto
  Shmoo

  LastPass blijkt ook een premium-abonnement aanbieden, dat kost € 1 per maand en biedt reclamevrije apps, Touch ID voor desktop en de mogelijkheid om de software binnen een gezin met 5 gebruikers te delen.

  .
  Daar zal dat denk ik in gaan zitten + het feit dat ze meestal na een overname door een veel grotere onderneming slechts een onderdeel zijn en niet meer op eigen benen hoeven te staan. Iedereen krijgt gewoon hun salaris aan het eind van de maand en verder mogen ze rustig verder bouwen totdat ze weten hoe ze deze dienst in hun eigen bestaande dienst kunnen implementeren.

 • Profielfoto
  Shmoo

  en beide diensten hebben een prima track record als het op veiligheid aankomt.

  .
  4 beveiligingslekken en problemen in 5 jaar tijd noem ik niet echt een prima trackrecord maar goed. 1Password moet nog steeds in het nieuws komen met hun eerste probleem omdat de app vanuit een ander perspectief gebouwd is dan dit.

  https://en.wikipedia.org/wiki/LastPass#Security_issues